De opvallendste FIFA 19 ratings - Weer Ronaldo tegen Messi

Article
woensdag, 12 september 2018 om 17:33
xgn google image
In de maand september krijgt EA elke dag wel een hoop commentaar over zich heen. Waarom? Omdat fans van mening zijn dat de spelers van hun team veel beter beoordeeld moeten worden. Nu de beoordelingen officieel zijn kunnen we gaan kijken naar de opvallendste FIFA 19 ratings, want wat is er bijvoorbeeld nou gebeurd met Arjen Robben?

Arjen Robben - 85

Om dan maar gelijk met de Nederlander te beginnen. De rappe buitenspeler van Bayern München heeft een seizoen achter de rug dat niet veel verschilde met de jaren daarvoor, namelijk eentje met een hoop blessure leed. Ondanks dat speelde de in Bedum geboren voetballer 21 wedstrijden in de Duitse competitie, waarin hij vijf keer het net wist te vinden.
Geen al te slecht seizoen dus voor Robben, maar ondanks dat heeft EA gekozen om de 'hoe ouder, hoe slechter' regel te hanteren, waarmee de uiteindelijke beoordeling van de middenvelder op 85 komt te liggen. Maar liefst drie punten lager dan zijn FIFA 18-versie. Ook de snelheid van Robben is flink omlaag gegaan, die ligt nu op 79. Zonde!
138772 1

Zlatan IbrahimoviÄ - 85

Ook bij Zlatan heeft EA de regel 'hoe ouder, hoe slechter' toegepast. De spits van LA Galaxy weet in Amerika de ballen er vanaf elke hoek in te schieten, maar toch heeft de ontwikkelaar besloten om de beoordeling van de Zweed omlaag te doen.
Hiermee is het één van de meest opvallendste FIFA 19 ratings, want als je zijn kaart vergelijkt met die van voorgaande FIFA's, dan is het even schrikken. Het lijkt nu namelijk niet meer op de Zlatan die wij kennen, maar op een bovengemiddeld spitsje met 59 snelheid, 86 schieten, 77 passing, 79 dribbelen, 34 verdedigen en 78 fysiek. Hiermee is Ibracadabra langzamer dan Jan Vertonghen, Mats Hummels en Leonardo Bonucci.
138773 1

Mohamed Salah - 88

Als een transfer goed uitpakt is dat voor een club natuurlijk altijd mooi, maar niemand bij Liverpool dacht vorig jaar dat de transfer van Mohamed zó goed zou uitpakken. De Egyptenaar toverde met zijn magische voeten elke bal in het doel van de tegenstander en werd door iedereen op handen gedragen. Een grote groep voetballiefhebbers pleitte zelfs voor Salah als winnaar van de Gouden Bal.
Daarnaast werd de buitenspeler in één adem genoemd met Ronaldo en Messi, maar toch heeft EA besloten om Salah een beoordeling gegeven van 88. Voor het internet was het in ieder geval een van de opvallendste FIFA 19 ratings en ook een van de meest besproken.
138781 1

Virgil van Dijk - 85

Dit is niet per se een van de opvallendste FIFA 19 ratings, maar wel een hele leuke! Als we kijken naar de lijst met ratings van EA, dan zien we namelijk dat de centrale verdediger als hoogste Nederlander in de pikorde staat. Hiermee is Van Dijk de beste Nederlandse speler in de nieuwe voetbalgame.
Iets wat zeker niet onverdiend is gezien het seizoen dat de verdediger heeft gedraaid afgelopen jaar. De beresterke verdediger heeft de defensieve problemen achterin bij Liverpool bij in zijn eentje opgelost en daarom is een beoordeling van 85 zeker op zijn plaats! Niemand heeft het meer over de hoge transfersom van 84,5 miljoen euro.
138788 1

Lionel Messi / Cristiano Ronaldo - Allebei 94

Als we het over de opvallendste FIFA 19 ratings hebben dan kunnen deze twee niet uitblijven. Want wie is er beter, Messi of Ronaldo? Dat is de vraag die ieder jaar weer boven komt drijven in elke voetbalpraatprogramma over de hele wereld. Maar niet alleen in deze programma's is het een belangrijk onderwerp, ook in iedere nieuwe FIFA game!
Door Messi en Ronaldo allebei een beoordeling van 94 te geven lijkt EA geen kant te willen kiezen in de discussie over wie er het beste is. Al hadden wij niet er niet gek van op gekeken als de ontwikkelaar Ronaldo een hogere rating had gegeven, gezien de Portugees op de voorkant staat.
138793 1

David De Gea - 91

EA heeft er dus voor gekozen om geen kant te kiezen tussen Messi en Ronaldo, maar doet dat wel als het gaat om wie de beste keeper ter wereld is. De ontwikkelaar heeft namelijk de keeper van Manchester United, De Gea, aangewezen als beste keeper in het spel.
De Spaanse sluitpost heeft een beoordeling van 91 en laat daarmee topkeepers als Oblak en Neuer achter zich, die het allebei moeten doen met een rating van 90. De rating van 91 is ook wel enigszins opvallend, gezien dat de doelman met Spanje op het WK absoluut geen goede indruk wist achter te laten.
138798 1

Raphaël Varane - 86

Varane staat al jaren te boek als één van de allerbeste verdedigers ter wereld en liet afgelopen seizoen ook weer zien dat hij iedere aanvaller met de schrik naar huis stuurt. De Fransman wist met Real Madrid opnieuw de Champions League te winnen en ook met zijn land was de verdediger succesvol door het winnen van het WK.
Een lofzang van iedereen over de hele wereld, maar toch laat EA Varane achter met een rating van 86, waarmee het een van de opvallendste FIFA 19 ratings is. Veel te laag, zeker als je het vergelijkt met andere centrale verdedigers die een hoge beoordeling hebben. Zo heeft bijvoorbeeld Umtiti, zijn collega bij Barcelona, een beoordeling van 87. Dat is niet helemaal eerlijk!

Gareth Bale - 88

Dat Gareth Bale op dit moment nog steeds één van de aller beste spelers ter wereld is zag iedereen vorig seizoen wel in de Champions League finale. Met een prachtige omhaal stuurde de Welshmen keeper Karius het bos in waarmee hij Real Madrid op een 2-1 voorsprong zette. Niet veel zette Bale ook de 3-1 op het bord, waardoor Real Madrid de wedstrijd uiteindelijk won.
Na jarenlang in de schaduw van Cristiano Ronaldo te hebben geleefd is het tijd voor Bale om dit seizoen te laten zien waar hij echt toe in staat is. Dan kan hij iedereen laten zien dat de beoordeling van 88 veel te laag is voor de buitenspeler.

Arturo Vidal - 85

Wat is er met Arturo Vidal gebeurd? De middenvelder van FC Barcelona had vorig jaar nog 75 snelheid op zijn kaart staan, maar in FIFA 19 is dit nog maar 57. Hiermee is het een van de opvallendste FIFA 19 ratings, het lijkt wel alsof de Chileens kuitenbijter een been heeft verloren, zo langzaam is hij vergeleken met vorig jaar.
Desalniettemin heeft Vidal nog steeds een prima kaart op FIFA 19 en kunnen we niet wachten om met hem aan de slag te gaan in het nieuwe spel. Als het net zo'n aanjager is als in het echt dan staat de tegenstander nog wat te wachten.
138801 1

Robert Lewandowski - 90

Wat er zo opvallend is aan de rating van Lewandowski is dat de speler omlaag is gegaan ten opzichte van zijn kaart vorig jaar. In FIFA 18 had de Poolse spits namelijk een beoordeling van 91 algemeen.
Nu is het niet zo'n enorme ramp dat zo'n goede speler met één puntje omlaag gaat, maar waarom is de vraag. Lewandowski wist voor Bayern Munchen vorig jaar namelijk in 30 wedstrijden 29 keer het net te vinden in de Duitse competitie. Lijkt ons geen reden om de spits een slechtere rating te geven!

De opvallendste FIFA 19 ratings op een rijtje

Dit waren de opvallendste FIFA 19 ratings op een rijtje, waarin vooral Arjen Robben en Arturo Vidal er bovenuit springen met hun beoordeling. Maar opvallend of niet, al deze spelers zullen waarschijnlijk geweldig spelen in een potje Ultimate Team wanneer de game uitkomt.
FIFA 19 is vanaf 28 september verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Als je er nog niet helemaal uit bent of je de normale of een speciale editie wil kopen, dan hebben wij een artikel voor je waarin we de verschillen tussen alle edities uitleggen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties