Borderlands The Pre-Sequel Preview - Genieten van zwaartekracht

  Niet veel franchises kunnen met iets geks komen zoals een Pre-Sequel. Borderlands is daar een uitzondering op. In Borderlands: The Pre-Sequel leren wij de voorgeschiedenis van de charismatische superschurk Handsome Jack, en dat hadden wij niet willen missen.

  In Borderlands: The Pre-Sequel neem jij de rol over van één van de vier favoriete luitenanten van Handsome Jack. Het leuke aan deze karakters is dat een aantal van hen al eerder in de Borderlands games is voorgekomen. Wilhelm is bijvoorbeeld een eindbaas in Borderlands 2, Athena is een NPC in de downloadbare content The Secret Armory of General Knoxx en Claptrap heeft geen verdere uitleg nodig.

  Elpis, de maan van Pandora

  Naast karakters is de speellocatie in Borderlands: The Pre-Sequel ook veranderd. In de eerdere games was het de planeet Pandora waar je als vault hunter aan de slag ging. Nu je een luitenant bent van Handsome Jack in plaats van een vault hunter, verandert de locatie ook meteen naar Elpis, de maan van Pandora. Elpis heeft overigens veel weg van de grijze bol die wij iedere avond vanaf de aarde kunnen aanschouwen.

  Grafisch gezien is Elpis net als onze maan een groot, grijs rotslandschap. Dat is niet zo heel interessant. Dat Elpis een veel lagere zwaartekracht heeft dan Pandora, maakt van Borderlands: The Pre-Sequel een speeltuin om in rond te springen. Het is niet alleen mogelijk om een stuk hoger en langer dan normaal te springen, want je bent uitgerust met een jetpack voor wat extra vaardigheden.

  Zuurstof is kostbaar

  Zo is het mogelijk om een boost toe te voegen aan je sprongen. Hierdoor kun je gapende gaten overbruggen met een mooie sprong en goed getimede boost. Zit je in een groot gevecht? Maak dan gebruik van een stomp op de grond. Eerst vlieg je de lucht in, om vervolgens met zoveel mogelijk kracht de grond te raken, met als gevolg vliegende vijanden.

  Overigens heeft Elpis geen dampkring en dus geen zuurstof, waardoor je continue op je zuurstofpijl moet letten. Veelal vind je in gebouwen een normaal zuurstofniveau en onderweg kom je luchtgeisers tegen of apparaten die een luchtbel creëren. Hoe dan ook, let op het niveau van je zuurstof.

  Gevechten met zuurstof en zonder zuurstof verschillen enorm van elkaar. Vuur heeft bijvoorbeeld zuurstof nodig om te bestaan en kan dus alleen gebruikt worden op plekken waar zuurstof aanwezig is. Als je op een plek zonder zuurstof een vijand die zijn jetpack gebruikt doodschiet, dan zweeft hij doelloos door de ruimte heen. Waar je dus ook vecht, er zijn genoeg creatieve oplossingen om de vijand te vermorzelen.

  Jetpack vijanden

  Lasers en ijs

  Borderlands: The Pre-Sequel doet tevens een duit in het zakje wat betreft nieuwe manieren om je vijand te verslaan. In deze game worden welgeteld twee nieuwe typen wapens geïntroduceerd, namelijk laser- en cryo-wapens. Laserwapens spreken eigenlijk voor zich, maar het is wel leuk dat iedere ontwikkelaar van wapens in Borderlands de laser op een andere manier gebruikt.

  Met de cryo-wapens heb je de mogelijkheid om vijanden te bevriezen. Nou is dit best geinig om te kunnen doen, maar het leukste is om de bevroren vijanden stuk te slaan in een omgeving zonder zuurstof. Bij het kapotslaan van de vijand vliegen brokken van de betreffende persoon alle kanten op. Wat wil je nog meer?

  Ouderwetse Borderlands humor

  Borderlands: The Pre-Sequel heeft dus een aantal leuke en nieuwe toevoegingen, maar in de kern blijft het een Borderlands-game. In de hands-on voerden wij een quest uit voor een klein Brits jochie als NPC. Op zich niks vreemds aan, totdat het jochie ging praten met een hoge piepstem en een accent dat vergelijkingen vertoont met Oliver Twist. Dit soort humor geeft echt een vertrouwd gevoel aan Borderlands-fans.

  Laserwapen

  Veel nieuwe toevoegingen, maar niet vernieuwend

  In Borderlands: The Pre-Sequel blijft het leuk om met de zwaartekracht te spelen. Toevoegingen als laser- en cryowapens maken de game nog best interessant. Deze toevoegingen zijn alleen niet echt heel vernieuwend, waardoor je meer van hetzelfde krijgt. Borderlands fans zullen hier echter niet over klagen, want ook deze game zal bomvol met content zitten voor een goed aantal uren speeltijd.

  Borderlands: The Pre-Sequel

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.