Disney Infinity 3.0 E3 Preview - Darth Vader op een motor

  Disney is hard op weg om met haar Infinity gameserie de meest veelbelovende in het toys to life genre te worden. Niet zo gek, aangezien zij de meest langverwachte film van het jaar achter zich hebben: de nieuwe Star Wars. Disney Infinity 3.0 draait volledig om deze sciencefiction fiction serie, zo ontdekten we tijdens de Disney Infinity 3.0 E3 preview.

  Disney Infinity mag dan misschien je portemonnee leegtrekken om plastic figuurtjes te kopen, je kunt het ze niet aanrekenen dat ze zich er gemakkelijk van af maken. Disney Infinity 3.0 is een groot project, dat opgedeeld is in drie onderdelen. We gingen met alle drie aan de slag, en dan rekenen we de Toy Box modus nog niet eens mee, waarin je volledig vrij bent om je eigen level in elkaar te knutselen. Dit kon ook al in eerdere games in de serie, maar in 3.0 is het principe verder uitgebreid en verbeterd.

  Disney Infinity 3.0 E3 Preview

  Ninja Theory in actie

  Met afstand het leukste onderdeel van het Star Wars gedeelte is het avontuur dat door ontwikkelaar Ninja Theory in elkaar gezet is. Deze ontwikkelaar kennen we natuurlijk allemaal van games als Devil May Cry, en dat zie je terug als je met deze game aan de slag gaat. In een avontuurmodus doorloop je een verhaal, terwijl je met jouw poppetje naar keuze hordes aan vijanden kapot mept met je lightsaber. Hierbij kun je ontwijken, blokken en harde en zachte aanvallen uitvoeren, die met de juiste timing samenvloeien in indrukwekkende combo's.

  De moeilijkheidsgraad van de demo die wij speelden lag niet erg hoog, maar zeker voor jongere spelers (waar Disney Infinity zich duidelijk op richt) is het een vermakelijk onderdeel waar je heel wat uurtjes in kunt verliezen.

  Mocht je het lopen en springen beu zijn, dan is er ook een Mario Kart achtige racemodus beschikbaar, waarin je het tegen anderen opneemt en tal van voorwerpen en power ups afschiet. Wij speelden bijvoorbeeld met Darth Vader die op een motorfiets het asfalt betrad, wat er precies stom genoeg uitzag om het leuk te maken. Door goed door de bochten te glijden bouw je extra snelheid op, en na een rondje hadden we de besturing al direct onder de knie. Het zal van het aantal maps afhangen of je deze racetitel vaak zult spelen, maar het is in ieder geval een fijne afwisseling van de verhaalmodus.

  Disney Infinity 3.0 E3 Preview

  Derde modus is twijfelachtig

  Tot slot is er nog een modus die we niet zo goed begrepen tijdens de previewsessie in LA. In de derde en laatste demo die we zien kregen, toonde Disney een soort mix van de twee modi die we zojuist besproken hebben. Hierin rijdt je op een scootertje door een afgesloten gebied, en kun je op ieder moment afstappen om missies aan te gaan en spullen te verzamelen.

  Terwijl we ons een weg baanden door het bos, begonnen we ons al snel af te vragen wat deze modus nou precies toevoegt. Het is rijden van punt A naar B, en daar een missie oppikken en vervolgens weer opnieuw beginnen. Misschien dat de missies vermakelijk genoeg zijn om je alsnog te vermaken, maar deze eerste indruk liet vooral zien hoe ver deze modus achter ligt op de andere twee.

  Disney Infinity 3.0 E3 Preview

  Disney Infinity 3.0 E3 preview: Vergeet de Toy Box niet

  Disney maakt zich er dus bepaald niet gemakkelijk vanaf met Disney Infinity 3.0. De verschillende speelmodi verschillen wezenlijk van elkaar, en ze besturen bovendien ook nog eens erg fijn. Gecombineerd met de Toy Box mode, waar spelers van over de hele wereld de meest krankzinnige dingen mee in elkaar zullen zetten, heb je er dit jaar weer een goede reden bij om je huis weer op te vullen met plastic figuurtjes. Al was het maar om Darth Vader op die motor te zien rijden.

  Disney Infinity 3.0

  Verkijgbaar vanaf 27 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.