Vrijheid in games - De 8 grootste open game werelden

  Open wereld games bieden je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Vandaag kijken we daarom naar de open game werelden die je de meeste vrijheid bieden.

  Er zijn behoorlijk wat games die ter plekke een game wereld creëren en op dit manier oneindig groot zijn. Deze games hebben we daarom niet meegenomen in deze lijst. In plaats daarvan geven we hier een eervolle melding aan Minecraft, No Man's Sky en Space Engine, die ondenkbaar groot zijn. De tien games die volgen zijn op een rijtje gezet op basis van de map die standaard in de game aanwezig is.

  Geniet van vrijheid met deze grote open game werelden

  Games die normaal naar boven komen als er gepraat wordt over grote game werelden zijn bijvoorbeeld Grand Theft Auto 5, The Witcher 3, World of Warcraft en recent Ghost Recon Wildlands. Je zou het misschien niet verwachten, maar deze games behoren niet tot de grootste.

  De hiervoor genoemde games zijn respectievelijk 81, 135, 207 en 576 vierkante kilometer groot. Onze top 8 begint met een game die nog groter is dan al deze games, dus check snel de volgende pagina!

  8. Just Cause 2 en Just Cause 3 - 1.036 km²

  Voor de eerste games in deze lijst springen we gelijk voorbij de duizend vierkante kilometer. Zowel Just Cause 2 als Just Cause 3 hebben zo een gigantische map waarin je een grote chaos kunt creëren.

  De eilanden uit deze games zijn niet op echte eilanden gebaseerd maar uit de duim van ontwikkelaar Avalanche Studios gezogen. Je bent wel even bezig voor je alles in deze games gezien hebt.

  7. Asheron's Call - 1.300 km²

  Asheron's Call is een MMORPG die in 1999 werd uitgebracht. De wereld was niet onderverdeeld in secties of iets dergelijks, dus je kon zonder laadtijden van de ene naar de andere kant van de map lopen.

  Tot 31 januari 2017 konden spelers de immense wereld van deze game verkennen. De servers zijn helaas gesloten nu, maar alsnog gaat de map van Asheron's Call de geschiedenis in als een van de grootste game werelden ooit.

  6. Test Drive Unlimited - 1.600 km²

  De eerste keer dat de Test Drive serie een open wereld bevatte, gebeurde dat meteen met een van de grootste maps ooit. Je kunt vrij rondrijden op het eiland O'ahu bij Hawaii. Zowel op de weg als off-road kun je het complete eiland verkennen in wel 125 verschillende voertuigen.

  5. The Crew - 5.000 km²

  De volgende racegame in deze lijst is The Crew van Ubisoft en we maken meteen weer een grote sprong in grootte. De map van The Crew is ongeveer 5.000 vierkante kilometer groot en moet jou het gevoel geven dat je echt van de ene naar de andere kant van Noord-Amerika rijdt.

  De map is gebaseerd op dat continent, met een hoop van de geografie overgenomen in de game. Zes grote steden zijn volledig uitgebouwd en te bezoeken in The Crew.

  4. FUEL - 14.440 km²

  Aangekomen bij de vierde plek vinden we de laatste racegame. De wereld van FUEL is er een in een apocalyptische setting. Het meeste wat de mensheid heeft opgebouwd is er niet meer, maar auto's en motoren zijn er nog genoeg. De game is echt immens en wist in 2009 in de smaak te vallen door weerseffecten als tornado's en zandstormen.

  3. Guild Wars Nightfall - 38.850 km²

  De actie-RPG Guild Wars Nightfall laat spelers ronddwalen over Elona, een gigantische wereld die net iets kleiner is dan de oppervlakte van Nederland.

  Elona bestaat uit alles wat je maar kunt voorstellen. Er zijn steden, bergen, open vlaktes, kustlijnen en meer. Nightfall is enorm, maar er zijn nog een paar game werelden groter dan dit.

  2. The Lord of the Rings Online - 77.700 km²

  De grootte van de map wordt weer verdubbeld voor The Lord of the Rings Online. Deze MMORPG kwam in 2007 voor het eerst op de markt en wordt aangeprezen door zijn bijna exacte replica van Middle Earth.

  Je kunt met je karakter naar de Shire of bezoekt bekende plaatsen als Rivendell, Misty Mountains en Ettenmoors. Inclusief de uitbreidingen is The Lord of the Rings de meest complete versie van Middle Earth die je kunt vinden.

  1. The Elder Scrolls 2 Daggerfall - 161.600 km²

  Het tweede deel in de The Elder Scrolls bewijst dat een grote game wereld niet per se afhankelijk is van technologie. Daggerfall verscheen in 1996 en is al lange tijd de grootste game ooit. Er zijn meer dan 15.000 steden in de wereld en meer dan 750.000 karakters waarmee je kunt praten. Om van de ene hoek naar de andere te lopen in deze game zal ongeveer 70 uur in beslag nemen.

  Oke, sommige delen van deze game worden random aangemaakt om te compenseren voor de ouder technologie, maar de overall map blijft een gigantische prestatie. Daggerfall is bijna vier keer zo groot als heel Nederland en daarom de grootste van de open game werelden.

  FUEL

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.