Animal Crossing New Horizons Hands On - Vast genieten van al die pluizige dierenvriendjes

  Nog even en dan kunnen we genieten van Animal Crossing New Horizons op de Nintendo Switch. Fans moesten lang wachten op de nieuwste editie van dit rustgevende avontuur, maar deze maand belooft het feest te worden. We hebben de game gespeeld en zijn positief verrast wat al die pluizige dierenvriendjes weten te brengen.

  Nintendo

  De nieuwste editie van Animal Crossing doet erg denken aan de games die we al kennen. We beginnen opnieuw in een dorpje. We verzamelen vissen, insecten, fossielen en meer voor het museum. Het dorp loopt vol met schattige dierenvriendjes waar je een praatje mee kunt houden. Ondertussen werk je hard om je huis in een steeds groter droomhuis te veranderen. Ook Animal Crossing New Horizons lijkt weer de klassieke ervaring op hoog niveau te gaan bieden, uiteraard wel met de nodige verbeteringen.

  Aan de slag in je dorp

  Zo ziet het spel er niet alleen een stuk levendiger en kleurrijker uit dan de Wii en 3DS-versie, ook hebben we in onze speelsessie al een heleboel dingen voorbij zien komen die vroeger nog voor onmogelijk werden geacht. Het lijkt erop dat je veel meer vrijheid krijgt in het maken en verzamelen van meubels. Niet alleen koop je je meubels bij de neefjes van wasbeer Tom Nook, ook kun je met verschillende handelingen Nookmiles verdienen waar je ook weer een heleboel gave items mee kunt kopen. De belangrijke gereedschappen (denk aan een vishengel, vlindernetje en schep) kun je zelf craften door materialen zoals hout te verzamelen.

  Het craften lijkt een toffe aanvulling te worden op de standaard Animal Crossing. Zo loop je nu niet alleen maar door het dorp heen om fruit uit bomen te schudden, maar ben je ook constant bezig met het verzamelen van takken hout. Via een speciale bijl kun je zelfs blokken hout uit bomen slaan. Waar eerst de angst ontstaat dat je de boom kapot slaat (zoals je in de vorige delen met een bijl doet), kun je er gerust op losslaan. Er wordt namelijk een nieuwe soort bijl geïntroduceerd die enkel en alleen is voor het loskappen van kleine stukjes materiaal voor het craften.

  Heel veel vrijheid

  Daarnaast wordt er eindelijk een doel gegeven aan het opvreten van heel je fruitvoorraad. Zo kun je tot maximaal tien stukken fruit opeten om even extra sterk te worden. Voor elk stuk fruit dat je eet, kun je een hele boom uit de grond tillen. Handig, want zo hoef je een verkeerd gegroeide boom niet langer helemaal om te hakken. Je kunt hem gewoon in je broekzak meenemen en ergens anders plaatsen. Zo krijg je veel meer vrijheid om je eiland helemaal naar je eigen wensen aan te passen.

  Sowieso krijg je later in het spel meer opties om je droomeiland te maken. Je kunt paden aanleggen en kunt zelfs watervallen en verhoogde stukken grond maken. Zo kun je heel je eiland een metamorfose geven. Als je vindt dat er te weinig water is om in te vissen, dan leg je met gemak een nieuw vijvertje of een bredere rivier aan. Als water in de weg ligt, hoef je niet meer honderden Bells (het betaalmiddel) uit te geven voor een brug. Je gooit gewoon de rivier eventjes dicht. Elke keer wanneer je vrienden over de vloer krijgt, kun je ze weer een totaal ander eiland presenteren.

  Co-op opties

  De tofste nieuwe toevoeging is misschien wel het co-op systeem. Zo kun je in een soortgelijke stijl als Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu, met twee spelers rondlopen. Zolang je bij elkaar in de buurt blijft kan elk moment een speler het spel joinen en weer verlaten. Dit is een unieke toevoeging. Het personage dat je door de spelwereld laat banjeren, moet wel een speler zijn die al een huisje of tentje op het eiland heeft staan. Mocht je medespeler dus nog geen save file hebben, dan moet die eerst worden aangemaakt. Of de medespeler moet ook een Switch hebben om daarop zelf te spelen.

  Bij het samenspelen is er altijd een leider. Deze kan heel makkelijk worden doorgegeven. Alleen de leider is in staat om items van de grond op te pakken. Door de controller te schudden geef je de leiderfunctie heel makkelijk aan een ander. De andere speler kan ook vragen leider te worden. Wanneer je samen speelt, kun je samen met alle dierenvriendjes praten, het eiland mooier maken of je eigen huis of tent zo prachtig mogelijk inrichten. Het spel lijkt veel opties te gaan bieden.

  Maak je droomhuis

  Eén van die opties is meer vrijheid bij het inrichten van je eigen huis. Je kunt in Animal Crossing New Horizons op een klassieke manier je huis inrichten door met je personage door de kamer te lopen. Vervolgens kun je een item vanuit je broekzak in het huis gooien. Je kunt ook vanuit een speciaal perspectief op het huis neerkijken. Het voelt een beetje alsof je een huis inricht zoals dat nu al bij vergelijkbare spellen als The Sims kan. Het doet ook een beetje denken aan de functionaliteiten zoals die op de 3DS als werden geïntroduceerd tijdens Animal Crossing Happy Home Designer.

  Wanneer je het huis inricht kun je ook meubels toevoegen die je al wel eerder bezat, maar niet in je broekzak hebt bewaard. Sowieso is het al bewonderenswaardig dat je veel meubels in je broekzak kunt opbergen, al kent je broekzak ook zijn limieten. Verder kun je via deze zelfde speciale modus ook meubels aan de muur plaatsen. Zo krijg je veel vrijheid om je eigen droomhuis te maken.

  We kunnen niet wachten

  Vooralsnog zijn we positief verrast door alle mogelijkheden die Animal Crossing New Horizons weet te bieden. Tijdens onze speelsessie hebben we veel dingen gezien die we ook al in andere Animal Crossing games hebben gedaan. Ergens een feest van herkenning, maar ook een beetje spannend of het deze keer nog steeds interessant is om te doen. Toch lijken er voldoende nieuwe ideeën uit de creatieve koker van Nintendo te zijn gekomen om de game verfrissend aan te gaan laten voelen. Sowieso is het al een hele verademing dat Nintendo niet de Switch heeft overgeslagen. Fans waren namelijk lichtelijk teleurgesteld toen werd besloten om geen Nintendo Wii U-versie uit te brengen.

  Animal Crossing: New Horizons is vanaf 20 maart verkrijgbaar in de winkels. Kijk jij uit naar Animal Crossing New Horizons? Laat in de reacties weten wat jij van deze nieuwe game verwacht.

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.