Dragon Ball Z Kakarot hands-on - Eindelijk een Dragon Ball RPG (gespeeld tijdens E3)

  De Dragon Ball serie loopt al ruim 20 jaar en is de populairste animefranchise in het westen. Er zijn series, films en talloze games uitgekomen, maar nog nooit een echte RPG. Tot nu dan. Wij kregen in de Dragon Ball Z Kakarot hands-on Kakarot voor het eerst onder de knoppen. Het belooft een avontuur te worden om van te smullen!

  Goku: Origins

  In Dragon Ball Z Kakarot ga je terug naar het begin van het verhaal. Het is niks geks voor de franchise. Regelmatig gaan gamers terug naar de eerste Dragon Ball Z verhalen om alles opnieuw te doorlopen in een net even wat andere vorm. Denk aan Dragon Ball Xenoverse en Xenoverse 2 of zelfs Dragon Ball FighterZ, waarin het verhaal een remix kreeg. Dit keer geen remix of verandering van gebeurtenissen uit de serie. Althans, dat ligt in jouw handen. Hoe dan ook, het belooft de diepste vertelling van het verhaal ooit te worden.

  Jij kruipt in de huid van niemand minder dan Kakarot of Goku, de saiyan die op aarde een redelijk vredig leven leidt. Hij heeft vrienden gevonden en doet lekker zijn ding. Maar dan komen er uitdagingen vanuit het universum voor Goku voorbij. Tijdens onze speelsessie kwam deze in de vorm van een capsule die ineens ter aarde stortte. In het midden van de de dikke krater, die de aarde op de plek van impact ontsiert, staat een gestalte te schreeuwen om Kakarot. Het is niemand minder dan Raditz, de broer van Goku. De saiyan eist een gevecht om te bepalen wie sterker is. Tijd om de mouwen op te stropen en de handjes te laten wapperen!

  Dragon Ball Z kakarot hands-on

  Van A tot Z

  Dit is namelijk de start van een RPG waarin jij steeds sterker zult moeten worden om nieuwe inkomende dreigingen telkens met een dikke kamehameha, energy bomb of gewoon met een keiharde vuistslag de kop in te drukken. De dreiging begint in onze speelsessie met Kakarot versus zijn bloedeigen broer, maar dat is slechts het topje van de epische ijsberg die deze RPG ons belooft te brengen. Welkom in de wereld van Dragon Ball Z Kakarot.

  Naast Raditz belooft ontwikkelaar Bandai Namco namelijk nog veel meer tegenstanders. De hele saga wordt doorlopen van A tot Z. Dat betekent dat Vegeta, Team Ginyu, Frieza, Cell, Majin Buu en de Androids ten tonele zullen verschijnen. Dragon Ball Z Kakarot is een soort origins verhaal rondom Goku in een RPG-jasje gegoten.

  Dragon Ball Z kakarot hands-on

  Enorme open wereld

  De RPG neemt je mee naar de bekende wereld uit de serie die je helemaal zelf kunt ontdekken. Het gedeelte van de wereld dat wij onder ogen kregen bevatte kleine dorpjes, de grote uitgestrekte vlaktes waar flink geknokt wordt in de serie en bekende locaties zoals Capsule Corp.. De wereld is geweldig uitgewerkt en ziet er in de gekozen cel shaded stijl fantastisch uit. Voor je gevoel word je zo een aflevering van Dragon Ball Z in gegooid om vervolgens te doen wat je maar wil.

  Overal en nergens is wel iets te beleven in de wereld die je in zijn geheel kunt ontdekken. Dit kun je te voet doen, maar je kunt er ook voor kiezen om als een echte saiyan het luchtruim te kiezen en al vliegend de wind door je piekerige haar te laten glijden. De wereld van Dragon Ball Z Kakarot belooft enorm te worden en je ongekend veel vrijheid te geven om te doen en laten wat je wil. Voltooi missies, zijmissies en praat met bekende en onbekende personages om jezelf tot de saiyan te ontwikkelen die het lot voor je bepaald heeft.

  Dragon Ball Z kakarot hands-on

  De touwtjes zelf in handen

  In Dragon Ball Z Kakarot heb je namelijk de touwtjes zelf in handen, terwijl het verhaal zich voor je ogen ontvouwt. In het begin van de game is Goku slechts een schaduw van wat de goddelijke vechtersbaas die hij uiteindelijk wordt. Door missies te voltooien in de wereld vergaar je XP en stijg je in level. Zoals bij veel RPG's word je gaandeweg je meer vecht sterker en kun je evolueren wat betreft je aanvallen, leven en kracht. Met Kakarot uit zich dat in nieuwe aanvallen die je ontwikkelt zoals de Power Bomb, maar ook een verhoogd Ki niveau, meer stamina en niet te vergeten steeds dikker wordende spierballen en de bekende gele haardos die aangeeft dat je inmiddels een Super Saiyan geworden bent.

  Helaas konden wij niet proeven van de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en hoe je nieuwe skills kunt selecteren, maar wij kregen een select aantal aanvallen tot onze beschikking om mee te knokken. Zo konden wij kamehamehas gooien en mochten we aan de slag met de Meteor Smash en wat meleecombo's. Genoeg om helemaal zelf invulling te geven aan het gevecht met broerlief Raditz. Het gevecht in kwestie was slechts een voorproefje van wat de game straks gaat bieden en dat smaakt naar meer. De epische proportie van dit gevecht was ongekend meeslepend. vuisten vlogen alle kanten op, de ene na de andere vuurbal en ki blast werd afgevuurd en regelmatig stortte een van de twee strijders met een rotvaart tegen de vlakte. Dit is een echte Dragon Ball Z game!

  Dragon Ball Z kakarot hands-on - Belooft episch te worden

  Na ons gevecht met Raditz eindigde de demo en daarmee onze speelsessie. Met open mond verlieten we de console, compleet onder de indruk van het sterke staaltje werk dat Bandai Namco ons voorgeschoteld heeft. Dragon Ball Z Kakarot ziet er behoorlijk goed uit en belooft een geweldige RPG te worden voor fans van de serie, maar ook voor nieuwkomers.

  Het vechtsysteem werkt heerlijk en de vrijheid die de wereld je doet ervaren is enorm. Hoe de RPG elementen wat betreft sterker worden en XP in elkaar zullen steken, is nog niet helemaal duidelijk, maar zodra we hierover meer weten komen we hierop terug. De game komt begin 2020 naar PlayStation 4, Xbox one en pc.

  Dragon Ball Z Kakarot

  Verkijgbaar vanaf 17 january 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.