LEGO Dimensions E3 preview - Batman en Gandalf ontmoeten Scooby Doo

  Onze kast met games was tot een paar jaar geleden gevuld met dvddoosjes, maar tegenwoordig moeten we ook al ruimte maken voor Skylanders, Amiibo en poppetjes van Disney Infinity. Als het aan Warner Bros. ligt komen daar in de nabije toekomst nog wat figuurtjes bij, zo ontdekten we tijdens deze LEGO Dimensions E3 preview.

  Het tot leven wekken van fysieke figuurtjes is razend populair, en als Nintendo het kan, waarom zou een van de bekendste speelgoedmerken ter wereld het dan niet kunnen. In LEGO Dimensions worden de klassieke gele legopoppetjes waar je vroeger mee speelde, gecombineerd met de LEGO videogames, middels een portaal dat je aan je console hangt.

  LEGO Dimensions E3 Preview

  Grote namen

  Omdat Warner Bros de nodige grote namen achter zich hebben, lijkt Dimensions een groot feest van herkenning te worden. Zo zagen we Batman samen met Gandalf en een personage uit de LEGO movie rondlopen, en liepen we niet veel later de crew van Scooby Doo tegen het lijf. Daarnaast zullen ook personages uit Back to the Future en Doctor Who hun opwachting maken.

  Genoeg personages dus, die allemaal met elkaar verbonden worden middels een groot verhaal. Zodra je een fysiek figuurtje op het portaal gezet hebt, wordt hij in de game getoond, en kun je hem direct besturen. Door op de juiste momenten tussen personages te wisselen los je puzzels op en versla je eindbazen.

  Het portaal zelf is hierbij ook meer dan een simpel blok om figuurtjes op te zetten. Zo zijn er verschillende lichtgevende onderdelen, die corresponderen met objecten in de spelwereld. Door Batman bijvoorbeeld van het oranje naar het blauwe portaal te verplaatsen, springt hij door een portaal heen uit de game portal, een titel die ook zijn weg naar Dimensions gevonden heeft.

  LEGO Dimensions E3 Preview

  Vooral voor jong, maar ook voor oud

  Ondanks dat de game ongetwijfeld op ene jonger publiek is gericht, duiden de personages erop dat Warner hoopt dat ook oudere gamers aansluiting bij de game zullen vinden. Het aantal kinderen dat alle dokters uit doctor who op kan noem kun je Immers op een hand tellen. Het succes van de game zal voor een groot deel samenhangen met het verhaal dat wordt verteld, en hoe diep de gameplay gaat.

  De eerste indruk die wij kregen liet in ieder geval zien dat de klassieke LEGO humor weer ruimschoots vertegenwoordigd is, en de gameplay bestaat wederom uit het slaan van vijanden en opbouwen van LEGO bouwwerken op de weg door een level te openen.

  De grote trekpleister van legoblokjes is natuurlijk dat je ze los kunt maken en op een andere manier weer in elkaar kunt zetten. Dit zie je ook in Dimensions terug, door de mogelijkheid om bijvoorbeeld auto's te verbouwen en op het portaal te zetten om ook een andere auto in de game te krijgen. Nu hebben al deze blokjes geen afzonderlijke sensoren in zich om hun positie te achterhalen, dus zul je jouw auto moeten selecteren uit een menu in de game.

  LEGO Dimensions E3 Preview

  LEGO Dimensions E3 Preview: hevige concurrentie

  LEGO Dimensions heeft alles in zich om een geslaagde game ge worden, maar de grote vraag is natuurlijk wanneer gamers (of ouders) de toestroom van plastic figuurtjes voor videogames een keer genoeg vinden. Na Skylanders en Disney Infinity komt er een derde portaal bij onder de tv, en wij kunnen ons best voorstellen dat dit teveel van het goede is. LEGO Dimensions zal dus van goede huizen moeten komen om deze twee gevestigde gameseries het hoofd te bieden, maar als iemand het kan dan is het LEGO wel met hun uitgebreide aanbod aan wereldberoemde personages.

  LEGO Dimensions

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.