Elder Scrolls Online Summerset Preview - Zonnig vooruitzicht

  Na de succesvolle uitbreiding Morrowind is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van The Elder Scrolls Online. Wij zijn afgereisd naar Londen om daar onze handen te mogen leggen op een vroege versie van de uitbreiding. Hoe dat is afgelopen kun je lezen in onze Elder Scrolls Online Summerset preview.

  De titel van de nieuwe uitbreiding, Summerset, refereert naar de Summerset Isles in de zuidwesthoek van Tamriel, middenin de Eltherit Ocean. Het eiland is het thuisland van de trotse en magisch aangelegde High Elves, die hun eiland niet willen delen met 'minderwaardige' rassen van het vasteland en daarom al sinds het begin der dagen vrijwel iedereen afweren.

  Maar daar is verandering in gekomen, want de koningin van de High Elves, Ayrenn, heeft het eiland open gezet voor buitenlanders. Ayrenn voelt namelijk een donkere kracht het land van haar volk bedreigen en zonder hulp van buitenaf zullen de trotse elven kansloos zijn. Een goede reden dus voor ons om een reisje naar het zonnige Summerset Isles te boeken.

  Elder Scrolls Online Summerset preview

  Actuele onderwerpen in High Fantasy

  Maar zodra we de eerste laars neerzetten op het grondgebied van de High Elves, merken we meteen dat niet iedereen blij is met het besluit van de koningin. Want hoewel Ayrenn het beste met haar volk voorheeft, zit ze al jaren op het vasteland om de Aldmeri Dominion te leiden en heeft ze volgens veel High Elves de connectie met haar eigen ras verloren. Dus in plaats van trompetgeschal wacht er alleen maar gefronste gezichten op ons.

  Maar het gaat nog verder dan dat volgens de rechterhand en persoonlijke spion van Ayrenn, de Khajiit Razum-dar. De monniken in havenstad Shimmerene sluiten namelijk alle nieuwkomers op in de kerkers van het klooster om ze te beoordelen op hun kwaliteiten en of ze waardevolle inwoners van Summerset Isles kunnen zijn. En dat alles met de toestemming van de plaatselijke Kinlady, een vrouw van hoge adel.

  Niets is wat het lijkt

  We besluiten om in te breken bij het klooster en de zaken van wat dichterbij te bekijken. Daar komen we erachter dat het hoofd van de monniken, naast zijn extreemrechtse ideeën, er nog wat ergere denkbeelden op nahoudt. Want hoewel de kerkers vol horen te zitten met buitenlandse gevangen, treffen we er maar een handjevol aan.

  En een paar kamers verder wordt al snel duidelijk wat er met de rest van de gevangenen is gebeurd. De onschuldige immigranten zijn gebruikt in een ritueel om Daedra op te roepen naar de Summerset Isles. Gelukkig zijn we ter plekke, samen met een mysterieuze magiër, om te voorkomen dat de Daedra een hoofdkwartier kunnen opbouwen op het eiland. Voordat we alleen vragen kunnen stellen aan de hoofd van de monniken en de Kinlady, zit de speelsessie erop.

  Elder Scrolls Online Summerset preview

  Een andere kant van de samenleving

  Tijdens onze speelsessie hebben we nog wel andere bewoners van Summerset Isles kunnen helpen door middel van sidequests, die over van alles en nog wat gaan. De meest interessante sidequest kregen van een hulpeloze moeder die op zoek is naar haar zoon. Maar ook de lokale bewakers van de wet zijn op zoek naar de jonge High Elf.

  Hij heeft namelijk interesse getoond en contact gehad met bannelingen die ondergedoken leven. Na een flinke speurtocht leidt het kruimelspoor ons naar de leider van de bannelingen, de Mother of Rats, en het ondergrondse netwerk. Een beeld dat we niet hadden verwacht op de rijke eilanden van de Altmer.

  Een mysterieus eiland

  We zijn ook erg benieuwd hoe de rest van de Summerset Isles eruit gaat zien. Het eiland wordt vaak beschreven in Elder Scrolls-titels, maar vanwege de moeilijke toegang hebben we de eilanden niet vaak gezien. Sterker nog, alleen in de allereerste Elder Scrolls-game, Arena, konden spelers naar Summerset Isles toe gaan.

  Dat is ook een grote uitdaging voor de ontwikkelaars, want waar ze met de rest van Tamriel veel bronmateriaal hebben is het bij de eilanden zeer schaars. Bovendien is de architectuur van de hoofdstad zeer speciaal volgens de overleveringen en de elven hebben de flora ook naar hun hand gezet, zoals roze bossen. Het verkennen van Summerset Isles zal waarschijnlijk één groot feestje zijn.

  Elder Scrolls Online Summerset preview

  Eeuwenoude magie

  Een ander aspect van de uitbreiding waar we heel benieuwd naar zijn, is de Psijic Order. Deze orde heeft magie gebracht naar Tamriel en houdt sindsdien een scherp oog op de wereld vanaf een eiland dat ze kunnen teleporteren. Ja, dat lees je goed, een teleporterend eiland. De mysterieuze magiër die ons hielp om de Daedra tegen te houden onder het klooster, is ook onderdeel van de orde en Zenimax heeft al laten weten dat we uiteindelijk ons bij de orde kunnen aansluiten.

  Daarmee krijgen we ook toegang tot een nieuwe skill line, met vijf actieve vaardigheden die gemorphed kunnen worden en nieuwe passieve vaardigheden. Wij denken dat dit een waardevolle toevoeging zal zijn voor spelers met een magick build. Het betekent helaas wel dat er geen nieuwe klasse zal worden toegevoegd, wat we wel kregen in de vorm van de Warden met Morrowind.

  Elder Scrolls Online Summerset Preview - Wij zijn er klaar voor

  We hebben nog niet veel van de Summerset Isles gezien, maar de vooruitzichten stemmen ons gelukkig. Zenimax heeft met Morrowind bewezen dat ze een zeer goede uitbreiding kan maken voor ESO en we zijn enthousiast om het eiland van de Altmer te kunnen verkennen voor de eerste keer sinds The Elder Scrolls Arena. Met een nog onbekende, duistere dreiging, de Psijic Order in de mix en afkeer van de High Elves tegenover andere rassen, is het eiland één groot explosief dat op het punt van springen staat. En wij zullen er zijn wanneer het zover is.

  The Elder Scrolls Online: Summerset

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.