For Honor E3 Preview - Lekker hakken met een zwaard!

  Die science-fiction games, die kennen we nu zo langzamer hand wel. Daarom is het een verademing om te zien hoe er toch nog soms word teruggegrepen naar vroeger. Ubisoft doet dit met de zwaardvechtgame For Honor. Lees onze bevindingen in de For Honor E3 Preview!

  Bij games met zwaarden denk je al gauw aan hack en slash games. Niet dat daar wat mis mee is, want sommige hack en slash games zijn om je vingers bij af te likken. Maar een diepgaande zwaard vechtgame ontbreekt; zo een waarbij je daadwerkelijk het gevoel hebt een zwaard in handen te hebben.

  Het zou zomaar kunnen dat For Honor in deze leegte voorziet. Op E3 maakten we kennis met Ubisofts titel in een multiplayer set-up en dat smaakte naar meer. Niet voor niets stond de game in de top vijf games van ondergetekende.

  For Honor E3 Preview ridders rennen weg

  For Honor eist techniek en souplesse

  Allereerst is er een tutorial waarmee je de kneepjes van het vak leert, en dat is nodig. Want dit is geen vechtgame waarbij je een keer op een knop ramt, of een paar keer op dezelfde knop ramt en een vijand dan neergaat. De eerste associatie die opgeroepen wordt: Fight Night!

  Want in die sporttitels van EA draait het om tactiek, inzicht en dan op het juiste moment toeslaan. Want boksen is niet alleen maar klappen uitdelen. Het ligt aan het moment, welk deel van het lichaam je raakt, en dan moet je ook nog beslissen of je uithaalt met links of rechts. Een soortgelijk gevoel krijg je meteen bij For Honor en dat is goed.

  For Honor E3 Preview ridder en samoerai vechten

  Zwaardvechten is enorm bevredigend

  Die tutorial leert je namelijk dat je een vijand op drie manieren kan meppen met je zwaard, vanuit drie richtingen. En je tegenstander kan natuurlijk gewoon blocken en dus is het aan jou om inzicht te hebben, geduld te bewaren en goede keuzes te maken. En man, als je dan een paar rake klappen uitdeelt denk je maar één ding: ‘Waarom leven we niet in een tijdperk waarin er nog gevochten wordt met zwaarden?’

  Serieus he. Zwaarden zijn cool! Duik een museum in, ga naar de wapencollectie en diverse zwaarden zul je zien. Tijdens de E3 maakten we enkel kennis met het riddertijdperk, maar For Honor zal ook Vikingen en samoerai strijders centraal stellen. Hoe cool is dat?!

  For Honor E3 Preview een ridder kijkt over het slagveld

  Samenwerken is een must

  Enfin, terug naar die sessie op E3. Wat kregen we te zien? We speelden een multiplayer potje: twee teams van vier man. De missie: als eerste 1000 punten behalen en drie punten veroveren. Elke keer als jij met je team in zo’n cirkel staat en mannetjes naar het hiernamaals stuurt, krijg je punten. Hoe eerder je die 1000 punten haalt, hoe beter.

  Toch lijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want goed teamwork is vereist om deze opdracht voor elkaar te krijgen. De tegenstander is ook bezig met punten veroveren. En overal lopen vijanden, ook allemaal kleine A.I. gestuurde riddertjes. Die zijn niet zo moeilijk, maar de door spelers bestuurde ridders daarentegen wel.

  For Honor E3 Preview ridder wil net gaan hakken

  For Honor E3 Preview - Een aangename verrassing

  Dan is het een kwestie van goed overleggen en met twee man inslaan op zo’n ridder. Samen kom je verder. En dat maakt For Honor een interessante titel. Je voelt al binnen luttele seconden hoe goed overleg en goed teamwork het verschil kan uitmaken. En als je dan eenmaal gewonnen hebt, wat voel je je dan lekker.

  Eerst was er niets. En toen opeens was er For Honor. Misschien wel dé Ubisoft – geheel verrassend- om in de gaten te houden. Zwaarden zijn gewoon cool: vroeger, nu en in de toekomst!

  For Honor

  Verkijgbaar vanaf 14 february 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.