De 10 beste PS4 tips - Een guide vol met geheimen

Article
woensdag, 28 februari 2018 om 14:00
xgn google image
Mogelijk heb je al heel lang een PlayStation 4, of je bent pas net eigenaar. Hoe dan ook verdien je het meeste uit je console te halen. Jammer genoeg zijn niet alle opties even goed aangegeven, waardoor je ze kan missen. Met deze beste PS4 tips til jij je PlayStation 4 naar een hoger niveau!

10. Dim de light bar

De PlayStation 4 controller heeft een prachtige lichtstreep op de achterkant zitten, die van kleur verandert bij sommige games. Het geeft zelfs aan welke speler je bent als er meer dan één controller aangesloten is. Handig, toch?
Nou, dat geldt niet voor iedereen. Hoewel de light bar er mooi uit ziet kan het vooral wanneer je in het donker speelt net iets te veel van het goede zijn. Ook zorgt het licht ervoor dat de batterij van je controller sneller leeg gaat dan normaal. Kortom: soms wil je dat de light bar gewoon wat minder fel is.
Ga naar Settings > Devices > Controllers en je kan kiezen tussen drie verschillende opties: ‘bright’, ‘medium’ of ‘dim’. Kies de stand aan de hand van je persoonlijke voorkeur welke van deze opties je het meest prettig vindt.
127151 4

9. Doe alsof je offline bent

We begrijpen het, je bent een populair persoon met tientallen vrienden die allemaal wat van je willen. De één nodigt je uit voor een squad in Destiny 2 en de andere vriend stuurt je een invite voor Monster Hunter World. Soms wil je gewoon in alle rust gamen, zonder dat andere mensen kunnen zien waar je mee bezig bent. Dat kan!
Het is gemakkelijk om in te stellen. Ga naar Profile > Set Online Status en kies dan voor ‘Appear Offline’. Vanaf dat moment lijkt het dan alsof je offline bent en kan niemand je meer lastig vallen.
127152 4

8. Gebruik je telefoon als toetsenbord

Stel je voor: je zit midden in een intens potje Fortnite en die ene vriend zonder headset blijf je maar messages sturen. Wat doe je dan? Je kan hem of haar natuurlijk negeren, maar liever stuur je snel een berichtje terug. Met het toetsenbord dat de PlayStation 4 op je scherm tovert is het natuurlijk prima te doen, maar om het snel te noemen gaat ook een beetje ver.
Niet getreurd! Het is namelijk ook mogelijk om berichten naar vrienden te sturen via de PlayStation app. Download dan eerst de app, creatief genoemd de PlayStation®App, van de iOS App Store of de Google Play Store en log daar in met je PlayStation Network account. Zorg er dan ook meteen voor dat je smartphone en PS4 aan het zelfde Wi-Fi netwerk verbonden zijn.
Ga vervolgens naar Settings > PlayStation App Connection Settings > Add Device en kies bij de PlayStation App voor ‘Connect to PS4’. Volg de stappen en je bent bijna klaar. Ga naar ‘second screen’ en kies voor ‘keyboard’ in de app. Nu kan je jouw smartphone (of tablet!) gebruiken als toetsenbord.
Apps als PS4 Second Screen voor Android en PS Messages (iOS en Android) vervullen een vergelijkbare functie.

7. Pas de knoppen aan

Eén van de voordelen die PC-gamers altijd aandragen is de mate van aanpasbaarheid van het platform. Jammer genoeg ontbreekt veel van deze aanpasbaarheid nog bij consoles, maar langzamerhand zien we steeds meer mogelijkheden om consoles naar je voorkeur aan te passen. In het verleden was het aanpassen van de knoppen op de controller niet mogelijk. Dit kon alleen als een specifieke game deze optie gaf.
Op de PlayStation 4 is het nu mogelijk om de knoppen op de controller naar believen aan te passen. Ga op je PlayStation 4 naar Settings > Accessibility > Button Assignments en daar kan je nagenoeg alle knoppen geheel aanpassen. Je kan bijvoorbeeld het kruisje en rondje met elkaar omwisselen; handig voor wie de Japanse stijl gewend is of gewoon de voorkeur geeft aan het rondje als bevestiging.

6. Zien wanneer je beste vriend online komt

Als je een hele grote vriendenlijst hebt, kan het best vervelend zijn als je de hele tijd notificaties krijgt wanneer iemand online komt of een nieuwe game start. Aan de andere kant krijg je het liefst toch wel een heads up wanneer jouw beste vriend of vriendin eindelijk een keer de PS4 aan zet. Gelukkig kan je ook dit aanpassen op de PlayStation 4.
Om dit aan te passen ga je naar Settings > Notifications > When Friends Go Online. Daar kan je kiezen om een bericht te krijgen wanneer iemand online komt, samen met de keuze voor welke vrienden je dit bericht krijgt. Op deze manier kan je dit ook weer uit zetten. Handig!

5. Zet je PS4 en televisie tegelijkertijd aan

Een moderne entertainment setup heeft tegenwoordig veel apparaten aangesloten, met een groot aantal bijbehorende afstandsbedieningen. Soms krijg je het gevoel alsof je eerst tien apparaten moet aan zetten voor je eindelijk aan de slag kan. Hoewel we daar niet ontzettend veel aan kunnen veranderen, kan deze optie op de PlayStation 4 in ieder geval één handeling weghalen. Het is namelijk mogelijk om je PS4 en televisie tegelijkertijd aan te zetten.
Navigeer naar Settings > System > Enable HDMI Device Link om deze functie te gebruiken. Hierna moet je ook wel de opties van je tv in duiken om dit ook aan te zetten voor je televisie. Dit is anders voor verschillende fabrikanten en het heeft ook verschillende namen. De verzamelnaam hiervoor is HDMI-CEC, maar het wordt ook wel EasyLink of SimpLink genoemd.

4. Download games van een afstand

Hoewel gamen van velen een grote hobby is, snappen ook wij wel dat je er niet de hele dag mee bezig kan zijn. Er moet brood op de plank komen, cijfers moeten gehaald worden en er zijn klusjes om te doen. Wanneer je eindelijk tijd hebt en dan ook nog een grote update moet downloaden of zelfs een complete game, dan haalt dat de wind uit je zeilen. Er is wel een manier om dit op te lossen.
Ga op je PlayStation 4 naar Settings > Power Saving Settings > Set Functions Available in Standby Mode. Vink dan de optie ‘Connect to the Internet’ aan. Nu gaat je console in de slaapstand op zoek naar updates voor je games en voor de PlayStation 4 zelf.
Je kan zelfs complete games downloaden als je PlayStation 4 in de slaapstand staat. Als je op de PlayStation Store inlogt en bij je username naar ‘Download List’ gaat, kan je daar kiezen om een game naar de PS4 te downloaden. Zo kan je bij thuiskomst meteen de PlayStation aanzetten en beginnen met gamen.
127157 4

3. Koop PS+ games zonder ze te downloaden

Sony geeft elke maand een aantal games gratis weg met PlayStation Plus. Heel aardig, maar in het verleden moest je deze games naar de harde schijf downloaden om ze te claimen. Nu kan je deze games ook ‘kopen’ zonder dat je ze hoeft te downloaden.
Dit is heel simpel. Je hoeft alleen maar naar de betreffende games te gaan op de PlayStation Store, ze in je winkelmandje te doen en te ‘kopen’ zoals je met elke andere game ook zou doen. Zodra je bij de optie om te downloaden komt, kan je de Store weer verlaten. De game staat nu in je backlog en zolang je een PS+ abonnement hebt kan je de game downloaden.

2. Wissel snel tussen apps

Multitasking op de PlayStation 4 is een geweldige functie, maar soms duurt het wisselen tussen de verschillende apps net iets te lang. Uiteraard is daar een oplossing voor die je leven net weer wat makkelijker gaat maken. Als je simpelweg de home knop op de controller twee keer snel indrukt, wissel je tussen de twee meest recente apps.
Jammer genoeg werkt het niet voor alle games of apps even goed. Je kan het beste dit dus even proberen zodra je de apps opgestart hebt zodat je later niet voor een vervelende verassing komt te staan. Mocht het toch wel werken, dan is het natuurlijk mooi meegenomen.

1. Maak je eigen thema

De PlayStation 4 biedt een heleboel verschillende thema’s gebaseerd op allerlei films en games. De kans bestaat dat er geen thema tussen zit waar je helemaal wild van wordt. Dat is helemaal niet erg, want je hebt gewoon de optie om je eigen PlayStation thema te maken.
Dit doe je door naar Settings > Themes > Custom te gaan. Hier kan je een afbeelding kiezen, bijvoorbeeld een recent genomen screenshot of een eigen afbeelding vanaf een harde schijf. Vervolgens kan je ook nog de kleur kiezen voor de submenus. Heel uitgebreid is het niet, maar als je echt een foto van je hond als achtergrond moet hebben is dit dè manier.

Beste PS4 Tips – Heb jij nog een tip?

Hopelijk kan je met deze PS4 tips je console helemaal naar jouw voorkeur aanpassen. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je zelf een geweldige tip hebt die niet in dit artikel staat. Houd jezelf in dat geval niet tegen en brand maar los!

Populair Nieuws

Laatste Reacties