Xbox One streaming - Wat zijn de mogelijkheden?

Article
zondag, 05 juli 2015 om 17:32
xgn google image
Deze week organiseerde Microsoft de Windows 10 Check-In BBQ in Rotterdam. Naast demonstraties van het nieuwe besturingssysteem op tablets en PC’s werden ook de mogelijkheden voor Xbox One streaming via Windows 10 getoond. Wat kunnen we verwachten?
Omdat het een bloedhete middag was, kregen we de streaming-mogelijkheden van Windows 10 te zien onder een grote parasol. Met de nieuwe software zijn Xbox One games ook op andere MIcrosoft-apparaten te spelen.
In deze special lees je hoe Xbox One streaming precies werkt!

Xbox One streaming op Windows 10

Via de Xbox-app kun je de interface van je Xbox One oproepen op ieder ander apparaat dat Windows 10 gebruikt. Dit kan een PC zijn, maar ook een tablet. Windows op de Xbox One zal eveneens een upgrade krijgen naar Windows 10.
Is de interface van je console eenmaal op je PC of tablet te zien, dan moet je hier een controller van de Xbox One aan koppelen. Dit kan met een standaard USB-kabel. Op deze manier kun je door de menu’s navigeren.
74900

Gamen op je PC of tablet

Zodra je Xbox One streaming hebt gestart en de controller hebt aangesloten, kun je consolespellen spelen op een ander apparaat. Terwijl de console de game afspeelt, kun jij deze vanaf een andere plek besturen.
Wel moet je er dan voor zorgen dat je Xbox One al aanstaat, aangezien het via Windows 10 nog niet mogelijk is de console van een afstand in te schakelen. Wellicht dat dit mogelijk wordt gemaakt in de toekomst.
Microsoft liet tijdens de presentatie namelijk weten goed te luisteren naar feedback van de gebruikers (zoals ook tijdens de E3 te zien was), dus het hangt er vanaf of er voldoende vraag naar zo’n functie is.
74901

Diverse spelers, diverse apparaten

Het streamen van games naar een PC of tablet maakt het verder mogelijk om multiplayertitels te spelen op verschillende apparaten. Op deze manier kun je ook samen gamen als een speler niet achter zijn console zit.
Je kunt bijvoorbeeld een bepaald personage besturen vanaf de Xbox One, terwijl een vriend een ander personage bestuurt vanaf zijn tablet (dit zal mogelijk zijn in games als Fable Legends). Gamers zijn daardoor minder afhankelijk van de nabijheid van hun console.
74902

Toegankelijkheid

Dat is dan ook meteen een van de grootste voordelen van Xbox One streaming: door games op dit platform naar een tablet te streamen, kun je je favoriete consoletitels eenvoudiger meenemen naar andere plekken.
Een belangrijke kanttekening hierbij is wel dat je ook altijd een controller mee moet nemen. Wel is dat eenvoudiger dan overal een console (om over een beeldscherm nog maar te zwijgen) mee naartoe te zeulen.
74903

Potentie

Het systeem biedt dan ook geen oplossingen voor alles, al werkt Microsoft wel aan het optimaliseren van Xbox One streaming. Zo zei het bedrijf bezig te zijn aan een adapter waarmee je je gamecontroller draadloos met PC’s en tablets kunt verbinden.
Games streamen via Windows 10 heeft dan ook zeker potentie. De eerste mogelijkheden zien er goed uit en we zijn erg benieuwd hoe Microsoft Xbox One streaming uitbouwt. Uiteraard houden we je daarvan bij XGN op de hoogte!
Windows 10 is vanaf 29 juli verkrijgbaar. Daarna is de software een jaar lang gratis beschikbaar en het gebruik ervan zal na aanschaf gratis blijven. Gebruikers die Windows 10 pas na dat jaar aanschaffen, zullen het stuurprogramma moeten kopen.

Populair Nieuws