Dragon Ball Z Kakarot is precies wat je in een animegame zoekt

  De donkere dagen voor kerst staan voor de deur en dat betekent dat de najaarsdrukte weer voorbij is en je langzaam je portemonee kunt vullen voor de grote titels van 2020. De eerste daarvan staat op 17 januari op de planning en heet Dragon Ball Z Kakarot. Wij gingen alvast met de eerste drie uur van de game aan de slag en die smaken (voor zowel nieuwkomers als fans) naar veel meer!

  Dragon Ball Z Kakarot is de nieuwe actie-RPG van Bandai Namco die wordt ontwikkeld door CyberConnect2. Laatstgenoemde kun je kennen van onder andere de Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy en Asura's Wrath. Met deze nieuwe titel lijkt de studio voor een grotere aanpak te gaan, waarbij het Dragon Ball Z-universum in de watten wordt gelegd met een semi open-wereld titel die je tientallen uren zoet zal gaan houden.

  Ideaal voor nieuwkomers

  Met verschillende personages kun je de reusachtige wereld van anime Dragon Ball Z ontdekken, waaronder Goku en Piccolo. Dit heeft alles te maken met het verhaal, dat een hervertelling lijkt te zijn van de anime. Nieuwkomers die geen zin hebben om meer dan 200 afleveringen aan anime te kijken kunnen via de game dan ook simpel instappen, terwijl fans van het eerste uur een van de beste verhalen in het Dragon Ball-universum kunnen herbeleven.

  Goku is volwassen geworden en heeft nu een zoontje, genaamd Gohan. Wanneer een alien Raditz op aarde landt om Goku mee te nemen, beginnen de problemen te ontstaan. De niet zo snuggere Goku staat hier niet om te springen nu hij net een familie heeft, maar wanneer Raditz Goku's zoon ontvoert, is het hek van de dam en kan het avontuur beginnen!

  Z Orbs, de sleutel tot succes

  Tijdens je avontuur level je constant de verschillende speelbare personages waarmee je nieuwe aanvallen vrijspeelt in je skill tree. Deze aanvallen moet je vervolgens alleen nog wel kopen, wat je kunt doen met de speciale Z Orbs die overal in de wereld te vinden zijn. Wanneer je rondvliegt, iets wat overigens niet zo best is door vreemde controls, op je Nimbus Cloud kun je vele Orbs verzamelen en ook door middel van de vele gevechten in de game verzamel je Z Orbs.

  De Z Orbs komen in een aantal verschillende kleuren en afhankelijk van het gebied waarin je je bevindt, kun je andere Orbs vinden. Het is belangrijk om rijk te worden in iedere kleur, want de aanvallen die je kunt kopen vereisen verschillende soorten Orbs.

  Community Boards brengen iedereen samen!

  Z Orbs zijn alleen niet de enige manier waarop je je favoriete Dragon Ball-personages kunt versterken. Doordat de wereld van Dragon Ball zoveel kleurrijke figuren kent, heeft CyberConnect2 een feature, genaamd Community Board, toegevoegd. Via het menu kun je naar de Community-tab afreizen om vervolgens verschillende spelborden in te delen. Ieder spelbord is gekoppeld aan een ander atribuut, waarbij Chi-Chi bijvoorbeeld het hoofd is van het Cooking-bord.

  Op de speelborden kun je Emblems plaatsen van de verschillende personages die je tegenkomt, waardoor de statistieken van je personages vervolgens een boost krijgen. Via een Link Bonus kun je je statestieken zelfs nog verder laten groeien, maar dan moet je wel de juiste connecties maken. Vader Goku en zoonlief Gohan vormen bijvoorbeeld een goede connectie die voor een gameplay-bonus zorgt.

  Side Stories die wat toevoegen

  Je vraagt je misschien wel af hoe je aan al die Emblems komt. Dragon Ball Z Kakarot zorgt ervoor dat je deze op verschillende manieren kunt verdienen. Zo krijg je een aantal Emblems simpelweg door het verhaal te spelen, maar zijn er ook Side Stories waarmee je deze handige voorwerpen verdient.

  Deze Side Stories zijn eigenlijk gewoon zijmissies en leveren naast Emblems ook een goede dosis XP op en een aantal handige voorwerpen, waaronder Gifts. Die cadeautjes kun je gebruiken om het basislevel van Emblems nog verder te verhogen, wat vervolgens weer effect zal hebben op de speelborden de Community.

  Vechten maar!

  Goed omgaan met de verschillende systemen rondom Dragon Ball Z Kakarot is de ideale manier om jezelf alvast een voorsprong te geven op het scala aan vijanden dat je in de game tegenkomt. Aan die vijanden zal je soms namelijk een flinke kluif hebben. Al helemaal in het begin wanneer het vechten nog wat onwennig aanvoelt en je de indruk krijgt dat je met button-mashen wel zal overleven.

  De praktijk leert dat er wel degelijk een tactiek achter het vechten zit. Wie goed gebruik weet te maken van het blokeren van aanvallen, kan door goed te timen een aanval counteren en veel schade aanrichten. Combineer dat met het onder de knie krijgen van basisaanvallen met een sporadische Kamehameha-wave en je blaast je vijanden omver. Het klinkt allemaal makkelijker dan dat het daadwerkelijk is, want een vijand als Vegeta weet wel degelijk voor zweethanden te zorgen.

  Gelukkig kun je nog een beroep doen op Support Characters. Wanneer jij als Goku de strijd aangaat met iemand als Raditz, is het bijvoorbeeld handig om Piccolo als rechterhand in te schakelen. Hij kan hier en daar een rake klap uitdelen of de vijand afleiden waardoor jij even je Chi kunt opladen of een superaanval voorbereidt.

  Dragon Ball Z Kakarot trapt 2020 af

  Het ziet er in ieder geval naar uit dat Dragon Ball Z Kakarot genoeg voorschoteld voor een tof avontuur met een van de meest bekende anime aller tijden. Vanaf 17 januari kunnen we dat avontuur allemaal zelf ervaren. Dat is wanneer de game verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Dragon Ball Z Kakarot

  Verkijgbaar vanaf 17 january 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.