Hyrule Warriors Definitive Edition Preview - De definitieve ervaring

  Hyrule Warriors Definitive Edition is alweer de derde uitgave van deze Dynasty Warriors Zelda cross-over. Het spel combineert de klassieke hack 'n slash gameplay van Dynasty Warriors met de charme van The Legend of Zelda. Klinkt dit als iets wat jij wilt spelen? Je leest het in onze Hyrule Warriors Definitive Edition preview!

  Eén ding is duidelijk; Nintendo gelooft dat Hyrule Warriors groot succes verdient. Het spel lanceerde eerst op de Wii U en werd later uitgebreid voor de 3DS. Maar nu dat de Switch een ontzettend succes is, kan Hyrule Warriors Definitive Edition eindelijk het grote publiek bereiken dat het al jaren verdient.

  En eerlijk gezegd verdient Hyrule Warriors Definitive Edition dat ook. Hyrule Warriors is met drie verschillende uitgaves één van Nintendo's meest gedreven cross-overs. Waar Fire Emblem Warriors vaak als klacht krijgt dat het zich te veel focust op recente, meer populaire Fire Emblem spellen, verwerkt Hyrule Warriors Definitive Edition zo'n beetje elementen uit alle Zelda games van de afgelopen 32 jaar.

  Hyrule Warriors Definitive Version is dus het ultieme feest van herkenning voor Zelda fans.

  Hyrule Warriors Definitive Edition Preview

  Een gevoel van euforie

  Met de Hyrule in Hyrule Warriors zit het dus wel goed, maar waar staat die Warriors in de naam dan voor? Dynasty Warriors is een spelserie die al heel wat jaren meegaat en qua gameplay nooit echt is veranderd. De spelserie is het best te omschrijven als een tactische hack 'n slash spel waarin je hordes vijanden te lijf gaat om kampen te veroveren of juist jouw kamp te beschermen.

  Dit gebeurt allemaal dankzij talloze verschillende krachtige aanvallen van je favoriete Zelda personages. De animaties in Hyrule Warriors Definitive Edition zijn namelijk erg over de top en geven de speler een gevoel van euforie. Vijanden zijn vaak ook niet heel erg moeilijk om te verslaan, en dat is maar goed ook want soms vallen ze met 100 of meer tegelijk aan!

  Het doel van het spel is om de thuisbasis van je vijand te veroveren, zonder dat er al te veel strijders en kampen van jouw team vallen. Tijdens dit gebeuren moet de speler ook vaak de map van het strijdveld en strijdende personages in de gaten houden om aan kop te blijven. Hierdoor kan Hyrule Warriors Definitive Edition zo nu en dan toch erg tactisch worden, want de positie van je strijders is erg belangrijk.

  Hyrule Warriors Definitive Edition Preview

  Alles in één

  Hyrule Warriors Definitive Edition is zoals de naam al zegt de definitieve versie van Hyrule Warriors. Het spel bevat alle inhoud die de eerste Hyrule Warriors en Hyrule Warriors Legends schonk, en zelfs de DLC die later werd toegevoegd is te vinden in het spel.

  Hierdoor zit het spel bomvol met verschillende content. Uiteraard is de verhaallijn van Legend Mode weer beschikbaar om het verhaal over Link, Lana en Cia (opnieuw) te beleven, maar ook kleinere optionele verhaallijnen zoals Linkle's en Cia's verhaal zijn aanwezig voor de speler om te ervaren.

  Naast deze gigantische keuze aan verhaal modussen bevat de Adventure Mode in Hyrule Warriors Definitive Edition ook elke avonturen map die is uitgebracht. Elke map is gebaseerd op een populair Zelda spel uit het verleden en heeft ieder z'n eigen bijpassende gimmick voor de variatie.

  Hyrule Warriors Definitive Edition Preview

  Hyrule Warriors Definitive Edition Preview - De definitieve ervaring

  Hyrule Warriors Definitive Edition bevat zo'n 29 speelbare personages, meer dan 3 verhaallijnen en nog een dozijn avontuur mappen vol met uitdagingen. Hierdoor zal het spel de ultieme Hyrule Warriors ervaring bieden waar spelers een hele tijd zoet mee zullen zijn. Verder kan de speler nu dankzij de D-pad knop schakelen tussen verschillende actieve strijders om zo op meerdere fronten je kampen goed te kunnen verdedigen. Daarnaast is het spel nu ook volledig in 1080p HD en ziet beter uit dan ooit.

  Ondanks dat dit de definitieve versie van Hyrule Warriors is, speelt het spel verder exact hetzelfde. Dit betekent dat als je de hack 'n slash speel style van Hyrule Warriors al snel eentonig vond, je niet snel van mening zult veranderen. Het spel lost dit alleen nu wel creatief op met de talloze personages en ontelbare verschillende spelopties dat het biedt.

  Nog nooit Hyrule Warriors gespeeld? Pak dan deze maand je kans, want Hyrule Warriors Definitive Edition verschijnt al op 18 mei voor de Nintendo Switch. Wij zullen het spel uiteraard uitgebreid recenseren tegen die tijd!

  Hyrule Warriors: Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 18 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.