Fable Legends E3 Preview - Samen op avontuur

  Microsoft slaat met Fable Legends een andere weg in dan we van de serie gewend zijn. Geen sprookjesachtig verhaal meer, maar een coöperatieve game waarin je het met zijn vieren opneemt tegen de creaties van een Dungeon Master. Tijdens een lange Fable Legends E3 Preview kropen we in de huid van een koene strijdster.

  Gewapend met een gigantisch schild, loodzwaar harnas en vlijmscherp zwaard is het karakter dat we vandaag besturen een afschrikwekkend aangezicht. Mooi zo, want tussen het begin en einde van de demo in staan tientallen wezens, monsters en ander gespuis dat niet kan wachten om ingemaakt te worden.

  Fable Legends E3 Preview

  Een stroom aan monsters

  Met onze drie andere teamgenoten moet dat wel lukken. Een Mage houdt ons met zijn helende spreuken op de been, terwijl wij de rots in de branding zijn: iedere vijand zal zich eerst langs ons moeten vechten, en dat blijkt een flinke uitdaging te zijn.

  In Fable Legends krijg je verschillende golven van vijanden op je afgestuurd, zoals je dat wel eens vaker zag in games als Gears of War en Halo’s Firefight. Dit begint gemakkelijk met kleine schreeuwende monstertjes, maar al snel neem je het op tegen enorme levende bomen, die wild in het rond zwiepen met hun takken en je verstrikken in hun wortels.

  Om dit gespuis te lijf te gaan heeft ieder personage verschillende unieke vaardigheden, die de karakters allemaal in hun eigen rol plaatsen. Zo is de mage waar we eerder over spraken een heler die het beste op afstand of vanaf een ophoging toe kan slaan, en zijn wij met ons grote schild en stevige harnas degene die voorop loopt en de zware klappen opvalt.

  Fable Legends E3 Preview

  Taunten

  Heel handig dus dat we met onze vaardigheden onze verdediging kunnen versterken, en monsters naar ons toe kunnen roepen met een welgemikte ‘Taunt’. Dit komt vooral goed van pas als die laatstgenoemde Mage het zwaar heeft en we wat druk van zijn schouders willen halen.

  Terwijl de vier helden hun best doen om de ene na de andere golf vijanden te overwinnen, doet een andere speler zijn uiterste best om te voorkomen dat de helden hun doel bereiken. In de rol van de slechterik bekijk je de wereld van bovenaf, alsof je een strategiegame speelt.

  In het begin krijg je de kans om je plan van aanpak weg te zetten terwijl de helden nog even moeten wachten. Je hebt een beperkt aantal voorraden om monsters te spawnen waarbij de zwakkere goedkoper zijn en je voor krachtpatsers flink zult moeten dokken. Een goede balans tussen zwakke en sterke gruwels kiezen zul je dus onder de knie moeten krijgen.

  Fable Legends E3 Preview

  Vier helden, een schurk

  Zodra de vier spelers jouw landschap betreden kun je monsters aansturen, en de omgeving beïnvloeden door bijvoorbeeld een grote houten deur dicht te slaan die vervolgens eerst gesloopt moet worden voordat het heldenteam verder kan.

  Dit alles speelt zich af in een wereld die rechtstreeks uit een sprookjesboek komt: een prachtig dichtbegroeid groen bos, met her en der de ruïnes van een kasteel. De setting is in Legends dan ook het enige wat overblijft van de kenmerken Fable-gameplay.

  Fable Legends E3 Preview

  Fable Legends E3 Preview: Geef het een kans

  Ondanks dat we bij XGN fans zijn van de traditionele Fable-serie, raden we het je toch aan om Legends een eerlijke kans te geven. De game is bovendien free to play, zowel op PC als Xbox One. Een mooie manier om deze nieuwe weg die Fable inslaat te checken, zonder je portemonnee te hoeven trekken. Wij kijken in ieder geval uit naar het volgende moment dat we met Legends aan de slag kunnen, binnenkort met de multiplayer beta.

  Fable Legends

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.