Guild Wars 2 Path of Fire Preview - Terug naar het begin

  Guild Wars 2 is inmiddels een begrip. De MMORPG kent sinds 2012 al talloze spelers. Er wordt al een tijdje gewacht op nieuwe content en nu is het eindelijk zover: XGN werd uitgenodigd op het kantoor van ArenaNet in Seattle over de nieuwe DLC. Je leest er alles over in de Guild Wars 2 Path of Fire preview!

  Met de game zelf, de Heart of Thorns DLC en de vele content die Living World naar de wereld van Guild Wars heeft gebracht barst het spel al uit zijn voegen met activiteiten. Ontwikkelaar ArenaNet is alleen nog niet klaar met de game en voegt met Path of Fire maar liefst vijf nieuwe gebieden, de introductie van mounts, nieuwe elite specializations en een hele boel nieuwe story-content toe.

  Guild Wars 2 Path of Fire Preview

  Terug naar de eerste Guild Wars

  Spelers van het originele Guild Wars (2005) zullen de nieuwe gebieden misschien wel herkennen. In Path of Fire keren we namelijk terug naar de Crystal Desert en het aangrenzende Elona. Locaties zoals Amnoon zijn dus goed herkenbaar. Aangezien de tijd ook niet stilstaat en Guild Wars 2 zich meer dan 200 jaar na zijn voorganger afspeelt is het gebied wel flink veranderd en staan er naast herkenbare elementen ook een hoop nieuwe en verrassende avonturen te wachten.

  Elk hoekje en gaatje van de nieuwe plattegrond is gevuld met activiteiten, vijanden en easter eggs. Dus het is het ook zeker waard om eens op avontuur te gaan en elke uithoek van de al vrij grote map te verkennen. Dit maakt de toevoeging van de Crystal Desert en omstreken niet zozeer een remake van de plattegrond van Guild Wars 1, maar een homage en een voortzetting van het verhaal en universum.

  De nieuwe gebieden bestaan ook niet allemaal uit woestijn. Je zult tijdens het verkennen van het gebied op allerlei verschillende ecosystemen en klimaten stuiten, van jungle tot oasis en woestijn tot stedelijke gebieden. Na een tijdje te hebben geëxploreerd kunnen we bevestigen dat Guild Wars 2 genoeg te verbergen heeft. Doe dus een beetje extra je best tijdens het spelen, want dat wordt zeker beloond!

  Guild Wars 2 Path of Fire Preview

  Mounts: handig en snel

  Naast het enorme gebied dat Path of Fire toevoegt aan de wereld van Guild Wars 2 introduceert de DLC ook een compleet nieuwe feature: mounts. Je kunt nu het continent van Tyria sneller dan ooit verkennen met verschillende beesten die je kunt berijden. Naast een handige en snelle kompaan kunnen de vier verschillende mounts je ook nog eens bijstaan in een gevechtssituatie en kun je de beesten upgraden en trainen.

  De vier nieuwe mounts heten Raptor, Skimmer, Springer en Jackal en bezitten elk een eigen specifieke vaardigheid qua beweging. Zo kan Raptor grote afstanden naar voren springen, Skimmer enorm hoog in de lucht springen en Springer weet erg goed zijn weg over water te vinden. Spelers beginnen met Raptor en kunnen later de volgende mounts ontgrendelen.

  Je kunt mounts ook gebruiken voor andere activiteiten. In de preview build die wij speelden konden we tegen andere spelers en NPC’s in Amnoon racen met onze Raptors, wat een erg leuke toevoeging is voor een beetje casual fun. Daarnaast kun je verschillende mounts gebruiken om bepaalde plekken op de nieuwe maps te bereiken die je te voet of met een andere mount niet zou kunnen bereiken. Hierdoor loont het dus best wel om nieuwe mounts te ontgrendelen en zo ook de rest van een gebied te verkennen.

  Guild Wars 2 Path of Fire Preview

  Negen elite specializations

  Voor elke profession heeft ArenaNet ook negen nieuwe elite specializations toegevoegd voor karakters van level 80. Je krijgt toegang tot nieuwe wapens, traits en andere unieke features zodat je een specialisatie kiest die past bij jouw manier van spelen. Je kunt de specialisaties gebruiken in de Player versus Player en World versus World modi.

  Qua verhaal pakt Path of Fire de draad op waar de plottwist aan het einde van Living World seizoen 3 het liet vallen. Verhalenderwijs gesproken zal je ook nog zeker bekende gezichten tegenkomen uit het originele Guild Wars. Om niet te veel weg te geven van de storyline zullen we enkel dit verklappen: een oude bekende vormt een nieuwe dreiging voor Tyria.

  Guild Wars 2 Path of Fire Preview

  Nieuwkomer-vriendelijk

  Guild Wars 2: Path of Fire gaat je zo’n vijftig euro kosten in combinatie met de voorgaande DLC, Heart of Thorns, en dertig euro als een losstaande expansie. Bij aankoop wordt je karakter meteen level 80 met bijbehorende gold en uitrusting. Voor de release van de DLC op 22 september van dit jaar krijg je nog wel de kans om hem alvast uit te proberen bij een demoweekend van 11 tot en met 13 augustus. Later zal nog een demoweekend zal volgen.

  Ben je wel geïnteresseerd, maar denk je dat je als nieuwkomer niet zo makkelijk kunt instappen? Gelukkig hoef je je daar helemaal geen zorgen over te maken. De basisgame is free to play en bij aankoop van de DLC’s krijg je meteen een aardige boost. Daarnaast kun je zelfs met een free to play account alvast de nieuwe content uitproberen op 11 augustus tijdens het demoweekend.

  Guild Wars 2 Path of Fire Preview

  Veel meer uren speelplezier

  Al met al staan in Guild Wars: Path of Fire je vijf nieuwe gebieden, een intens verhaal, leuke nieuwe activiteiten, de introductie van mounts, nieuwe elite specializations en veel meer uren speelplezier in Guild Wars 2 op je te wachten.

  Guild Wars 2 Path of Fire is nu te pre-orderen en komt uit op 22 september voor de PC.

  Guild Wars 2

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.