God Eater Preview - De Aragami komen naar Europa

  De God Eater-reeks is al vijf jaar een groot succes in Japan. Naast een anime zullen ook de eerste twee games uit deze franchise op 30 augustus eindelijk naar Europa komen. Wij kregen alvast een voorproefje op de RPGtour in Parijs. Lees er alles over in onze God Eater preview!

  Europa zal even flink moeten gaan inhalen op Japan en daarom krijgen we hier niet één, maar wel twee verschillende God Eater games die tegelijk uitkomen! Het gaat hier om God Eater Resurrection, een remaster van de Action RPG God Eater Burst en het nieuwe God Eater 2 Rage Burst.

  God Eater speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar de zogeheten Aragami, een soort gigantische monsters, de mensheid het leven zuur maken. Gelukkig is een groepje mensen dat zichzelf de God Eaters noemt bereid het op te nemen tegen de reusachtige wezens.

  God Eater Preview

  Yusuke Tomizawa

  We krijgen allereerst een presentatie door producer Yusuke Tomizawa te zien over de God Eater-franchise. Yusuke vertelt hoe hij na het grote succes van God Eater in Japan ook Europa wil gaan veroveren. De manga en de anime functioneren als een inleiding tot de post-apocalyptische wereld van God Eater.

  Aangezien je in God Eater je eigen karakter zult moeten creëren, volg je in de games een ander verhaal dan in de bijbehorende anime, vertelt Yusuke. We krijgen vervolgens een korte hands-off demonstratie te zien, waarin een groepje strijders het tegen een enorm monster opneemt.

  Je kunt in God Eater alleen als je eigen personage spelen. De overige strijders in je team zijn NPC's die je begeleiden in de strijd. Je eigen personage draagt een wapen bij zich dat kan transformeren in een zwaard en een geweer. Het zwaard kan tevens transformeren in een soort grote, monsterlijke bek waarmee je health kunt stelen.

  God Eater Preview

  Goden verslinden

  Na de korte demonstratie mochten we zelf ook even aan de slag met een demo van God Eater Resurrection. In deze demo krijgen we de keuze tussen een tutorial, een makkelijke missie en een moeilijke missie. Op persoonlijk aanraden van Yusuke zijn we begonnen met de tutorial en de makkelijke missie.

  Al snel wordt ons duidelijk waarom Yusuke dit aanbeveelt, want de gameplay is nog best even wennen. Met name het schakelen tussen wapens is even aanpassen. In God Eater zul je over een flink arsenaal aan combo's beschikken en zoals eerder gezegd kun je jouw wapen laten transformeren in een zwaard en een geweer.

  Met het geweer kun je bijvoorbeeld hoogvliegende monsters uit de lucht schieten. Om van het geweer gebruik te kunnen maken, moet de zogeheten OP-balk enigszins gevuld zijn. Wanneer deze leeg is, zul je eerst met je zwaard op monsters moeten inhakken om de balk weer op te laten vullen.

  Het kan nog best lastig zijn om op de monsters in te hakken. Het target-systeem lijkt namelijk nog niet optimaal te werken, waardoor veel van onze aanvallen mis gaan. Nadat we een paar minuten op wat kleine monsters en één grotere Aragami hebben ingehakt, komt de missie al ten einde en is de demo afgelopen.

  God Eater Preview

  God Eater preview - Klein voorproefje van potentieel grootse wereld

  Na dit korte voorproefje is het helaas nog te vroeg om te zeggen of God Eater ook in Europa een hype kan worden, maar de reeks lijkt zeker potentie te hebben. Het is natuurlijk altijd leuk om op monsters te jagen en het gevechtssysteem biedt hierin genoeg mogelijkheden. Vooral het transformerende wapen van je personage is hierin een interessant mechanisme.

  God Eater Resurrection en God Eater 2 Rage Burst worden als bundel uitgebracht en we kunnen binnenkort dus nog filnk aan de slag met deze reeks. We zijn erg benieuwd naar het eindproduct en kunnen niet wachten om meer Aragami te slachten!

  God Eater 2: Rage Burst

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.