LEGO Star Wars The Force Awakens co-op details - Een overzicht van alle mogelijkheden

  LEGO Star Wars The Force Awakens is niet alleen een vermakelijk spel om in je eentje te spelen, maar kent ook de mogelijkheid om het universum te verkennen met iemand anders. Maar hoe werkt dit allemaal en wat voor voordelen levert het op? Lees het hier in de LEGO Star Wars The Force Awakens co-op details!

  Om je alvast op de hoogte te stellen van de multiplayer van de nieuwe legoficering van Star Wars, is het handig om wat algemene gegevens voorgeschoteld te krijgen!

  LEGO Star Wars The Force Awakens co-op details:

  Offline: Ja
  Online: Nee
  Coöperatieve campaign: Ja (maximaal 2 spelers)
  Competitieve multiplayer: Nee
  Player versus Player: Nee
  Drop- in drop out: Ja
  Lobby: Nee

  Doet ons denken aan:

  LEGO Marvel's Avengers
  Disney Infinity 3.0
  Skylanders

  LEGO Star Wars The Force Awakens co-op details - pluspunten

  Het lot van het universum veranderen lijkt vrij onmogelijk in je eentje, maar met een maatje is de kans op succes veel groter! LEGO Star Wars The Force Awakens stelt je, net als de voorgaande LEGO games, in staat om de koddige missies met iemand anders te doorlopen. Samen chaos creëren is natuurlijk leuker dan in je eentje genieten van de nieuwste bouwgame!

  De co-op van de game kent een aantal positieve punten die je er ook naar doen verlangen om gelijk alle LEGO games met anderen te gaan spelen. De belangrijkste zijn hier gesteld.

  Om maar met de deur in huis te vallen. Een van de meest aantrekkelijke punten van de coöperatieve modus van The Force Awakens is het gemak waarmee een tweede speler met je mee kan doen. Letterlijk het enige wat de tweede speler hoeft te doen, is een controller te pakken, min of meer naast je te zitten en vervolgens op een willekeurige knop. Voilá, daar waggelt het tweede poppetje door het scherm heen, geheel onder de controle van je compagnon!

  Een ander pluspunt van de co-op van LEGO Star Wars The Force Awakens is dat je precies weet met wie je speelt. Voor LEGO The Force Awakens is nogmaals bewust gekozen om geen online co-op toe te voegen aangezien het een knusse familiegame moet blijven. Niemand zit te wachten op een multiplayer ervaring met een willekeurig persoon die de hele tijd alleen maar loopt te schreeuwen of kinderen loopt lastig te vallen.

  Waarschijnlijk het grootste pluspunt van de offline co-op modus, is het gegeven dat LEGO Star Wars The Force Awakens enorm leuk is om met andere mensen te spelen. Samenwerken om hindernissen te overwinnen, lachen om elkaars acties en puzzels oplossen is altijd leuker met een ander dan alleen. In de game moet je namelijk een hoop verschillende personages gebruiken, en dat gaat net iets makkelijker met iemand anders.

  LEGO Star Wars The Force Awakens co-op details - minpunten

  Waar pluspunten zijn, zijn helaas ook vaak minpunten. Ook een koddige game als LEGO Star Wars The Force Awakens kent een aantal mindere acties tijdens de co-op, ondanks dat de samenwerking bakken met plezier bezorgt.

  Een van de hekelpunten die elke LEGO game duidelijk wordt gemaakt, is het gebruik van de camera. Het samen lopen, bouwen, schieten en springen gaat allemaal soepel zo lang je in elkaars blikveld loopt, maar zodra je buiten die grenzen treedt, breekt de hel los.

  Het beeld wordt in rare verdelingen gesplitst, waarbij de camera alle kanten opvliegt. De focus ben je dan gelijk kwijt en de oriëntatie is ver de zoeken. Net als je gevonden hebt waar je mee bezig bent, schiet het beeld weer een andere kant op als je bijvoorbeeld samen met een puzzel bezig bent. Niet bepaald handig als je samen een obstakel moet overwinnen terwijl je niet eens je eigen LEGO-mannetje kan zien.

  Niet alleen de camera zorgt voor een onoverzichtelijke samenwerking, want ook de gameplay zelf kan er een potje van maken. In LEGO games gebeurt er vaak van alles tegelijk, aangezien bijna elk object breekbaar is en meer dan eens honderden nopjes voorbij schieten. Waar je je nog wel redelijk kan focussen op een personage, is het met twee spelers veel lastiger om te doen.

  De combinatie van alle puzzels, nopjes, personages en gevechten is tof, maar vrij moeilijk te volgen als er iemand met je mee speelt. Het wordt namelijk net iets té druk op het scherm, wat helemaal duidelijk wordt tijdens de vliegsequenties. Door middel van een onverwachte explosie knalt je Millenium Falcon dan ook uit elkaar, zonder dat je zelfs door had waar je eigenlijk vloog.

  Wil je zelf aan de gang met LEGO Star Wars The Force Awakens? Dan kan dat vanaf vandaag, 28 juni. De game is zo'n beetje voor elk denkbaar platform uitgekomen.

  Lego Star Wars: The Force Awakens

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.