Top 10 Apple Watch Apps - De favoriete apps op dit moment

Article
vrijdag, 17 juli 2015 om 15:44
xgn google image
De Apple Watch is vanaf vandaag te koop in Nederland en om de gadget optimaal te gebruiken moeten er wel een aantal goede apps op geinstalleerd worden. Wij gingen opzoek naar de top 10 Apple Watch Apps die op dit moment de favoriet zijn van de Nederlanders. Laad je batterij op en haal deze apps binnen!
Volgens Apple waren er in april al meer dan 1000 apps ingediend voor de Apple Watch en de lijst blijft maar groeien. Van games zoals Tamagotchi naar het bankieren via de Apple Watch tot uiteindelijk een hulp tool tijdens het dagelijks leven. De Apple Watch moet het allemaal gaan bieden.
Eerder schreven wij al over de 5 redenen om een Apple Watch te kopen en wanneer je dat gedaan hebt komen de volgende apps goed van pas. Bekijk dus snel de top 10 Apple Watch Apps van dit moment.

10. NOS

De eerste app van de top 10 Apple Watch apps lijst is de app van NOS. Door middel van de app ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. In de NOS app voor de Apple watch kan je snel nieuws lezen onderweg en kan je in elk gesprek mee praten over het huidge en actuele nieuws. Daarnaast wil je uiteraard ook gewoon op de hoogte zijn van gebeurtenissen en onderwerpen die betrekking hebben tot jouw persoonlijke leven.
Dus weg met de papieren krant en snel en eenvoudig het nieuws lezen via de NOS app. De NOS app wordt gratis aangeboden en is geschikt voor iedereen boven de 12 jaar. De app is momenteel maar 18,4 MB groot en draait op versie 3.6.
iOS: Gratis

9. Yelp

De tweede app uit de top 10 Apple Watch apps lijst is Yelp. Yelp heeft namelijk meer dan 70 miljoen reviews voor verschillende bedrijven wereldwijd. Gebruikers gaan voornamelijk opzoek naar de beste restaurants, kroegen en andere ontspan gelegenheden.
De populaire app is vanaf nu ook beschikbaar op de Apple Watch. De app is 48 MB groot, draait op versie 9.14 en is voor iedereen boven de 12 jaar. De volgende app uit de top 10 Apple Watch Apps lijst zorgt ervoor dat jij bijna overal droog aankomt!
iOS: Gratis

8. Buienradar

Buienradar, is misschien naast het KNMI de meest bezochte site voor het actuele weer en de weersverwachtingen. De app is nu ook beschikbaar voor Apple Watch gebruikers en biedt precies wat je nodig hebt. De actuele weersomstandigheden en wat voor weer je kan verwachten. De app is eenvoudig in te stellen zodat je jouw gewenste weersinformatie direct of via één of enkele swipes te zien krijgt.
Ook de Buienradar app voor Apple Watch is gratis te downloaden. De app is 22,4 MB groot en draait momenteel op versie 2.1.1 en is voor iedereen boven de vier jaar bestemd. Haal de app gratis binnen en wees voorbereid op elke weersomstandigheid.
iOS: Gratis

7. Citymapper

De app Citymapper staat op plek 7 in de top 10 Apple Watch Apps die momenteel favoriet zijn. De app is feitelijk een navigatie en toont ook heel handig hoeveel calorieën je verbrandt als je loopt of fietst en hoeveel je kwijt bent voor een taxi. Bereid je dus samen met de Buienradar voor op het weer en kies de beste of mooiste route en raak de weg niet meer kwijt. De weg wordt handig op je pols getoond, dus geen onhandige taferelen meer met je iPhone die je uit je broekzak moet toveren.
De app Citymapper wordt net als voorgaande apps gratis aangeboden en is 34,6 MB groot. De laatste versie, 5.5.1 is van 17 juli en werkt in verschillende talen. Haal de app snel binnen en verdwaal nooit meer!
iOS: Gratis

6. Runkeeper

Eerder schreven wij al in een special over de beste sport apps en daar kwam ook de app Runkeeper in voor. Volg wandelingen, hardlooptraingen, fietsritten en veel meer via de GPS in je telefoon. Nu hoef je minder vaak je telefoon uit je zak te houden omdat de belangrijkste info rechtstreeks op je Apple Watch wordt getoond. Hou de tijd bij en bekijk welke oefening je nu moet uitvoeren vanaf je pols.
Als je een sportief type bent staat de Runkeeper app hoog tussen jouw favoriete top 10 Apple Watch apps. De app is momenteel 56 MB groot, draait op versie 5.7 en is voornamelijk bedoelt voor sporters boven de vier jaar. De volgende app uit de top 10 Apple Watch Apps lijst is de directe concurrent van Runkeeper en ook nog eens razend populair.
iOS: Gratis

5. Nike+ Running

Op plaats nummer vijf in de top 10 Apple Watch Apps die momenteel favoriet zijn staat de app Nike+ Running. Nike is al langere tijd niet meer alleen aanwezig in de kleding business, maar organiseert ook loop evenementen en heeft daarnaast ook nog de app Nike+ Running. Wij beschreven de app in de beste sport apps special waar ook nog een aantal andere handige en opmerkelijk apps beschreven staan.
In de Nike+ Running app hou jij je route bij en bekijk je hoever jouw vrienden gelopen hebben. De app kan gezien worden als een persoonlijke coach waar je vrienden jouw ook nog eens in kunnen steunen. De app is echter wel wat groot, 71,6 MB, maar is wel gratis. Net als de Runkeeper app, is de Nike+ Running app geschikt voor sporters boven de vier jaar!
iOS: Gratis

4. Instagram

Instagram is de app op het gebied van foto's maken en deze vervolgens bewerken en delen. Verander je dagelijkse foto's en video's in een kunstwerk en deel deze vervolgens met je vrienden en familie. Instagram gaat nog een stapje verder en brengt de app nu ook naar de Apple Watch. Het is dan ook niet verbazend dat de app hoog staat in de favoriete top 10 Apple Watch Apps lijst van veel mensen.
De app is niet groot, maar 20,6 MB en draait op versie 7.1.1. De app heeft echter wel een advies leeftijd van 12+ vanwege de beelden die gevonden kunnen worden in de app. Instagram belooft je echter wel een hoop uren aan kijkplezier en de app is ook nog eens gratis te downloaden
iOS: Gratis
We naderen de top 3 van de top 10 Apple Watch Apps lijst en daarin vinden we apps die we allemaal wel in het dagelijks leven gebruiken. De variatie is wel nog aanwezig, dus kijk snel verder!

3. Twitter

Ook de populaire app Twitter is overgebracht naar de Apple Watch. Bekijk jouw tijdlijn rechtstreeks op je Apple Watch en reageer of retweet een tweet binnen enkele seconden. Stuur berichten van maximaal 140 tekens naar je vrienden en volgers en hou iedereen op de hoogte van jouw interesses en dagelijkse gebeurtenissen. De app is ongekend populair en heeft nu zelfs een nieuwe app genaamd Periscope.
Twitter draait momenteel op versie 6.32 en is maar liefst 60,9 MB groot. De app heeft een advies leeftijd van vier plus en is gratis te downloaden via iTunes. Ook XGN.nl is te vinden op Twitter en wij vertellen jou de laatste nieuwtjes op het gebied van games, films en digital lifestyle!
iOS: Gratis

2. Shazam

Shazam is waarschijnlijk de populairste app op het gebied van het identificeren van muziek nummers. Wanneer jij een nummer hoort waarvan je de titel en artiest niet kent, kan je gebruik maken van de app om het nummer te identificeren. Zoek de nummers op, beluister ze en bekijk de zongteksten allemaal binnen een paar tikken op je Apple Watch.
De Shazam app is al meer dan 100 miljoen keer gedownload en staat hoog tussen de favoriete top 10 Apple Watch apps omdat het nu nog eenvoudiger en sneller is om nummers op te zoeken. Ook Shazam is gratis te downloaden en is 66,2 MB groot en draait op versie 8.7.2. De leeftijdsadvies ligt op 12 plus en de app is beschikbaar in verschillende talen.
iOS: Gratis

1. ING Bankieren & ABN AMRO Alert & Check

De nummer één van de top 10 Apple Watch Apps die momenteel erg populair en favoriet zijn wordt opgesplitst. De eerste plek wordt opgedeeld omdat de volgende apps afhankelijk zijn van jouw bank.
De nummers één zijn namelijk de bankieren apps van ING en ABN AMRO. In beide apps hou jij je dagelijkse uitgaven nauwkeurig in de gaten. Binnen enkele seconde check je jouw saldo en maak je geld over naar je spaarrekening of iemand anders.
De ING Bankieren app is al lange tijd beschikbaar voor iPhone gebruikers, maar de app ondersteunt nu ook de Apple Watch. In de app heb jij een duidelijk overzicht van jouw afschrijvingen, uitgaves en inkomsten.
De app geeft binnen enkele seconden inzicht in hoeveel je saldo bedraagt. Zo kom je nooit meer voor een kassa te staan met een te laag saldo, tenzij je uiteraard je saldo niet van te voren gecheckt hebt.
In de ABN AMRO Alert & Check app hou jij nauwkeurig je saldo bij daarmiddel van gratis alarmen die je in kan schakelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alarmen aan te zetten voor afschrijvingen en het minimumsaldo.
De app is erg klein en geschikt voor iedereen boven de vier jaar. Echter raden wij het aan vanaf een hogere leeftijd. De app draait op versie 1.0 en is maar 10,1 MB groot en volledig in het Nederlands.
iOS ING: Gratis iOS ABN AMRO: Gratis
Dit waren de top 10 Apple Watch Apps die momenteel favoriet zijn. Heb jij een app die je graag had gezien in de top 10 Apple Watch Apps lijst? Laat het ons weten in de comments sectie.