Diablo III Necromancer Preview - Fanfavoriet opgestaan uit de dood

  Diablo III ligt al sinds 2012 in de schappen, maar Blizzard blijft vijf jaar na dato de game nog steeds ondersteunen. Wij mochten aan de slag met de Necromancer, een nieuwe klasse die binnenkort uitkomt. Of de klasse wat leven in de brouwerij brengt, kun je lezen in onze Diablo III Necromancer Preview.

  De Necromancer kent zijn oorsprong uit Diablo II, de enorm succesvolle voorganger. In Diablo II draait de Necromancer er zijn handen niet voor om om tientallen ondode hulpjes op te roepen en het scherm is dan vaak ook gevuld met handlangers, in plaats van vijanden. De Diablo II Necromancer was daarnaast ook begaafd in het gebruik van gif en het langzaam laten creperen van zijn vijanden.

  Vele fans kijken al jaren reikhalzend uit naar deze versie van de Necromancer in Diablo III. Er is alleen één probleem: de Witch Doctor vervult eigenlijk al de rol van de Necromancer, want ook hij kan tientallen hulpjes oproepen - hetzij in de vorm van spinnen en insecten - en is vaardig in het gebruik van gif. Blizzard moest dus aan de slag met de Necromancer, zonder de unieke kenmerken van de meester der ondoden te verliezen. En wat ons betreft is het Blizzard gelukt.

  Diablo III Necromancer Preview

  Sparen en uitgeven

  De Diablo III Necromancer maakt gebruikt van Essence, een goedje wat hij voornamelijk nodig heeft om doden op te laten staan en zijn meest krachtige spreuken te gebruiken - de ‘spenders’. Om Essence echter te vervaardigen, moet de Necromancer zogeheten ‘builders’ gebruiken, die vaak in de vorm komen van simpele en minder sterke aanvallen. Maar dat is niet alles, want door middel van Runes kan de Necromancer elke aanval naar eigen smaak aanpassen, zodat het valt binnen jouw eigen speelstijl.

  Blizzard heeft wel gesnoeid in het aantal vaardigheden dat de Diablo III Necromancer kan gebruiken, in vergelijking met andere klassen in Diablo III. De reden hiervoor is volgens Blizzard dat de andere klassen allemaal vaardigheden hebben die alleen maar voor opvulling zijn en niet gebruikt worden door spelers. Het zou alleen maar een valstrik zijn voor nieuwe spelers en dat wilt Blizzard dus voorkomen met de Necromancer, door alleen maar nuttige en sterke spreuken aan te bieden.

  Diablo III Necromancer Preview

  Improvised Explosive Corpse

  De eerste spreuk die de Diablo III Necromancer leert is Bone Spike en dat is een builder. Het zorgt ervoor dat meerdere spiezen uit de grond komen onder het slachtoffer en heeft daarnaast ook de mogelijkheid om vijanden in de buurt mee te pakken, een handige en simpele AoE-vaardigheid. Runes kunnen Bone Spike beïnvloeden door bijvoorbeeld vijanden vast te pinnen en langzamer te laten lopen of een extra spike uit de grond laten komen bij een andere vijand.

  Het wordt echter pas echt leuk als je aan de slag gaat met de spenders. Net zoals in Diablo II kan ook de Diablo III Necromancer hulpjes tot zijn zijde roepen, nadat hij vijanden heeft gedood en hun lichamen kan gebruiken voor zijn eigen doeleinden. Maar in tegenstelling tot de Witch Doctor gebruikt de Necromancer lichamen niet alleen om hulpjes op te roepen, hij gaat wat creatiever te werk. Zo kan je lichamen laten exploderen voor enorm veel schade op het juiste moment, lijken gebruiken om vijanden vast te pakken en meerdere lichamen samenvoegen voor één groot monster.

  Diablo III Necromancer Preview

  Voor eeuwig jong blijven

  Het lijkt er dus op dat de Diablo III Necromancer niet zijn oude trucjes is verleerd, maar dat is niet helemaal waar. Het gebruik van gif is nu exclusief voor de Witch Doctor, want Blizzard vind dat het meer bij die klasse past dan bij de Necromancer.

  In plaats daarvan heeft de Diablo III Necromancer vaardigheden erbij gekregen waarmee hij de levenskracht van vijanden kan stelen om zichzelf te helen. Een perfecte eigenschap om een hoge moeilijkheidsgraad in je eentje te overleven, helemaal als je ondode vriendjes de meeste klappen voor je opvangen.

  Diablo III Necromancer Preview

  Diablo III Necromancer Preview - Oud en vertrouwd in een nieuw, stijlvol jasje

  Blizzard heeft ons een beetje verrast met de Necromancer. Het leek erop dat Blizzard zichzelf in de voet had geschoten met de Witch Doctor, maar er is genoeg variatie tussen de twee klassen, ondanks de overeenkomsten. De Diablo III Necromancer ziet en voelt er krachtig uit en zal een perfecte klasse zijn voor spelers die de hoogste moeilijkheidsgraden in hun eentje willen uitspelen, of voor spelers die simpelweg houden van recyclen.

  Diablo III: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition

  Verkijgbaar vanaf 19 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.