Forza Horizon 4 Preview - Rondscheuren door het prachtige Engeland!

  Tenzij je een geweldige betaalde baan hebt, zal je als gamer hoogstwaarschijnlijk nooit in een Bugatti of McLaren rijden. In de vele Forza games die door de jaren heen zijn verschenen is dat opeens wel mogelijk en per editie zijn de bolides en de omgeving nog prachtiger geworden. In deze Forza Horizon 4 preview brengen wij je op de hoogte van al het pracht en praal in deze aankomende titel!

  Het festival

  Welkom in de wereld van Forza Horizon 4, waar jij als rookie (serieus, dat is de standaard naam waarmee je ook aangesproken zal worden als je hem niet aanpast) deel kan nemen aan het grootste motor-festival aller tijden: The Festival. Heel origineel is het misschien niet, maar dat boeit mateloos weinig. Je bent er immers om te racen!

  Niemand zal je in het begin serieus nemen en tijdens de Forza Horizon 4 preview moesten wij ons dan ook omhoog werken vanaf een normale sprintrace, naar een off-road circuit en eindigen met een stunt voor een filmmaker uit de buurt. Dan pas heb je een naam voor jezelf gemaakt als iemand die een puik staaltje stuurmanskracht in zijn bezit heeft.

  Nadat je een standaard wagen hebt gekozen (keuze uit drie bolides), mag je daar in de eerste reeks evenementen in plaatsnemen en jezelf naar de hoogste positie rijden. Zo nu en dan word je in een andere auto gepropt (want rally-racen met een Dodge Charger uit 1961 zou erg zonde zijn voor zo’n prachtige wagen) die je vervolgens in jouw garage aan zal treffen.

  Forza Horizon 4 preview afbeelding 1

  Invloed

  Afgezien van de standaard auto’s die je voorgeschoteld zal krijgen, is er nog een manier om jouw wagenpark in Forza Horizon 4 uit te breiden: je best doen. Met vele honderden beschikbare auto’s in het spel, is het aan jou om een keuze te maken. Kies je voor stoere American Muscle, of geniet je liever van een degelijke Japanse tuner als een Honda of Nissan?

  Welke keuze je ook maakt, je zal jouw zuurverdiende invloed (influence) moeten gebruiken om supertoffe waggies vrij te spelen. Hoe beter de wagen, hoe dieper je in de buidel zal moeten tasten. Aan de andere kant kan je vervolgens wel met veel meer gemak moeilijkere evenementen winnen waardoor je weer meer invloed bijgeschreven krijgt. Dat plaatje is ook in Forza Horizon 4 dus rond!

  Forza Horizon 4 preview afbeelding 2

  Moeilijk?

  Een kanttekening die we hierbij moeten zetten is dat het begrip ‘moeilijk’ relatief is. Tijdens het Forza Horizon 4 evenement spraken wij ook met Ralph Fulton van Playground Games, die uitlegde dat de titel niet bedoeld is als Dark Souls voor racers. Iedereen die enkel lol wil hebben en in toffe racewagens rond wil toeren, kan dat zonder problemen doen.

  De moeilijkheidsgraad kan door spelers bij worden gesteld om het zo lastig of simpel mogelijk te maken. En mocht je het jezelf echt moeilijk willen maken, dan kan je ook helemaal los gaan in het finetunen van elke setup. Het hoeft niet, maar voor zij die het willen kan het wel!

  Forza Horizon 4 preview afbeelding 3

  Tunen

  Spelers van racegames als Need for Speed en F1 2018 zullen op dat gebied namelijk wel een voorsprong hebben. Een bolide zo afstellen dat je hem als raket kan gebruiken voor een dragrace is een kunst, maar verwacht niet dat je er ook een bocht fatsoenlijk mee kan nemen. Pas je jouw auto voor het een of het andere aan, dan zal je de wagen ook alleen voor een bepaald soort evenement goed kunnen gebruiken. Pas je niets aan, dan val je overal precies in het midden.

  Die filosofie is ook te danken aan Fulton van Playground Games. Spelers die weten wat ze doen en de tijd willen besteden aan het min-maxen van een wagen hebben die optie, maar als je een auto die vers uit de fabriek komt rollen wil gebruiken, dan kan dat ook gewoon. Ja, races winnen met een afgestelde wagen is makkelijker, maar je bent nergens toe verplicht.

  Forza Horizon 4 preview afbeelding 4

  Grafisch genot

  Heb je jouw afstelling eindelijk goed, dan is het tijd om te rijden. Kies een evenement om aan deel te nemen, of zet jouw favoriete radiozender op en toer vrolijk (en rustig) over de smalle landweggetjes in Engeland. Kleine dorpjes, kerken, heuvels, bergen en meren: je zal het allemaal tegenkomen op jouw reis.

  Forza Horizon 4 is namelijk gemaakt door (de overgrote meerderheid tenminste) Engelsen die zelf met ideeën voor locaties mochten komen. Aangezien iedereen wel een bepaald aspect van zijn of haar jeugd kan herinneren, zijn al die ideeën bij elkaar gewoon in de grote open wereld van Forza Horizon 4. En boy, of het er mooi uitziet!

  De titel is gespeeld op een Xbox One X en het betrof de versie die zo goed als af is. Van weerkaatsende zonnestralen, tot stof en grind in een zandgroeve die de lak van jouw wagen langzaam doen vergaan. Of wat te denken van het opspattende water als je door een plas rijdt? En dan hebben we het nog niet eens over de tofste pracht en praal in de game: de vele wagens waar je in kan rijden!

  Forza Horizon 4 preview afbeelding 6

  Autoporno

  Op de voorkant van Forza Horizon 4 pronkt namelijk één van de meest exclusieve wagens ooit: De McLaren Senna. Slechts vijfhonderd van de wagens zullen worden gemaakt en zelfs voordat de productie echt is begonnen, zijn deze allemaal al verkocht. In Forza Horizon 4 kan je er in rijden en vanuit de cockpit-view bijna proeven hoe het voelt om in de krachtige bolide te rijden.

  McLaren heeft Playground Games alle mogelijke data en geluiden gegeven om de auto zo echt mogelijk te laten klinken, net als de talloze andere bolides die in het spel terug te vinden zijn. Een Lancia 037 bijvoorbeeld, waarmee de Italianen in de jaren tachtig de dominante Audi Quattro af wisten te troeven (op geheel Italiaanse wijze met veel valsspelen), of de Bugatti Chiron. Alle wagens die in de vorm van een poster het dichts bij je zullen komen, staan in Forza Horizon 4 te popelen om door jouw voor een ritje genomen te worden.

  Forza Horizon 4 preview afbeelding 7

  Seizoenen

  Mocht je jouw droombolide uit hebben gekozen en een prachtige route hebben gepland, dan wordt het tijd om de weg op te gaan. Maar voor je het weet is het weer plots omgeslagen en rijd (glibber) je over een dikke laag ijs. Welkom in de seizoenswisseling van Forza Horizon 4! Net als in de echte wereld zijn er namelijk jaargetijden die een behoorlijke impact hebben op de wereld om je heen.

  Toeren op lege wegen in de zomer is heerlijk, maar om echt off-road te kunnen rijden moet je wachten tot de herfst zorgt voor een flinke modderpoel. Dat terwijl je in de winter veel meer hebt aan een 4x4 truck waarmee je dwars over het land kan scheuren. Gelukkig voor jou als racer weet je vooraf wat je te wachten staat.

  Elk seizoen zal een week duren en iedereen krijgt hetzelfde weer voor zijn of haar kiezen. Heb je echt geen zin in een bepaald seizoen, dan kan je een evenement maken in een privé-lobby en daar het seizoen kiezen, maar enkel voor één evenement. Vooralsnog zijn er geen plannen om het weer instelbaar te maken in de vorm van een optie.

  Forza Horizon 4 preview afbeelding 8

  Forza Horizon 4 preview – Arcady met een flinke dosis realisme

  Forza Motorsport claimt al jaren een podiumplaats als het gaat om realistische en prachtige racegames, terwijl Forza Horizon toch meer neigt naar een leuke en iets meer arcade racegame. Forza Horizon 4 lijkt het beste van beide werelden te combineren in één titel en zal daarom voor veel meer racefans een game zijn om in de gaten te houden. Nog even ongeduldig wachten tot 2 oktober dus!

  Forza Horizon 4

  Verkijgbaar vanaf 2 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.