Until Dawn personages in horrorgame - brrrrr!

Article
donderdag, 20 augustus 2015 om 15:43
xgn google image
Gooi Heavy Rain in de blender met Saw, voeg er wat ingedriënten van Condemned en Silent Hill aan toe en het resultaat is Until Dawn: een van de meest huiveringwekkende games die op het moment in ontwikkeling is. Benieuwd naar de hoofdrollen? Lees dan deze Until Dawn personages special!
Until Dawn is een verhaalgedreven game waarin iedere keuze die je maakt verregaande gevolgen heeft voor het spelverloop. Nu is dat met de Mass Effects en Heavy Rains van deze wereld allang niet nieuw meer, maar waar Until Dawn zich mee weet te onderscheiden is met de nadruk op onheilspellende en meedogenloze tienerhorror.
In Until Dawn krijg je de controle over acht naïeve tieners. Tieners die in de bloei van hun leven staan en voortdurend puberale grapjes maken. Hiermee neemt Until Dawn een loopje met enkele bekende (en beruchte) horrorfilms die eens in de zoveel tijd herhaald worden op tv - we noemen een Scream of een Cabin in the Woods.
Het verhaal laat zich ook vertellen als een klassieke horrorfilm: acht tieners die afreizen naar een donker bos om daar de nacht door te brengen in een uit de kluiten gewassen blokhut. Het laat zich natuurlijk raden wat ze daar te wachten staat. Alle Until Dawn personages komen voor een hoop bizarre keuzes te staan.
sam 77216

Sam

Sam, ingesproken door acteur Hayden Panettiere, is het meest avontuurlijke type uit de vriendengroep. Ze is toegewijd, vastberaden en weet dus precies wat ze wil. Vergeleken met de meeste tieners uit de groep is ze aardig en oprecht, Ze raakt dan ook zelden betrokken bij opstootjes, vechtpartijen of andere dramatische taferelen. Sam geeft veel om haar vrienden en om hoe ze zich voelen, vooral de gepeste Hannah kan steevast op haar steun rekenen.
De moordenaar die in Until Dawn centraal staat, heeft het uiteraard ook gemunt op Sam. Hoe dat precies zit, wordt volgende week duidelijk als de game in de winkelrekken ligt.
chris 77217

Chris

Chris, ingesproken door acteur Noah Fleiss, weet als geen ander de lachers op zijn hand te krijgen. Hij is charmant, heeft humor en heeft iets geheimzinnigs om zich heen hangen. Maar bovenal is Chris een goede vriend waar de andere tieners wat aan hebben, met name wanneer problemen zich voordoen. Als de rest paniekerig en daardoor ook roekeloos wordt, verliest Chris nooit de realiteit uit het oog.
Afhankelijk van de keuzes die je maakt, komt Chris aan het einde van het avontuur voor een onmogelijke beslissing te staan.
ashley 77218

Ashley

Het is moeilijk om Ashley te omschrijven. Afhankelijk van de keuzes die je maakt, krijgt deze tiener een ander karakter. Zo kruipt de ene speler in de huid van een een voorzichtige en bedachtzame Ashley, terwijl de ander met een dappere en zelfverzekerde tiener te maken krijgt. Wat je keuzes ook zijn: Ashley blijft hét personage dat het beste de omgeving kan observeren. Zodra de situatie hopeloos lijkt, komt zij met een briljante ingeving waarmee de rest gered kan worden.
hannah 77219

Hannah

Hannah is - zeg maar - het zwarte schaap van Until Dawn’s cast. Vroeg in het spel krijg je te zien hoe dit kwetsbare en gevoelige meisje publiekelijk vernederd wordt. Het vervelende incident – waar we verder niet over uitwijden – heeft als gevolg dat Hannah het bos in vlucht en niet meer wordt teruggezien. Er wordt aangenomen dat ze door een tragisch ongeval om het leven is gekomen. Uiteraard krijgt dit in Until Dawn nog een bizarre wending.
the killer 77220

The Killer

The Killer is, zoals de naam al weergeeft, de moordenaar die de tieners in de bossen de stuipen op het lijf jaagt. Deze gestoorde en onbekende man (?) stalkt en terroriseert zijn slachtoffers in een poging ze te ontvoeren en daarna te martelen of te vermoorden. De manier waarop hij dit doet, is deels gebaseerd op de keuzes die je de tieners laat maken. Logischerwijs is er weinig over The Killer bekend. Hij wordt omschreven als een gestoorde gek met een zieke obsessie voor het pijnigen van anderen.
Nu we je een inkijkje hebben gegeven in de cast van Until Dawn, is het tijd om eerlijk te zijn: ben jij klaar om de koelbloedige moordpartijen in Until Dawn te trotseren?
Let op: dit zijn niet alle Until Dawn personages. Maar wees niet bang: in onze review zullen we ze uitgebreid behandelen.

Populair Nieuws