De vijf beste Nederlandstalige series op Netflix van nu

  Het Netflix aanbod is gevuld met series van buitenlandse bodem. Gelukkig staan er ook nog titels op van Hollandse en Belgische bodem. De beste titels die je op de streamingdienst kunt vinden, lees je in onze special over de vijf beste Nederlandstalige series op Netflix.

  Netflix

  Undercover

  We beginnen met onze lijst met beste Nederlandstalige series op Netflix met Undercover. In deze Nederlands-Belgische samenwerking is de Belgische politie een enorm XTC-netwerk op het spoor. Deze handel wordt geleid door de Brabander Ferry Bouman (Frank Lammers), die zijn tijd voornamelijk doorbrengt op de camping.

  Om de drugscrimineel en zijn organisatie op te rollen, besluiten de Nederlandse en Belgische politie om hun krachten te bundelen en twee undercover-agenten te installeren binnen het vakantieoord (Anna Drijver en Tom Waes). De twee zullen het vertrouwen van Bouman moeten winnen, maar zoals gebruikelijk gaat dat niet bepaald gemakkelijk. Verwacht dan ook het nodige drugsgeweld in de serie.

  Undercover heeft één volledig seizoen met tien afleveringen die elk 45 tot 50 minuten duren. Het tweede seizoen is inmiddels bezig en daarvan staan nu zes afleveringen op Netflix.

  Lemming Film

  Fenix

  Liefhebbers van drugsgeweld kunnen niet alleen aankloppen bij Undercover, maar ook bij de Nederlanse serie Fenix. In de serie is een oorlog ontwaakt in de onderwereld van Noord-Brabant. Drugscrimineel Jos Segers sluit een deal met Officier van Justitie Peter Haag om XTC-handelaar Gideon Bas (Jack Wouterse) te pakken te krijgen, een gevaarlijke concurrent van Segers. De arrestatie loopt alleen uit op een bloedbad, waarbij meerdere agenten om het leven komen en ook Segers en Haag overleven de dag niet.

  Na de mislukte operatie moet rechercheur Jara Terwijde (Rifka Rodeizen) naar Brabant afreizen om de onschuld van haar vader, Peter Haag te bewijzen. Tegelijkertijd komt ook Rens Segers (Teun Luijkx) terug naar de zuidelijke provincie. Hij was al die tijd de illegale wereld van zijn vader uit de weg gegaan, maar nu wordt hij er tegen wil en dank toch ingetrokken.

  Fenix heeft één seizoen op Netflix staan met acht afleveringen die elk ongeveer 45 minuten duren.

  KPN

  Toon

  Toon (Joep Vermolen) houdt niet zoveel van andere mensen en aandacht. Het liefst wil hij gewoon thuis zitten, in zijn eentje, en gamen. Het helpt ook niet mee dat hij sociaal behoorlijk onhandig is. Wanneer hij op een dag thuiskomt en verrast wordt met een surprise party, is hij dan ook teleurgesteld. Wanneer hij ook nog eens wordt gevraagd om een liedje te spelen op zijn gitaar, laat hij maar in zangvorm weten dat zijn gasten naar huis moeten gaan. Het liedje wordt alleen opgenomen door één van de aanwezigen en wordt een hit op sociale media. Toon is in één klap beroemd. Dat is wel het laatste waar hij op zat te wachten.

  Toon is niet alleen een serie die genieten geblazen is voor mensen die houden van pijnlijke en ongemakkelijke humor, maar het vertoont ook nog eens veel overeenkomsten met het echte leven van Joep Vermolen. Toon is in de serie een componist van reclamejingles en ook Vermolen is in het dagelijks leven componist. Hij verwachtte dat Toon alleen gemaakt werd voor YouTube, maar toen kwam de show ineens op Netflix terecht.

  Toon heeft tot nu toe twee seizoenen staan op de streamingdienst met in totaal zestien afleveringen, die elk ongeveer 25 minuten duren.

  ZDF Enterprises

  Tabula Rasa

  Annemie D’Haeze heeft een probleem: sinds een auto-ongeluk lijdt ze aan geheugenverlies. Daardoor kan ze geen nieuwe herinneringen meer opslaan. Om dat probleem enigszins op te lossen maakt ze continue aantekeningen in een dagboek. De politie klopt nu alleen ook aan de deur bij Annemie, omdat ze mogelijk de laatste persoon is die de vermist Thomas De Geest heeft gezien. Kan ze het sleutelmoment boven water krijgen?

  Liefhebbers van mysterieuze thrillers zijn bij Tabula Rasa aan het perfecte adres. De spannende serie heeft ook niet voor niets vijf Ensors gewonnen - de Belgische Oscars.

  Tabula Rasa heeft één seizoen met tien afleveringen die elk zo’n 50 minuten duren.

  Netflix

  Ares

  Undercover was de eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie, maar Ares is de allereerste serie voor de streamingdienst die een compleet Nederlandse productie is. Centraal in Ares staat de gelijknamige, exclusieve organisatie, waar studente Rosa (Jade Olieberg) lid van wordt. Uit nieuwsgierigheid besluit ze om in de geschiedenis van het genootschap te duiken en stuit daarbij op een wereld van mysteriën en komt ze voor moeilijke beslissingen te staan.

  Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen in de horrorserie ook een aantal bekende locaties herkennen. Zo is Ares onder andere opgenomen in het Rijksmuseum en het Tropenmuseum in Amsterdam en het Eemshuis in Amersfoort.

  Ares heeft één seizoen op Netflix dat acht afleveringen kent, elk van ongeveer een half uur.

  Dit artikel is op 14 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.