7 Netflix titels die je moet zien!

Article
maandag, 11 augustus 2014 om 15:00
xgn google image
Netflix heeft een hoop grote titels op de plank staan, maar ook een heleboel kleinere titels die het kijken waard zijn. XGN zet een paar van deze minder bekende series en documentaires, die zeker de moeite waard zijn om te kijken, op een rijtje.
Het gaat hier dus niet om series als Pretty Little Liars, maar om titels die niet zoveel naamkennis hebben in Nederland. De verborgen juwelen van Netflix, om zo te spreken. Al deze titels staan uiteraard in hun geheel te vinden op Netflix, en zijn direct beschikbaar om te kijken.

7. Arrested Development

Arrested Development is een documentaire serie over het dagelijks leven van de welgestelde Bluth familie. Nadat vader George in de cel beland wegens schaduwboekhouding is het de taak aan zoon Michael om het familiebedrijf over te nemen, en de familie in toom te houden.
Arrrested Development is charmant en quirky, met een cast vol knotsgekke karakters die ieder een eigen ding hebben wat ze zo hilarisch maakt. De serie werd een cult klassieker, en vond nieuw leven dankzij Netflix: de serie stopte in 2005 met seizoen 3, tot Netflix in 2013 besloot de serie te reanimeren met een vierde seizoen.

6. Blackfish

Blackfish is een indrukwekkende documentaire over orka’s in gevangenschap. Of liever gezegd, waarom orka’s niet in gevangenschap horen te zitten. In Blackfish gaat het uitvoerig over orka’s die trainers (bijna) gedood hebben in verschillende waterparken, waaronder Sea World. Veel van deze moorden worden gelinkt aan de beruchte Tilikum.
De documentaire is zowel een verslag van orka geweld als een pleidooi voor de vrijlating van deze orka’s. Orka experts en (voormalige) trainers komen aan het woord, en een rechtszaak tegen Sea World komt uitgebreid in beeld. Beelden van (bijna-) doodervaring komen choquerend in beeld, en versterken met verve het pleidooi van de filmmakers.

5. Misfits

Misfits is een Britse televisie over een vijftal, naja, misfits, die een taakstraf moeten uitvoeren als straf voor hun misdaden. Als ze aan het werk zijn komen ze vast te zitten in een megastorm. Als de storm is opgeheven blijkt dat het vijftal er superkrachten aan heeft overgehouden, die gerelateerd zijn aan hun karakter. Zo krijgt Kelly, die zich altijd zorgen maakt over wat mensen van haar denken, de kracht van telepathie.
Misfits zet een cast van ijzersterke karakters neer, die allemaal op intrigerende wijze omgaan met hun nieuw verworven superkrachten. Toch weet de serie niet te veel in te jammeren op het “With great powers comes great responsibility” moraal, en dat maakt de serie erg leuk om te kijken.

4. The Greatest Movie Ever Sold

POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold, beter bekend zonder het eerste gedeelte van de titel, is een documentaire over product placement in advertenties. Specifiek is het een documentaire over een deal maken voor product placement voor de film die gaat over product placement. De documentaire komt van Morgan Spurlock, die eerder succes vond met Super Size Me.
The Greatest Movie Ever Sold geeft een blik van zowel achter als voor de schermen van product placement, en gaat in op de rol van marketing in de samenleving. Spulock is een ontzettend leuke presentator, en het geheel is zo meta qua format dat het gewoon een heerlijke documentaire wordt om naar te kijken.

3. Louis Theroux's Weird Weekends

In Louis Theroux's Weird Weekends gaat de journalist Theroux voor een weekendje langs bij een variatie aan subculturen en levensstijlen over de hele wereld. Van body-builders tot Off-Off Broadway acteurs, en van porno tot Boer separatisten, Theroux komt allemaal bij ze langs.
Louis Theroux's Weird Weekends is een relatief oude serie, maar is nog steeds een excellentie documentaire serie over groepen die normaal bijna nooit aan het woord komen. Theroux is een briljante documentaire maker, en hij duikt zonder schroom in de vaak bizarre werelden die ten tonele komen in deze documentaire reeks.

2. Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony

Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony is een documentaire over bronies, de (volwassen) mannelijke fans van de animatie-serie My Little Brony: Friendship is Magic, die gericht is op meisjes onder de 10 jaar. De documentaire volgt verschillende bronies uit de hele wereld terwijl deze zich klaar maken om naar brony conventies te gaan.
De documentaire heeft zo zijn subjectieve minpuntjes (het is gemaakt door én voor bronies, en dat merk je), maar biedt al met al een fascinerende kijk in de wereld van één van de meest controversiële fandoms van de laatste paar jaren.

1. Indie Game: The Movie

Een documentaire over indie games op een lijst van indie titels mag natuurlijk niet ontbreken. In Indie Game: The Movie worden verschillende indiegame-designers terwijl ze zorgvuldig hun games ontwikkelen, van begin tot eindproduct. Daarnaast krijg je te horen welke opofferingen indie ontwikkelaars maken om hun producten naar de gamers te brengen.
Indie Game: The Movie geeft een interessante, uitgebreide look in het creatieproces van een indie game, en is daarmee een uitstekende moderne versie van een processfilm. De documentaire is een must voor gamers die meer willen weten over het verhaal achter de games, zelfs voor gamers die meer van de AAA-games zijn.