Hellraid Preview - een lekkere slachtgame

  Met neme grijze duisternis, Painkiller: Hell & Damnation, Dead Island, en Oblivion. U stopt deze even in een blender, en u krijgt een heerlijke Hellraid.

  In de behind-closed-doors-sessie van Techland op E3, kreeg XGN niet alleen paradepaardje Dying Light te spelen, maar ook een demo van Hellraid te zien. In deze game speel je een vervloekt persoon die met een oude magier slechte krachten moet bevechten. Dat kan zowel in single playermissies als in co-op met maximaal vier spelers.

  De vergelijking uit de intro van dit artikel is makkelijk gemaakt. Misschien begrijp je Dead Island niet zo tussen de drie andere zaken, maar dat is omdat het van dezelfde makers komt en Hellraid van oorsprong slechts een modus binnen Dead Island zou zijn. De ontwikkelaars waren echter zo enthousiast, dat er besloten werd een losse game te creëren.

  Hoewel de game eigenlijk in 2013 zou verschijnen, is dat 2015 geworden omdat Techland over is gegaan op de nieuwe variant van hun engine, Chrome 6. Eigenlijk zou Hellraid een PC-only-titel worden, maar later zijn hier ook nog PlayStation 4 en Xbox One aan toegevoegd waarop Hellraid als download beschikbaar komt.

  Hellraid

  Hellraid is modern en ouderwets tegelijk

  Hellraid ziet er ondanks de verse engine wat ouderwets uit en dat is ook de bedoeling van de makers. Ze willen het gevoel van die eerste Quake en Diablo oproepen en dat lukt ze aardig met de dark fantasy wereld die op het beeld is te zien. In de demo die wij zagen werd er flink op los gehack’and’slasht in een abdij, waar de leider bezeten was door slechte krachten.

  Je moet enorm om jezelf denken in deze game, want er is een skilltree om uit te bouwen. Je kunt met EXP verschillende aftakkingen in die skilltree vrijspelen om je personages beter, sneller en sterker te maken. Dat is wel aan te raden, want het belooft geen makkelijke game te worden.

  Het spel bevat een heleboel dungeons die gedeeltelijk willekeurig gegenereerd worden. Je neemt het op tegen skeletten op plekken die je liever niet in je eentje in het echt zou bezoeken. Techland probeert de game echt een griezelig sfeertje mee te geven en voor zover we dat op E3 hebben kunnen zien, lukt dat ze aardig.

  Skelet

  Geen jumpscares, gewoon onprettig

  Geen jumpscares in Hellraid, maar vooral een onprettig gevoel, mede door het toevoegen van een heleboel religieuze elementen en zelfs magie. Hordes skeletten en andere freaks komen op je af en het is aan jou om ze zo efficiënt mogelijk aan je zwaard te rijgen.

  Gevaar bij een hack’n’slasher is uiteraard dat het gaat vervelen, omdat je over het algemeen steeds hetzelfde aan het doen bent. Het is de vraag of Techland weet te vernieuwen, weet te inspireren en of het bedrijf een veelzijdige game weet te maken. Daarover hebben we in de korte demonstratie nog geen oordeel kunnen vellen, dus daar komen we sowieso in 2015 op terug.

  Er is ook een online modus beschikbaar genaamd Game Master. Waarschijnlijk zullen de verschillende klasses daarin wat meer tot uiting komen. Je hebt namelijk de Warrior, de Mage, de Paladin en Rogue die uiteraard samen gecombineerd een soort supergroep vormen. Door telekinese, vuur en andere aardse of magische zaken kun je verder komen als groep.

  Mist

  Wachten tot 2015

  Wat ons erg positief stemde, is dat de game er goed uitziet. Zoals eerder gemeld is het een game die zich laat inspireren door oldschool shooters en slashers, en ondanks dat hij daaraan doet denken, heeft hij wel de graphics van 2014. Het is maar afwachten of we in 2015 nog steeds zo enthousiast zijn over zijn uiterlijk, want dan verschijnt Hellraid op PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Hellraid

  Verkijgbaar vanaf 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.