Dawn of War 3 Preview - Heerlijke oorlogsvoering

  Dawn of War. Het klinkt als iets uit een ver verleden. Het laatste deel stamt uit 2009, maar nu zeven jaar later is er eindelijk een nieuw deel aankondigd. Tijdens de E3 in Los Angeles kregen wij de eerste gameplay te zien. Benieuwd naar onze verwachtingen? Lees het in de Warhammer 40K Dawn of War 3 preview!

  De reden dat we zo lang hebben moet wachten op Dawn of War 3 komt doordat uitgever THQ in 2012 failliet ging. Hiermee kwamen de rechten tot de Warhammer 40K-serie en de studio van Relic Entertainment op straat te liggen. Uitgever Sega kocht de rechten en gaat nu de nieuwe Dawn of War uitbrengen.

  Het universum in gevaar

  Warhammer 40.000 Dawn of War 3 speelt zich af op de planeet Acheron. Daar is een wapen van catastrofale proporties gevonden. De drie speelbare rassen uit Dawn of War 3 zijn er als de kippen bij. Als eerste hebben we de Space Marines onder leiding van de legendarische commandant Gabriel Angelos.

  Daarnaast zijn er de Eldar onder leiding van Farseer Macha (die je misschien wel kent uit Dawn of War) en als laatste de Orks met Warlord Gorgutz aan het hoofd (ook herkenbaar uit deel één). Deze leiders zijn ook bruikbaar als eenheid zoals we direct te zien krijgen in de demo. Gabriel Angelos is iemand waarvoor je op wil passen.

  dawn of war 3 preview

  De kracht van Space Marines

  De demo die we te zien krijgen, focust zich op de Space Marines. Het speelt zich af op zo’n driekwart in de campaign dus er is een hoop vooraf gegaan waar we niks vanaf weten. We zien Gabriel Angelos en zijn leger op de planeet Acheron. Een mooi uiterlijk weet ons direct in het verhaal en de actie te trekken.

  Het doel voor nu lijkt het tegenhouden van de Eldar. We zien normale soldaten met elkaar in gevecht, maar vooral Gabriel Angelos trekt de aandacht. Hij is groter dan de rest. Elitair. En hij blijkt dan ook speciale aanvallen te hebben. Hij kan de lucht in springen en een massieve klap op de grond geven of een enorm schild om zichzelf heen zetten.

  Dawn of War 3 kent meer van deze veel grotere eenheden. De Space Marines krijgen Imperial Knights, de Eldar Wraithknights en de Orks krijgen Gorkanauts. Een van de Imperial Knights die we al te zien kregen was Solaria in haar Dreadnaught robot. Een enorm ding met twee miniguns die alles verpulverde.

  Sommige delen van de wereld stortte zelfs in toen Solaria er overheen liep. Dergelijke Super- en Elite eenheden moet je voor een missie of match selecteren. Tijdens het spelen bouw je vervolgens Elite punten op waarmee je de speciale eenheid in kan roepen. Je hebt dus niet altijd beschikking tot deze monsters van eenheden.

  dawn of war 3 preview

  Base building is terug

  Wat veel mensen misten in Dawn of War 2 was base building, maar dat komt deze keer weer terug! In combinatie met het managen van een squad zoals in deel twee. Je kunt voor nieuwe soldaten bijvoorbeeld een Barracks bouwen en ze vervolgens met pods laten droppen bij de rest van je leger zodat ze direct kunnen vechten.

  Ontwikkelaar Relic Entertainment wil echt de beste punten van de voorgaande delen pakken en die samen in deel drie stoppen. Een game voor de fans zogezegd. Wat kunnen ze dan nog meer terug laten komen om ons een plezier te doen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een Giant Orbital Laser om je vijanden te smelten?

  Ja, de laser is terug. Je kunt hem inroepen met je Elite punten en volledig besturen. Dawn of War 3 gaat voor all-in, gigantische oorlogen en dat ziet er goed uit. Met alle kracht van de Space Marines drijven we de Eldar langzaam terug. Ze vorderen over Acheron en nemen punt na punt over. De Eldar maakt geen schijn van kans.

  dawn of war 3 preview

  Vernieuwd cover systeem

  De beste punten uit vorige delen pakken is natuurlijk een goed begin, maar met een beetje vernieuwing is ook niets mis. Dit komt in Dawn of War 3 in de vorm van Heavy Cover-systeem. Dit zijn bepaalde punten op de map die je over kunt nemen door erin te gaan staan voor een korte periode.

  Na overname vormt zich een schild over de eenheden die erin staan. Dit geeft je de veiligheid om rustig op aankomende tegenstanders te schieten aangezien zij eerst door het schild heen moeten. Of je pakt het op een meer agressieve manier aan. Sommige Cover-plekken staan namelijk akelig dicht in de buurt van basissen.

  Je kunt met sommige Elite-soldaten bijvoorbeeld teleporteren. Hierdoor verschijn je in een keer in het Cover-systeem dat dichtbij de vijandelijke basis ligt en neem je het snel over. Vervolgens heb je tijd om de basis schade aan te richten omdat zij eerst het schild kapot moeten maken. Het is een tof systeem met interessante opties.

  dawn of war 3 preview

  Dawn of War 3 Gameplay Preview – Smullen voor fans

  De demo van Dawn of War 3 die we te zien kregen, heeft zeker een goede indruk achter gelaten. De oorlogen zien er erg goed uit en we zien graag de terugkomst van toffe dingen uit de eerste twee delen. Daarbij komen dan ook nog de vernieuwde eenheden en het Cover-systeem. Wat kan er nog mis gaan?

  Wij kunnen niet wachten om het zelf allemaal uit te proberen, maar helaas duurt dat nog even. Warhammer 40.000 Dawn of War 3 komt uit in 2017 voor de PC. Een exacte release datum is niet bekend. De vorige Dawn of War games zijn nu wel heel goedkoop verkrijgbaar in de Steam Summer Sale.

  Warhammer 40K Dawn of War 3

  Verkijgbaar vanaf 27 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.