Top 10 easter eggs in films - seks in Harry Potter en R2D2 in Indiana Jones

Article
woensdag, 08 juli 2015 om 11:37
xgn google image
Naast easter eggs in games, hebben veel films ook van die leuke, verborgen verwijzingen. Op die manier kun je steeds iets nieuws ontdekken oude klassiekers. Om te zorgen dat je ze voortaan niet misloopt hebben we een top 10 easter eggs in films gemaakt!
Er zijn eigenlijk veel te veel easter eggs om een echte top 10 te maken, daarom hebben we veel klassiekers gekozen uit verschillende genres voor een diverse top 10.

10. Seks in Harry Potter 3 (2004)

Als je zo geduldig bent om alle end credits uit te zitten van de film Harry Potter And the Prisoners of Azkaban, dan wordt je beloond met een wel heel interessante easter egg. De credits zijn geanimeerd op de Marauder’s Map, een kaart die alle locaties van de mensen laat zien in Hogwarts.
De geanimeerde voetsporen over het scherm leiden uiteindelijk naar linksonder, waar duidelijk te zien is dat twee mensen seks hebben, en dat nogwel op Hogwarts terrein! Een leuke easter egg voor de geduldige fan.

9. Star Wars en Phase 2 Marvel films (2013-2015)

Als je alle Star Wars films achter elkaar kijkt valt het je waarschijnlijk op: in elke film verliest wel iemand zijn hand of arm. Denk bijvoorbeeld aan Luke Skywalker, Darth Vader, Anakin Skywalker, Mace Windu en nog veel meer.
Marvel Studios lijkt dit stukje over te hebben genomen in hun films, en als tribute aan Star Wars hebben ze in alle tweede fase films van Marvel minstens één personage die zijn arm of hand verliest. In de bovenstaande video zie je een compilatie van een heel stel Marvel films waarin de handen of armen worden afgehakt.

8. Fight Club en Starbucks (1999)

Als je goed oplet zit in elke scene van Fight Club wel ergens een Starbucks-beker of -kopje. Dit is expres gedaan door regisseur David Fincher, die voor het eerst in 1984 naar Los Angeles kwam. Het viel hem destijds op dat je nergens goede koffie kon krijgen. Toen kwam ineens Starbucks op en kon je op praktisch elke hoek van de straat ‘goede’ koffie krijgen.
Dit vond de regisseur duidelijk teveel van het goede, en hij vond het daarom wel grappig om in elke shot en scene een Starbucks-beker te hebben. Het schijnt dat Starbucks er weinig problemen mee had en wel bereid was om zichzelf niet te serieus te nemen.

7. Aladdin – Mickey Mouse in alle Disneyfilms

Disney houdt enorm van easter eggs; in elke film zijn er wel meerdere te zien. Een terugkerende easter egg in meerdere Disneyfilms is dat Mickey Mouse ergens in de film te zien is. Zo ook in de klassieker Aladdin.
Als bijvoorbeeld Jafars spreuk uitgewerkt is en Aladdin en zijn maatjes weer terug transformeren naar hun eigen gedaante, zien we dat de tijger Rajah heel even twee duidelijke Mickey-oren krijgt.

6. Monty Python – George Harrison in Life of Brian (1979)

De eerstvolgende keer dat je deze film weer bekijkt moet je goed opletten: je ziet namelijk ergens in de film George Harrison als man met een baard staan, die wacht op de pseudo-Messias Brian om hem te zegenen.
Harrison is een enorme Monty Python fan heeft zelfs geïnvesteerd in The Life of Brian. Met zo’n drie miljoen pond aan investeringsgeld wordt er wel eens de grap gemaakt dat hij het duurste filmkaartje ooit heeft gekocht.

5. Kill Bill Vol. 1 (2003) – Kiddo’s naam

Veel mensen denken dat we pas in de tweede film van Kill Bill achter de volledige naam van “The Bride” (Uma Thurman) komen, maar dat is eigenlijk niet waar. Als je heel goed oplet tijdens een van de laatste scenes van de film, dan zie je haar volledige naam op haar vliegticket naar Okinawa staan. Rechts onderin de hoek staat: “Beatrix Kiddo”.
We hadden het natuurlijk al eerder kunnen weten, aangezien Bill haar in de flashbacks telkens Kiddo noemt. Maar dat is natuulijk een beetje flauw, omdat het in de context gebruikt lijkt te worden als koosnaampje. Daarmee hield Tarantino ons even voor de gek.

4. Tron (1982) – Een game in een game

Als je in de filmklassieker Tron heel goed kijkt naar het geprojecteerde diagram op de ‘bridge’ van Sarks battlecruiser, dan zie je rechts Pacman die zich een weg eet door de gele punten op de muur.
Het is wel heel duidelijk aanwezig, en steekt een beetje de draak met de film an sich, maar dat is aan de andere kant natuurlijk juist wat we kunnen verwachten van een film die zelf eigenlijk één grote game is.

3. Die Hard With A Vengeance (1995) Pulp Fiction crossover?

Dit is een hele mooie, subtiele verwijzing naar Bruce Willis’ carriere. In de film wordt er namelijk aan zijn personage gevraagd wat hij al die tijd heeft gedaan (de tijd tussen Die Hard 2 en Vengeance), waarop hij antwoordt: “Smoking cigarettes and watching Captain Kangaroo.”
Dit verwijst direct naar Pulp Fiction, waarin we Willis deze tekst hoorde zingen uit het nummer Flowers On The Wall, net voordat hij Marcellus de weg over ziet steken. Het klopt ook precies: Pulp Fiction is opgenomen tussen de twee Die Hards in.

2. King Kong (2005) – Show me the monkey!

Het grote publiek snapt natuurlijk helemaal niks van morscodes, en dat wist regisseur Peter Jackson maar al te goed. In zijn film King Kong zit namelijk op die manier een leuke easter egg verborgen.
Het schip dat naar Skull Island vaart ontvangt op gegeven moment een morscode, die in de film vertaald wordt als een arrestatiebevel voor Jack Black. Maar, als je de morscode echt vertaalt krijg je de zin “Show me the monkey!” Leuk bedacht!

1. Indiana Jones – R2D2 en C3PO als hiëroglief

Dit is toch wel de meest klassieke easter egg, in een van de beste avonturenfilms ooit gemaakt: Indiana Jones and The Raiders of the Lost Ark. Regisseur Steven Spielberg wist een hele bijzondere en leuke easter egg in de film te verbergen.
Als Indiana op gegeven moment in de “Chamber of Souls” staat en op zoek is naar de Ark des Verbonds, zien we in de achtergrond ineens twee hele bekende figuren: C3PO en R2D2 uit Star Wars, gregrafeerd in het zandsteen.
De verwijzing is niet zo gek: Steven Spielberg en George Lucas (de bedenker van Star Wars) werkten samen aan Indiana Jones en zijn goede vrienden.
Heb je zelf een andere favoriete easter egg in een film? Laat het ons weten!