Layton's Mystery Journey Preview - Op avontuur met Lady Layton

  Er is weer een nieuwe Layton game op komst! Deze keer met weer een compleet nieuw verhaal, nieuwe puzzels en het ontbreken van onze bekende proffessor. Laten we kennis maken met Lady Layton in deze Layton's Mystery Journey preview.

  Door de jaren heen hebben we al een hoop verschillende Professor Layton-games gezien. Zo zagen we 6 main games en zelfs een cross over met de advocaat Phoenix Wright. Uit die games zijn we maffe en humoristische avonturen gewend. Maar zijn die er nu weer?

  Want wat is een professor Layton game zonder professor Laytons aanwezigheid?

  Layton's Mystery Journey Preview

  Een hoop nieuwe personages

  We krijgen Katrielle Layton, een compleet ander personage dan haar vader. In tegenstelling tot haar vader (die is archeoloog), is ze een echte detective en je zou dan ook verwachten dat ze meer ervaring in detective spelen heeft dan haar pa. Niets is minder waar, want vaak zal ze toch nog worden benaderd als 'de dochter van'.

  Het is even wennen om niet als de beroemde professor te spelen. Toch went het snel. Door de eerste cases is het opvallend hoeveel persoonlijkheid Katrielle al kent. Ze is sowieso een liefhebber van eten, iets wat haar verder helpt tijdens de verschillende zaken.

  Verder nemen we ook afscheid van andere bekende personages. Layton zijn assistent Luke, zal hier niet meer voorkomen. We zullen het doen met een andere bijpersonage, genaamd Ernest. Het verhaal kan interessant worden, want al vrij snel wordt duidelijk dat hij wel het een en ander lijkt te voelen voor Katrielle. Kan erg interessant worden!

  Layton's Mystery Journey Preview

  Nieuwe personages

  Ook krijgen we te maken met andere nieuwe personages Zo zal één van je sidekicks de hond Sherl worden die aan amnesia leidt. Die hond weet niet veel meer van hetgeen zich voor Katrielle haar avontuur afspeelt, maar lijkt door de lijn van het verhaal wel een rol te gaan spelen in het helpen van het oplossen van mysteries. Een ware detectivehond!

  Gameplay zoals we die verwachten

  Maar het feit dat we met een heel nieuw personage te maken hebben, zorgt er niet voor dat dit spel compleet anders aanvoelt. Wat we tot nu toe hebben mogen spelen van het spel, voelt heel erg aan van wat we al gewend zijn van vorige Professor Layton-spellen. Wederom zien we een avontuur waarin je naar hint coins zoekt op een map, met mensen praat, een verhaal volgt en vaak abrupt wordt onderbroken om dan een puzzel af te kunnen ronden.

  Layton's Mystery Journey Preview

  De Layton-formule is terug

  De bewezen professor Layton-formule lijkt dus weer terug te keren. Van de enkele puzzels die we voorbij hebben zien komen, lijkt het vooralsnog te worden wat we al gewend zijn van de Layton-games: een hoop instinkers. Soms zijn de puzzels makkelijk, maar vaak moet je doordenken. Voorheen kreeg je veel puzzels voorgeschoteld waarbij je veel te moeilijk nadacht, iets wat nu ook weer het geval blijkt te zijn. In ieder geval zijn we benieuwd wat voor puzzels het volledige spel zal bieden.

  Wel een nieuw element is een stukje overzicht hoeveel onderdelen van een case je nog mist. Elke keer wanneer je een clue verzamelt krijg je een stukje van wat lijkt op een puzzel, laten we het voor nu maar een puzzelstukje noemen. Deze sleep je dan naar een vorm en pas als je alle puzzelstukjes van die vorm compleet hebt, heb je de zaak opgelost.Layton's Mystery Journey Preview

  Veel grappige puns

  Voor het previewen van deze game hebben we al een kijkje mogen nemen in vier zaken uit het spel. Opvallend is daarbij een zaak waarbij Ernest Katrielle meeneemt naar de bioscoop. In de zaak is de laatste scene van de film eraf geknipt en moet je achterhalen wat er precies is gebeurd. Deze zaak zit onder andere vol met flauwe humor.

  Dialogen met Sherl, Ernest en Katrielle waren vooralsnog best grappig, ook zijn er leuke namen en puns gebruikt in het spel. Neem bijvoorbeeld de naam Maverick D. Rector, waarbij D. Rector duidelijk verwijst naar zijn baan: director. Seymore Frames is nog er zo eentje, wat je letterlijk kunt lezen als zie meer frames. In deze zaak valt de humor het meest op.

  Layton's Mystery Journey Preview

  Verwachtingen

  Vooralsnog lijkt Layton's Mystery Journey hetgeen te worden wat je van een Layton-game verwacht. Het spel brengt veel nieuwe personages en interessante zaken. We klikken ons weer door levels, lossen puzzels op, je zou vooralsnog bijna niet zeggen dat je geen echte professor Layton-game speelt. Waar we ons nog wel een beetje zorgen over maken: waar gaat Layton's Mystery Journey zich straks van onderscheiden van eerdere Layton-games?

  Layton’s Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires’ Conspiracy - Deluxe Edition

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.