God of War 3 Remastered - De 10 beste God of War quotes

Article
zaterdag, 18 juli 2015 om 11:47
xgn google image
God of War kent brute actie en een behoorlijk dik verhaal. Hierin verklaart Kratos de oorlog aan de Griekse goden en er wordt daarbij niet alleen met zwaarden geslingerd, maar ook de nodige quotes rondgegooid. Daarvan hebben wij er tien op een rijtje gezet in deze 10 beste God of War Quotes special!
Let wel, dit artikel bevat spoilers voor degenen die God of War nog niet gespeeld hebben. Met de komst van God of War III Remastered willen we natuurlijk niet te veel verpesten, dus hebben we geprobeerd de spoilers te beperken. Toch een waarschuwing: als je zonder voorkennis de games in wil gaan, moet je nu stoppen met lezen!
Dat Kratos een baas is, weten we intussen allemaal. De Spartaanse held gaat de strijd aan met niemand minder dan de Griekse goden, nadat zij hem stuk voor stuk verraden hebben. Tijdens dit epische avontuur zijn er genoeg quotes voorbij gekomen. Wij zetten de 10 beste God of War quotes voor je op een rijtje!

X. Geen dank

God of War begint met Kratos als ongeslagen Spartaanse veldheer. Hij en zijn leger staan alleen net op het punt om van een leger barbaren te verliezen en Kratos kan dit echt niet hebben. Hij wendt zich dus tot Ares, de god van de oorlog, en verkoopt zijn ziel om de slag te winnen.
En winnen doet hij, maar hij verliest daarmee meer dan hem lief is. Ares laat Kratos, die nu in dienst van de god is, op en dag zijn eigen gezin vermoorden en vervloekt de Spartaanse krijger daarna. Kratos zweert wraak en die krijgt hij. Maar daarvoor moet hij eerst van alles doorstaan, te beginnen met een boottochtje, compleet met een Hydra.
En daar komt onze eerste quote voorbij. Op de boot slaat Kratos de Hydra tot pulp en redt daarmee indirect een groot deel van de bemanning. Als de kapitein van het schip bijna in de muil van de dode Hydra valt, redt Kratos hem. De kapitein roept uit dankbaarheid: 'Dank de goden dat je voor me terugkwam!', maar dan roept Kratos heel droog het volgende:
En hij laat de kapitein alsnog in de bek van de dode Hydra vallen, nadat hij de sleutel van de kapitein afpakt, waarvoor hij wél kwam.
75306

IX. Ares heeft in ieder geval één ding goed gedaan

Uiteindelijk heeft Kratos, na het nodige bloed vergoten te hebben, Ares dan bij de strot. Om zijn hachje te redden roept, de oorlogsgod naar Kratos dat hij niet moet vergeten dat Ares hem heeft gered tijdens het gevecht tegen de barbarenstam.
Kratos is dat natuurlijk niet vergeten, maar hij is ook niet vergeten dat de god hem daarna zijn eigen gezin heeft laten vermoorden én hem op de koop toe vervloekt heeft, waardoor hij de as van zijn dode gezin met zich meedraagt én er verschrikkelijke nachtmerries, die hem gestoord maken, op nahoudt.
Ares roept nog dat dat alleen maar een poging was om Kratos bruter te maken dan ooit, om van hem een groots krijger te maken. Het enige wat Kratos daarop te melden heeft, is:
En met die woorden weten we dat Ares in ieder geval in één ding geslaagd is, maar dat dat wel meteen zijn ondergang is geweest. Vlak na Kratos' beroemde woorden richting Ares kwam er namelijk een vacature voor oorlogsgod met enige ervaring op de berg Olympus vrij.
75307

VIII. Zeus regelt het zelf wel

Kratos heeft dan Ares wel naar het hiernamaals geholpen en de troon als god van de oorlog opgeëist, maar kort daarna wordt hij verraden door de andere Griekse goden en dan met name door Zeus. Deze ontdoet Kratos van zijn krachten omdat hij, onder invloed van de Doos van Pandora, bang is dat Kratos hem zal vermoorden.
Zeus speelde dit best slim, door Kratos te verleiden met The Blade of Olympus, een zeer krachtig wapen. Wat Kratos alleen niet wist, is dat dit wapen de goddelijke kracht van Kratos zou absorberen. Zeus, die vermomd als adelaar aanwezig was toen Kratos zijn krachten verloor, onthult zijn ware identiteit.
Hij vond namelijk dat hij het zelf op moest lossen, aangezien Athena het niet wilde doen:
Natuurlijk valt dit niet helemaal lekker bij Kratos en de twee gaan op de vuist. Op zich zou je zeggen dat dit een redelijk eerlijk gevecht is, aangezien beide heren goden zijn. Helaas is dat dus niet helemaal zo, omdat The Blade of Olympus de krachten van Kratos opgeslokt heeft.
75309

VII. Kratos kan niet zoveel met woorden van een god

Helaas resulteert dit dan ook in een vervelende situatie voor Kratos, maar voor ons is dit het begin van God of War II en dus het begin van de tweede epische game in de franchise.
In de eerste minuten van de game wordt Kratos door Zeus wel heel letterlijk bij de strot gegrepen. Zeus is tenslotte nog volledig op krachten, terwijl Kratos zoals al gemeld niet meer zo sterk als voorheen is. Daarbij is Kratos weer sterfelijk tijdens dit gevecht.
De Griekse god heeft net de vloer met de Kratos aangeveegd en probeert hem te onderwerpen. Natuurlijk weigert Kratos dit, maar dan steekt Zeus hem in zijn torso en Kratos bloedt langzaam dood. Terwijl Zeus hem de keuze geeft tussen onderwerping of de dood, heeft Kratos zijn keuze allang gemaakt.
Hij kan namelijk niet meer zoveel met het woord van een god en zegt:
Uiteindelijk sterft Kratos door de hand van Zeus, maar niet voordat hij wraak zweert. En geloof ons maar, als Kratos wraak zweert, dan komt er wraak. Helaas voor Kratos moet hij weer onderaan beginnen, met als start de onderwereld.
75310

VI. Húú, peerd!

Kratos ontsnapt al redelijk snel uit de onderwereld en komt weer in de wereld van de levenden terecht. De volgende logische stap voor Kratos is natuurlijk direct naar Olympus gaan en de oppergod Zeus van het leven beroven.
Gelukkig voor Kratos staat Pegasus, het paard met de vlammende vleugels, bij aankomst in de wereld van de levenden al als een soort dierlijke taxi op hem te wachten. Kratos springt erop en commandeert het dier als een malle richting Olympus te vliegen.
Helaas gaat het niet zo gemakkelijk. Pegasus reageert totaal niet en de voormalige oorlogsgod roept geïrriteerd:
Natuurlijk heeft Pegasus totaal geen boodschap aan wat Kratos roept, aangezien het dier lekker doet waar het zelf zin in heeft. Dat levert dus deze grappige situatie op. Bovendien is het niet zo handig als Kratos Zeus direct confronteert, gezien hij nog geen reet voorstelt en Zeus oppermachtig is.
Kratos moet dus met een gigantische omweg naar de Sisters of Fate reizen om Zeus in het verleden te kunnen verslaan.
75311

V. Hoe Icarus echt zijn vleugels verloor

Voordat het zover is, komt Kratos natuurlijk nog diverse andere mythologische figuren tegen, waaronder Icarus. Deze werd bekend door het verhaal waarin hij zijn vleugels verloor, omdat hij zo arrogant en eigenwijs was. Hij probeerde volgens de verhalen namelijk naar de zon te vliegen, maar verloor door de hitte zijn vleugels.
Natuurlijk weten de mensen die God of War II hebben gespeeld hoe Icarus echt zijn vleugels verloor en dat was net iets bloederiger. Daarbij is er een leuke quote die ook wel aanhaakt op de arrogantie van Icarus uit de boeken.
Kratos moet namelijk de Sisters of Fate bereiken, maar Icarus houdt hem tegen. Kratos wil hem nog voorbij lopen, maar dan roept Icarus dat hij toch niet kan oversteken. Volgens Icarus denkt Kratos wel dat hij dat kan, maar gaat hem dat toch niet lukken.
Icarus beweert namelijk alléén dat zijn vleugels de test kunnen doorstaan en dat Kratos zal sterven als hij probeert over te steken. Dat is natuurlijk precies wat je niet tegen Kratos moet zeggen en daar komt Icarus al heel snel achter. Kratos grijpt Icarus bij zijn keel en zegt:
Icarus, koppig als hij is, houdt vol dat de Sisters of Fate hem toch geen audiëntie geven en een gevecht volgt, met een logische uitkomst. Laten we het zo stellen: sinds die dag moet Icarus Red Bull drinken om aan vleugels te komen.
75312

IV. Zeus roept de goden op tot eenheid

Uiteindelijk komt Kratos in het verleden terecht en dan wel in de tijd dat de grote oorlog tussen de Titanen en de Griekse goden zijn einde bereikt. Hij sluit zich aan bij Gaia, die hem al verwachtte met haar leger.
Kratos roept het leger op om terug naar de huidige tijd te reizen en gebruikt de tijdreiskracht. Zeus spoort op dat moment Poseidon, Hades, Hermes en Helios aan om een eenheid te vormen tegen Kratos. Zij zijn immers de goden die over de wereld heersen, degenen die aanbeden worden door de mens.
Net als Zeus deze toch wel heel hoogmoedige woorden uitspreekt richting de andere goden, schudt de aarde. De goden kijken hierop over de rand van de berg Olympus naar beneden en zien daar tot hun verbazing een leger Titanen, Gaia en natuurlijk een woeste Kratos naar boven klimmen. Misschien iets te voorbarig gesproken, Zeus?
En met deze woorden begint God of War III, de game die de epische trilogie van Sony tot een spectaculair einde zal brengen. En natuurlijk de game die binnenkort als remaster naar de PlayStation 4 komt.
75313

III. Niet alleen Zeus is hoogmoedig, Kratos kan er ook wat van

Meteen na de hoogmoedige woorden van Zeus wordt Olympus dus aangevallen. De Griekse goden bedenken zich geen moment en trekken natuurlijk ten strijde. Vanuit Olympus komen er nu een heleboel vijanden richting de Titanen gemarcheerd, maar op één van deze Titanen zit onze held en de protagonist van de franchise, Kratos.
Hij is onderweg naar de top van de berg, waar Zeus achter is gebleven. Poseidon en de andere Griekse goden zijn intussen druk met de Titans en Gaia
Grote woorden, Kratos. En helaas woorden die in de categorie ‘zo vader, zo zoon’ vallen. Zeus kan namelijk hoogmoedig zijn, maar in dit geval is Kratos dat ook behoorlijk. Je kunt er namelijk donder op zeggen dat dit, aangezien dit pas het begin van God of War III is, niet zo snel voorbij zal zijn.
Kratos mag ook in dit deel weer de nodige capriolen uithalen en Griekse goden, alsmede myythologische wezens aan zijn zwaard rijgen. En dat allemaal in een episch avontuur, zoals we van God of War games gewend zijn.
75314

II. Een vlieg op de reet van Zeus

Kratos wordt in God of War III nogmaals naar de onderwereld gestuurd door zijn vader, maar de Spartaan laat het daar natuurlijk niet bij zitten. Wederom krabbelt hij op en vervolgt de weg naar zijn wraak.
Onderweg komt hij Hermes tegen, een van de Griekse goden die bij het gevecht op de berg Olympus aanwezig waren. Hermes denkt dat Kratos een slappeling is en lacht hem vierkant uit. Kratos is immers al meerdere malen flink toegetakeld met de dood als gevolg.
Hermes houdt Kratos voor de gek door hem Ghost of Sparta en de gevallen god te noemen, maar Kratos heeft even geen zin om hem te grazen te nemen en laat Hermes dat ook weten:
Hierop reageert Hermes natuurlijk weer. Hij zegt dat dit de woorden van een lafaard zijn en dat Kratos hem niet grijpt, omdat hij dat niet kán. Om Kratos nog verder te irriteren, vraagt Hermes of Kratos onlangs nog familieleden vermoord heeft.
Natuurlijk resulteert dat in een niet zo fijn gevecht voor Hermes, die Kratos aan het begin daarvan nog een labyrinth instuurt en hem daarin vanuit alle hoeken belachelijk maakt. Kratos gaat achter de god aan, met als doel hem voor eens en voor altijd te leren dat je niet moet sollen met een Spartaan. En met succes!
75315

I Geen woorden, maar daden

Een van de sleutelwoorden in God of War is Pandora. En daar ligt dan ook de quote die in deze 10 beste uitspraken op nummer 1 komt. Kratos is natuurlijk op zoek geweest naar de Doos van Pandora in eerdere delen, maar hij komt ook Pandora zelf tegen.
Sterker nog, ze bedankt Kratos voor zijn acties tegen de Griekse goden. Kratos weet alleen al dat ze hem niet zo dankbaar zal zijn aan het einde van de rit en hij zegt haar dit ook.
Pandora is natuurlijk ook niet van gisteren en ze heeft ook al genoeg meegemaakt om de goden te haten. Daarbij heeft ze gehoord wat de goden zeiden en dat is voor haar genoeg. Voor Kratos ligt dat alleen anders. Woorden betekenen niets voor hem, hij is meer een man van daden:
Pandora geeft de Spartaan gelijk, maar in de woorden van de Olympianen hoorde ze meer dan de woorden alleen. Er was namelijk angst… Angst voor een witte, met as bedekte Spartaan. Angst voor Kratos.
En of die angst van de Griekse goden terecht is, kunnen we binnenkort gaan ontdekken in de aankomende game God of War III Remastered, exclusief voor de PlayStation 4. De game komt op 15 juli uit en tegen die tijd voorzien we jullie natuurlijk ook van een review. Tot die tijd kun je alvast de God of War 3 Remastered E3 Preview lezen.

Populair Nieuws