Top 8 beste films augustus 2017 - Overdrive en Stephen King

  Ook deze maand verschijnen er weer een hoop films in de bioscoop. Terwijl we onder andere scheurende autobanden zien, is het deze maand ook tijd om lekker te griezelen met Stephen Kings The Donkere Toren. Lees het allemaal in de beste films augustus 2017.

  Gilbert (3 augustus)

  De film Gilbert laat ons kennismaken met het markante figuur Gilbert Gottfried. In Gilbert wordt het leven van deze man geportretteerd. Deze komiek heeft heel vaak op het podium gestaan en in een heleboel verschillende films meegespeeld.

  Het gaat hier om een film over de Amerikaanse stand-up comedian, acteur en stemacteur. De man heeft onder andere de vogel Iago ingesproken in de film Aladdin. Ook speelde hij mee in shows als Hannah Montana. Vooral in de jaren ’90 acteerde hij in veel verschillende films.

  Naast Gilbert, kun je in deze lijst nog een film over een komiek verwachten.

  The Big Sick (3 augustus)

  De volgende film over een komiek is The Big Sick. Mocht je niet voldoende kunnen lachen om Gilbert, dan komt er nog een film aan die je mogelijk laat gieren van het lachen: The Big Sick.

  The Big Sick is een semi-autobiografisch verhaal over komiek Kumail Nanjani. Zo komt naar voren hoe zijn relatie is met zijn echtgenote Emily V. Gordon. Nanjiani speelt zichzelf. De vrouw van deze komiek wordt vertolkt door Zoe Kazan.

  Nanijani is van Pakistaanse afkomst. Tijdens zijn carrière heeft hij regelmatig kleine bijrollen gehad in onder meer Saturday Night Live, The Colbert Report en Ugly American. Ook speelde hij in films als Life as We Know it. We kunnen ook zijn stemacteerkunsten terughoren wanneer Middle Earth: Shadow of War uitkomt, hierin vertolkt hij de Orc The Agonizer.

  Overdrive (3 augustus)

  Ben je op zoek naar een meer actievolle film, dan kun je terecht bij Overdrive. In deze film zal je in ieder geval een heleboel snelle auto’s voorbij zien komen.

  In Overdrive maken we kennis met Urban en Barnes, broers die van plan zijn om een auto te stelen. De rooftocht begint in het zuiden van Frankrijk, maar al snel gaat het mis. Zo moeten ze plots op de vlucht voor een taaie maffiabaas uit Marseille. Overdrive belooft een spannende film te worden!

  Hopelijk loopt hun auto gesmeerder dan hun plan.

  The Emoji Movie (9 augustus)

  Emoticons zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Je gebruikt ze op Facebook, Skype en Whatsapp. Sommige mensen zetten zelfs achter elke zin een emoticon om zo te laten zien wat de achterliggende gedachte achter die zin is. Nu krijgen emoticons ook hun eigen film.

  In de film ontdekken we de geheime wereld van hetgeen wat er in je telefoon afspeelt. Emoticons komen tot leven met het doel naar anderen door te worden gestuurd. Uiteindelijk heeft elke emoticon zijn einddoel: het behalen van De Cloud.

  The Happy Film (17 augustus)

  In deze film volgen we het leven van een Oostenrijke ontwerper. Stefan Safmeister, de ontwerper, heeft zijn leven prima op orde en er lijkt geen vuiltje aan de lucht te zijn. Hij heeft een huis in New York, zijn werken verkopen goed en hij ontwerpt zelfs albumcovers voor de The Rolling Stones, Jay-Z en de Talking Heads. Maar dan gaat het mis.

  Hij merkt dat zijn leven niet is zoals hij het zelf graag wil leven. In plaats van het ontwerpen van al die albumhoezen, begint hij aan zijn allergrootste project ooit: hij gaat zijn eigen leven herontwerpen.

  The Hitman’s Bodyguard (17 augustus)

  Het leven van een bodyguard gaat niet over rozen. Je werk is ontzettend lastig, overal loert gevaar en je moet bereid zijn om je leven te geven voor de persoon die je op dat moment beschermt.

  In The Hitman’s Bodyguard volgen we zo een bodyguard. Hij is goed in zijn werk, hij is zelfs de beste. Daarom wordt hij ook ingehuurd door een nieuwe klant. Deze klant is daarentegen wat anders dan anderen. Het gaat hier om een huurmoordenaar die voor het Internationale Hof van Justitie moet komen. Samen ondernemen ze een belangrijke missie.

  The Only Living Boy In New York (24 augustus)

  De hoofdrolspeler in de film is net afgestudeerd als hij plots een verschrikkelijk ontdekking doet. Zijn eigen vader heeft een affaire met een vreemde vrouw en het is aan zoonlief om hier een einde aan te maken. Dit loopt daarentegen niet helemaal zoals verwacht, omdat hij al snel ook valt voor de charmes van deze vrouw. Het wordt al helemaal ingewikkeld als de minnares ook gevoelens voor hem krijgt.

  The Only Living Boy In New York is een dramafilm waarin we zien hoe het met deze affaire zal aflopen. Sowieso hebben alle personages een ingewikkeld liefdesleven voor de boeg.

  The Dark Tower (24 augustus)

  Stephen King-fans opgelet! De boekenreeks van Stephen King, The Dark Tower, komt naar het filmdoek deze maand.

  De Donkere Toren brengt je in de wereld van Roland Deschain, de laatste scherpschutter. Hij is in strijd met Walter ODim, die de Donkere Toren omver probeert te werpen. Hij laat als Man in Black het ultieme kwaad zien. De toren houdt het universum bij elkaar en als Roland hem niet kan stoppen, kan dit nog wel eens erg slecht uitpakken voor de wereld.

  In de film wordt Roland Deschain vertolkt door Idris Elba, die we kennen van de televisieserie Luther. Daarnaast is de stem van deze acteur onder andere al te horen in Zootropolis, The Jungle Book en Finding Dory. In Star Trek Beyond speelt hij de rol van bad guy Krall. Man in Black wordt vertolkt door Matthew McConaughey.

  The Dark Tower is niet de enige Stephen King-film die naar het witte doek komt. Later dit jaar verschijnt ook een nieuwe versie van IT. Eerder schreven we ook over vele andere projecten die zijn gebaseerd verschillende boeken van deze thrillerauteur.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.