Luigi's Mansion 3 gameplay voelt vertrouwd en groter dan ooit! [gespeeld op E3]

  Het is tijd om te griezelen met Luigi! E3 2019 zit er alweer bijna op, maar voor die tijd hebben we nog wel de Luigi's Mansion 3 gameplay ervaren. De game voelt groter dan ooit, maar ook bijzonder bekend en in deze rubriek zetten we alle details die we hebben ontdekt in onze speelsessie op een rijtje.

  De game komt later dit jaar uit op de Nintendo Switch en werd volledig onthuld tijdens E3 na een korte trailer vorig jaar. Bijna een jaar later werd de game volledig onthuld tijdens E3 2019 met een flinke gameplay trailer. Luuc ging aan de slag met Luigi en zijn nieuwe compaan Gooigi.

  Griezelen in stijl

  Het level dat we speelden in was het spookhuis dat volledig in het teken stond van de middeleeuwen. Opgezette ridders, zwaarden en nog veel meer meubilair vergezellen je op je pad terwijl je spoelen en geesten opzuigt in je stofzuiger. Alleen is het allemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt.

  Ook de letterlijke plaaggeesten zijn in stijl met het levelthema. Hierdoor heb je naast de normale geesten ook nog geesten met een schild die zich niet af laten schrikken door een flits. Je moet eerst gebruikmaken van je ontstopperkanon, want zodra je die op het schild knalt kun je die wegzuigen. Vervolgens is het de bekende, maar oh zo smakelijke kost.

  Bombastische baas!

  Hoewel de Luigi's Mansion 3 gameplay oud en getrouwd aanvoelt, is het wel duidelijk merkbaar dat de game een stuk bombastischer is en vol zit met spectaculaire momenten. Wanneer je bijvoorbeeld een cutscene voor je kiezen krijgt, merk je dat dit een stapje mooier en spectaculairder is dan in voorgaande titels. Dit gaat overigens nog twee keer zo erg op voor de baas van het level.

  In onze Luigi's Mansion 3 gameplaysessie werden we bijna uit onze sokken geblazen town we het letterlijke strijdtoneel betraden. In het spookhuis stond een waar colleseum te wachten met toepasselijk genoeg een ridderspook dat te paard was. Zoals in Luigi's Mansion wel vaker is, moet je die uitschakelen door een bepaalde strategie toe te passen.

  Alles voor de reis

  Toch draait het in Luigi's Mansion 3 niet om het eindpunt halen, maar is het de reis die je beleeft die voor het meeste genot zorgt. Elk level zit vol met puzzels om op te lossen en geheimen om te ontdekken. In elke ruimte lijken minstens twee tot drie geheimen te zitten om te ontdekken.

  Zo zijn er schatkisten te vinden waarmee je extra geld verdiend en kun je ook speciale sleutels vinden. Elk level heeft een bepaald aantal sleutels die je moet vinden en aan jouw de taak om ze allemaal te verzamelen. Dan moet je ze natuurlijk wel eerst vinden door goed op te letten en vooral ook door te puzzelen. Iets wat je alleen of samen met een vriend kunt doen!

  Gooigi is klaar voor actie

  Puzzelen in de Luigi's Mansion 3 gameplay draait zoals in eerdere delen vooral om het gebruik van je speciale stofzuiger van E. Gadd. Toch heeft Luigi soms wel wat hulp nodig en dus roept hij zijn slijmerige tweeling Gooigi op. Met Gooigi kun je door trailes en spijkermatten lopen zonder schade te vergaren.

  Erg handig om op een plek te komen die in eerste instantie onbegaanbaar leek. Gooigi kent alleen ook wel wat zwakke plekken, waarvan de grootste water is. Zodra Gooigi een nat pak krijgt, druipt hij letterlijk af en valt hij uit elkaar.

  Samenspel van groot belang

  Gooigi is natuurlijk niet zonder reden een onderdeel van de Luigi's Mansion 3 gameplay. Met zijn introductie komt de focus meer op samenspel te liggen. De game is namelijk co-op te spelen met twee spelers op hetzelfde scherm. In plaats van twee Luigi's speelt iemand als de groene tweeling terwijl de ander het origineel onder de knoppen krijgt.

  Als je niet met z'n tweeën wil spelen, kun je ook alleen griezelen. Dan gebruik je simpelweg een druk op de knop om Gooigi op te roepen. Wanneer je hem vervolgens niet meer nodig, laat je hem weer verdwijnen. Het valt alleen wel op dat de focus van de demo zo erg op het co-op aspect ligt en aangezien de puzzels hier ook op inspelen is de kans groot dat dit ook voor de rest van de game geldt.

  Multiplayer mania

  Naast de verhaal modus die dus co-op gespeeld kan worden, keert de multiplayer modus uit het tweede telg ook terug. Thrill Tower, zoals de modus heet in Europa, laat je met vier tot acht spelers online spelen in verschillende soorten games. Denk aan Toads vinden in verborgen kamers of een flink aantal geesten verzamelen voordat de timer afloopt.

  Dat je met acht spelers kunt spelen, lijkt in eerste instantie best verrassend. Het heeft te maken met de co-op functionaliteit van de game, want als je met een vriend op de bank speelt is hij Gooigi en dus ook van de partij. Op het strijdtoneel ziet het eruit als vier Luigi's en vier Gooigi's die samenwerken.

  Luigi's Mansion 3 gameplay moet je beleven

  Wanneer je die ervaring zelf kunt beleven is alleen nog even de vraag. Nintendo heeft nog geen releasedatum voor Luigi's Mansion 3 bekendgemaakt. Wat wel zeker is, is dat de game exclusief naar de Nintendo Switch komt!

  Luigi's Mansion 3

  Verkijgbaar vanaf 31 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.