Cuphead E3 Preview - Old school tekenfilm komt tot leven

  De meeste films die nu gemaakt worden door Disney (Pixar), zijn voor het overgrote deel met een computer in elkaar gezet. Inside Out, Cars, Toy story en meer, maar dat was vroeger wel anders. Als je wilt weten hoe tekenfilms toen in elkaar zaten, moet je deze Cuphead E3 Preview eens bekijken.

  Het gebeurt niet vaak dat een kleine indiegame wereldberoemd wordt, puur en alleen om de grafische stijl die het gebruikt. Cuphead is de uitzondering op deze regel, en werd ook dit jaar op de E3 onder luid gejoel onthaald tijdens de persconferentie van Microsoft.

  Cuphead E3 Preview

  Disneyfilm van toen

  Zo heel gek is dat ook niet, want nog nooit zag een game er zo uit als een klassieke tekenfilmserie. Hoewel Rayman Origins en Legends een tekenfilm tot leven laten komen, had Cuphead rechtstreeks uit een van de eerste Disney films kunnen komen. Grote overdreven animaties, felle kleuren en karakters die heel kindvriendelijk maar stiekem best creepy zijn.

  In deze tekenfilmwereld bestuur je een van de twee hoofdpersonages: een ventje met een kopje als hoofd. Je beweegt je tussen levels door over een wereldkaart, en neemt het tegen de ene na de andere eindbaas op. Waarom je dit doet? De twee mannetjes hebben een deal met de duivel gesloten, en zoals je waarschijnlijk al had verwacht, pakt dat niet helemaal goed uit.

  Het is wat lastig om een indruk van de volledige game te krijgen, omdat we zonder uitleg de controller in handen kregen gedrukt. In de demo die wij speelden waren bijvoorbeeld nauwelijks platformelementen aanwezig, en lag de focus van de game duidelijk op het vechten tegen eindbazen. Of dit ook de rest van de game zo is, weten we dus niet.

  Cuphead E3 Preview

  Schelden op wortels

  Wat we wel weten is dat er heel wat afgescholden gaat worden door spelers die met Cuphead aan de slag gaan. De moeiljkheidsgraad ligt namelijk behoorlijk hoog, en meerdere malen werden we getrakteerd op een game over scherm. Gelukkig begin je zo weer opnieuw, waardoor het leuk blijft om de uitdaging keer op keer aan te gaan.

  Met een reusachtige Wortel bijvoorbeeld, die met een krankzinnig gezicht middenin een weiland staat van een boerderij. Terwijl jij projectielen ontwijkt die overal vandaan lijken te komen, doe je je best om jouw kogels wel te laten raken. Naarmate het gevecht vordert neemt de moeiljkheidsgraad toe, en voor je het weet vliegen de aanvallen rond je oren, en vraag je je af wanneer jij ooit aan de beurt komt om met een tegenaanval te komen.

  Een leuke bijkomstigheid van Cuphead is de mogelijkheid om de game met zijn tweeën te spelen. Dit maakt het er vast wat gemakkelijker op, maar het is ook een perfecte game om op een avondje samen met een vriend te doorlopen. Je begrijpt direct wat je te doen staat, en ook de controls heb je binnen een paar tellen onder de knie.

  Cuphead E3 Preview

  Cuphead E3 preview - Grafisch net zo sterk als gameplay?

  Het feit dat Cuphead zo voorop loopt met de grafische stijl heeft zowel plus als minpunten. Wij zijn bijvoorbeeld dol op de tekenfilmgraphics, en iedere trailer blijft ons verbazen over de creativiteit en manier waarop alles in beeld wordt gebracht, Anderzijds lijkt de gameplay redelijk simpel te worden, als een soort Castle Crashers zonder de levels maar met alleen de eindbazen.

  Het zal dus nog afwachten worden of Cuphead net zo overtuigend is op het vlak van gameplay, maar alleen al om te zien wat de makers allemaal getekend hebben is voor ons reden genoeg om reikhalzend naar deze titel uit te kijken.

  Cuphead

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.