Hands-on met de Mortal Kombat 11 DLC - Shang Tsung zoals hij hoort te zijn

  Mortal kombat 11 doet vanaf de releasedatum al een heleboel dingen erg goed. Er is een uitgebreid verhaal te doorlopen en je mag het bloed vergieten. Met de Kombat Pack 1 DLC komt hier nog een goede zet bij zoals je in deze hands-on met de Mortal Kombat 11 DLC kunt lezen.

  In de eerste Kombat Pack die Mortal Kombat 11 krijgt zit namelijk niet alleen een aantal outfits voor bestaande vechtersbazen, maar komt er een heel aantal nieuwe vechters naar de game. Zo komt Todd McFarlane's Spawn vanuit de hel naar Mortal Kombat en mogen we Sindel en Nightwolf verwelkomen als nieuwe vechters.

  Een toffe uitbreiding van de cast kun je wel zeggen. Wij speelden alleen meer geen enkel van deze karakters, maar gingen aan de slag met de ster van Kombat Pack 1: Cary-Hiroyuki Tagawa. Hij vertolkte in Mortal Kombat film uit 1995 al Shang Tsung en gaf ons al toegang tot The Krypt. Nu is hij klaar voor het gevecht en hij is uit op verse zielen!

  A taste of things to come

  Shang Tsung is een karakter dat fans maar al te graag weer onder de knoppen wilden krijgen en nu is de tijd daar. De oude tovenaar is al in vele vormen voorbij gekomen sinds de franchise zijn bloedige start maakte, maar er waren slechts twee favoriete versies voor de fans: Shang Tsung uit Mortal Kombat 1 en 2. Dit kwam voornamelijk doordat de tovenaar hierin de meest brute moves En fatalities had.

  Iedere fan weet nog hoe Shang Tsung de ziel van zijn tegenstander eruit zuigt in zijn Soul Steal fatality of hoe hij verandert in Kintaro aan het einde van een match om de tegenstander letterlijk doormidden te rammen. De Shang Tsung reveal trailer onthult al dat dit laatste een nieuw jasje heeft gekregen, waardoor de fatality nog bruter is en dat is niet alles dat butter is aan de tovenaar.

  Het uiterlijk van het karakter is namelijk een combinatie van Shang Tsung uit Mortal Kombat 1 en de Mortal Kombat film, maar dan wel zoals Cary-Hiroyuki Tagawa deze, vertolkt zou hebben. Het gevolg is een overtuigende bad ass die nog nooit zo tof is geweest in de game.

  Hands-on met de Mortal Kombat 11 DLC

  Eindelijk dikke combo's

  Wat ook heel tof is aan deze Shang Tsung is dat hij eindelijk mee kan met de rest. De voorgaande versies van de tovenaar waren altijd wat lastig om te besturen en hadden niet veel combo's om in de strijd te gooien. Deze Shang Tsung barst van de combo's die heerlijk soepel lopen.

  De iconische 'vuurballen' (het zijn eigenlijk zielen) die de tovenaar kan gooien, kun je hierbij gretig gebruiken, maar dit is niet alles. Zoals in de film al genoemd werd vecht je niet tegen Shang Tsung alleen, maar tegen iedereen wiens ziel hij geconsumeerd heeft.

  Het ene moment krijg je dus klappen van de tovenaar zelf, maar een keer knipperen met je ogen en je hebt ineens Scorpions speer in je nek of staat ineens oog in oog met Ermac of Reptile. Die laatste vechters zitten niet eens in de game als je The Krypt niet meetelt. Shang Tsung is hiermee de overtuigendste versie van zichzelf ooit.

  Hands-on met de Mortal Kombat 11 DLC

  Hands-on met de Mortal Kombat 11 DLC - nog niet alles onthuld

  Wij zijn positief verrast door Shang Tsung in het Mortal Kombat 11 DLC pakket. Dit karakter is een van de reeds Bekende vechters die eraan komen, naast Sindel en Nightwolf. In totaal brengt Kombat Pack 1 vijf nieuwe karakters naar de game. Dat betekent dat er nog twee vechters onbekend zijn.

  Kombat Pack 1 is vanaf vandaag te spelen en kost ongeveer 40 euro. Als je een season pass hebt is de content gratis.

  Mortal Kombat 11

  Verkijgbaar vanaf 23 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.