Hands-on: Kingdom Hearts Melody of Memory gameplay onder de loep

  Waar FIFA bekend staat om de jaarlijkse verschijning van een nieuwe game, heeft een bekende Japanse game-reeks dit mantra ook al jaren in de vingers. Middels re-releases, collecties en nieuwe titels wordt jaarlijks wel een game met de titel Kingdom Hearts op de markt gebracht. In 2020 staat er weer een gloednieuwe titel in de startblokken: Kingdom Hearts Melody of Memory. Wij gingen alvast hands-on met de Kingdom Hearts Melody of Memory gameplay en vertellen je er hier alles over!

  Kingdom Hearts Melody of Memory is een gloednieuwe titel die voortborduurt op het verhaal van Kingdom Hearts III. Hoewel deze in grote delen de Xehanort Saga (die in 2002 begon) heeft afgesloten, werd de deur ook opengelaten voor een nieuwe Saga. Het verhaal van Kingdom Hearts Melody of Memory zal hier dan ook verder op inspelen, maar dan wel met een gloednieuwe gameplay-twist. Kingdom Hearts Melody of Memory is namelijk een rhythm/actie-game in hart en nieren!

  Bekende basis

  In Kingdom Hearts Melody of Memory is het de bedoeling om verschillende levels te doorlopen met Sora, Donald en Goofy. Onderweg kruisen vijanden constant het pad die verslagen moeten worden op het ritme van de muziek. Hoe beter je timing aansluit op het ritme van de muziek, hoe meer puntjes je binnen hengelt.

  Die punten tellen bij elkaar op voor een uiteindelijke score die bepaalt hoe goed je het level hebt gehaald. Spelers worden beloond met een letterscore, terwijl een getal dat al snel boven de miljoen oploopt. Dit gaat al helemaal met een lekker tempo als je de combo-reeks steeds verder weet uit te bouwen.

  Voor iedere nood die je mist gaat je combo verloren en moet je deze weer opnieuw uitbouwen. Misslaan zorgt er tevens voor dat Sora en kompanen een klap in hun gezicht krijgen en daardoor levenspunten verliezen. Wie het ritmegevoel van een dove pinguïn heeft, zal dan ook snel game over gaan en het level opnieuw moeten starten.

  Moeilijker dan gedacht

  Toch is de gameplay moeilijker dan je in eerste instantie zou denken, doordat je Sora, Donald en Goofy gelijktijdig moet besturen. Zo zijn er drie knoppen die je (soms gelijktijdig) moet gebruiken om vijanden van je af te slaan. Deze zijn natuurlijk in de vorm van de klassieke Kingdom Hearts-vijanden, zoals een Shadow of Black Ballade.

  Wanneer de Darkness in rustig tempo op je af komt, zijn die perfecte aanvallen nog wel goed te doen. Toch zal iedereen die ooit een Kingdom Hearts-titel gespeeld heeft, weten dat de muziek nogal snel kan opzwellen. In de Kingdom Hearts Melody of Memory gameplay vertaalt zich dat naar een salvo van vijanden die je timing en vliegensvlugge vingerwerk op de proef stellen.

  Naast aanvallen via de triggers en X-knop, is er namelijk ook nog het driehoekje waarmee je een speciale aanval met Sora lanceert. Deze heb je soms ook nodig en het ontwijken van aanvallen middels de cirkel-knop zal ook geregeld ingedrukt moeten worden. Vaak zelfs in combinatie met een aanval knop om vliegende vijanden een pak rammel te geven.

  Met deze nummers kun je in de singleplayer van de Kingdom Hearts Melody of Memory demo aan de slag!

  Smaakt naar meer

  De combinatie van heerlijke muziek die menig Kingdom Hearts-fan kan dromen met de toch nog uitdagende gameplay, lijkt voor nu dan ook een cocktail te zijn waarvan fans niet wisten dat ze deze nodig hadden. Hoewel we in de demo slechts vier levels hebben kunnen spelen, smaken deze zeker naar meer. Vooral omdat je ieder level op drie verschillende moeilijkheidsgraden kunt spelen (Beginner, Normal en Proud).

  Daarnaast kun je de game ook nog eens via splitscreen co-op spelen. Wie dit doet, hoeft alleen maar een tweede controller aan te sluiten en kan direct genieten. Tevens is de game voorzien van een online versus-modus, maar deze is in de demo, net als de World Tour, niet beschikbaar.

  Het voltooien van parcours zal ook je totale levelscore (in de demo standaard LVL 30) omhoog tillen, terwijl je ook een bepaalde currency spaart. In de demo is deze nog niet bruikbaar en is het tevens nog onduidelijk wat de waarde van de levelscore is. Toch zijn we erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Gelukkig hoeven we daar niet lang meer op te wachten.

  Kingdom Hearts Melody of Memory verschijnt op 13 november op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

  Kingdom Hearts Melody of Memory

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.