E3 2019 verwachtingen die niet zijn waargemaakt

  In dagen voor E3 2019 hebben wij de verwachtingen op een rijtje gezet voor elke persconferentie. Inmiddels is al het nieuws boven tafel en over het algemeen klopten alle voorspellingen redelijk goed. Toch waren er dit jaar een aantal gemiste kansen. Dit zijn de E3 2019 verwachtingen die niet zijn waargemaakt.

  Deep Silver

  8. Nog steeds geen nieuwe Dead Island 2 informatie

  Dead Island 2, het vervolg op de populaire Dead Island game uit 2011, werd oorspronkelijk in 2014 aangekondigd met een prachtige CGI trailer. Vervolgens werd het redelijk stil rondom deze game. De game is nog steeds in ontwikkeling, maar nog steeds is er geen nieuwe informatie.

  De reden dat er überhaupt Dead Island 2 verwachtingen waren voor E3 2019 was dat er begin deze maand een pre-order optie verscheen in de Microsoft Store. Wat er allemaal precies aan de hand is met Dead Island 2 blijft nog een raadsel.

  Deep Silver

  7. Saints Row was nergens te bekennen

  Al wordt er naar iets groots gehint, dan moet dat natuurlijk wel waargemaakt worden. Een paar dagen voor E3 2019 werd op het officiële Saints Row twitter account enthousiast getweet dat Saints Row fans wel mogen uitkijken naar het komende weekend, wat leek te wijzen naar de E3 persconferenties. Vervolgens was Saints Row nergens te bekennen.

  Het is al een aantal jaar geleden dat er voor de laatste keer een Saints Row game is uitgekomen. Waar de fans vooral op hopen is een Saints Row die weer volledig wordt gemaakt in de stijl van de eerste twee games. Saints Row begon met een ghetto/gangster thema maar het meest recente deel speelde zich af in de hel en zat vol met fantasie.

  Nintendo

  6. Helaas niets van Metroid

  Dat fans hyped zijn voor een nieuwe Metroid Prime game is een understatement. Dit verklaart dan ook de enthousiaste reacties wereldwijd toen tijdens E3 2017 een aankondiging werd gedaan voor Metroid Prime 4. Een aankondiging die alleen een logo liet zien.

  Dat we niets van Metroid Prime 4 zouden zien, dat lag redelijk in de lijn van verwachtingen. Immers ging het achter de schermen er niet zo best aan toe. Het ontwikkelingsproces van de game is helemaal opnieuw begonnen met een nieuwe studio.

  Maar eigenlijk hadden we wel gehoopt op een beetje Metroid. Nu deeltje vier was uitgesteld, zou een nieuwe uitgave van vorige delen op de Switch ideaal zijn om de tijd te overbruggen. Eerder dit jaar doken de geruchten van een Metroid Prime Trilogy voor de Switch namelijk meerdere malen op. Op de E3 was deze echter compleet afwezig.

  Xbox Game Studio's

  5. Geen Fable 4 aankondiging

  Fable is een van de meest geliefde Xbox franchises, maar toch is het al weer een tijd terug dat de laatste Fable game verschenen is. Volgens Xbox baas Phil Spencer is er een Fable 4 in de maak en waren flink wat verwachtingen dat deze game tijdens E3 2019 aangekondigd zou worden.

  Alle persconferenties van E3 2019 zijn inmiddels voorbij en nog steeds hebben we niets gezien van Fable 4. De baas van Microsoft Game Studios, Matt Booty, heeft hiervoor als verklaring gegeven dat ze aandacht wilden geven aan andere games. Gelukkig voegde hij hieraan toe dat Fable 4 hoogstwaarschijnlijk tijdens de E3 van 2020 te zien zal zijn.

  343 Industries

  4. De nieuwe Halo Infinite trailer liet geen gameplay zien

  Sinds de fantastische aankondigingstrailer voor Halo Infinite die we vorig jaar tijdens de E3 te zien kregen, hoopten fans om deze game in actie te zien met echte gameplaybeelden. Er werd natuurlijk verwacht dat dit tijdens de E3 2019 zou gebeuren. Helaas bleef het weer bij ‘game engine’ beelden.

  Deze game engine beelden horen een goede indruk te geven van hoe de game er nu echt uit gaat zien, maar vaak zijn er toch nog flinke verschillen te zien met het eindproduct. Nu maar hopen dat iemand tijdens Gamescom of E3 2020 een controller oppakt en Halo Infinite opstart.

  Ubisoft

  3. Geen informatie over de nieuwe Splinter Cell

  Het kan misschien komen door Sam Fishers stealth vaardigheden, maar de bekende spion was nergens te zien op E3 2019. Alle grappen terzijde, het is best teleurstellend dat we nog steeds niets gezien hebben van een nieuwe Splinter Cell game. We weten dat hij in de maak is en E3 2019 was de perfecte kans geweest.

  De persconferentie van Ubisoft was dit jaar vrij standaard gebleven. Een aankondiging van een nieuwe Splinter Cell had de persconferentie net wat meer bijzonder kunnen maken. Fans van Sam Fisher moeten het voor nu maar doen met Tom Clancy's Elite Squad, een smartphone game waarin hij speelbaar is.

  Microsoft

  2. De nieuwe Xbox werd niet volledig onthuld

  Van te voren werd door Microsoft aangekondigd dat we op E3 een onthulling zouden krijgen van de nieuwe Xbox. Nu heeft het bedrijf zijn persconferentie gehouden en nog steeds zijn we niet veel wijzer. We weten een naam, we weten dat hij krachtig is en we weten dat hij in 2020 uitkomt. Dit zijn allemaal dingen die we eigenlijk al lang al wisten.

  Tijdens de E3 show van Microsoft kregen we een video te zien die wel heel erg leek op de aankondiging van Project Scorpio twee jaar geleden. In deze video deden verschillende mensen uit de gaming industrie uitspraken over de kracht van Project Scarlett, maar waar iedereen eigenlijk op hoopte was om het apparaat zelf te kunnen zien. Dat was echter niet het geval.

  Nintendo

  1. Geen Nintendo Switch Pro aankondiging

  Het is voor Nintendo’s handhelds gebruikelijk dat er een paar jaar na de release een nieuw model wordt uitgebracht met iets betere hardware. Er gaat al een tijd lang het gerucht rond dat er van de Nintendo Switch een ‘Pro’ model wordt uitgebracht maar er is nog niets officieel bekendgemaakt.

  Volgens het oorspronkelijke gerucht zou de Nintendo Switch Pro dit jaar nog uitkomen maar nu we hier tijdens E3 2019 niets over gehoord hebben is deze kans nog klein. Misschien dat Nintendo dit plan later pas gaat uitvoeren want gezien de zwakkere hardware van de huidige Switch zou dit erg wenselijk zijn.

  Welke E3 2019 verwachtingen kwamen wel uit?

  Ondanks deze gemiste kansen kwam een heel groot deel van de E3 2019 verwachtingen overeen met wat we allemaal tijdens de persconferenties te horen hebben gekregen. Zo hebben we voor meerdere games een releasedatum + nieuwe trailers gekregen en kwamen ook Project xCloud en de nieuwe Watch Dogs Game voorbij.

  Van welke E3 2019 verwachtingen vindt jij het het meest jammer dat ze niet zijn uitgekomen? Laat het ons weten in de reacties!

  Metroid Prime 4

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.