Zo verwijder je social media accounts

    Social media is leuk om even op te zitten, even tussendoor naar schattige dieren kijken, die overdreven mooie foto een like geven en kijken wat allerlei beroemdheden doen met hun leven. Maar daar komt het weer: iemand deelt zijn mening die totaal niet boeiend is, vervolgens wordt er weer heel veel negativiteit verspreid en tot slot vind je het slechts onzinnig.

    Als jij social media helemaal zat bent of toch nooit gebruikt kun je het net zo goed verwijderen. Dit zijn de manieren om jouw social media accounts te verwijderen.

    Twitter

    Bij Twitter deactiveer je jouw account, die vervolgens na dertig dagen opgezegd wordt. Als je in die dertig dagen nog wel een keer inlogt, wordt de deactivatie ongedaan gemaakt en word je account niet verwijderd.

    • Ga naar Twitter en log in.
    • Klik links op Meer.
    • Klik vervolgens op Instellingen en privacy.
    • Klik rechts onder het tabje Gegevens en toestemmingen op Je account deactiveren
    • Klik vervolgens op Deactiveren

    Snapchat

    Snapchat is een ietwat ander verhaal om te verwijderen, eerst moet je jouw gegevens via de app verwijderen en vervolgens moet je via de website jouw account definitief verwijderen. Ook hier is jouw account eerst dertig dagen gedeactiveerd en heb je dertig dagen bedenktijd of jij jouw account definitief wilt verwijderen.

    Volg de volgende stappen om het account te deactiveren of verwijderen:

    • Start de Snapchat app op
    • Klik linksboven in op het Snapchat-logo
    • Scroll helemaal naar onderen en klik op Uitloggen
    • Bevestig of je inloggegevens wilt opslaan door op Ja / Nee te klikken
    • Klik vervolgens op Uitloggen
    • Klik op Account verwijderen

    Open vervolgens de website via deze link en klik op “Doorgaan.”

    Instagram

    Instagram laat ideaal beelden zien, die gewoon niet realistisch zijn. Veel mensen ervaren dit ook als een soort druk die hen ook onzeker maakt, andere vinden het totaal niet boeiend en kunnen wel makkelijk zonder. Als jij Instagram (tijdelijk) wilt wegleggen volg dan de volgende stappen.

    • Log in op je webbrowser via de site van Instagram.
    • Klik rechtsboven op je gebruikersnaam
    • Kies Profiel bewerken naast je profielnaam
    • Onder aan de pagina kun je nu kiezen voor Mijn account tijdelijk uitschakelen

    Bij deze is het account dan tijdelijk uitgeschakeld, als je deze definitief wilt verwijderen ga dan naar de Instagram verwijderpagina.

    Facebook

    Als je bang bent dat Facebook ook jouw data gaat lekken zoals bij velen andere is gebeurd is het uiteraard ook mogelijk om jouw profiel te verwijderen. Ook Facebook geeft je dertig dagen bedenktijd waarin jouw account weer geactiveerd kan worden. Hoe je dat doet, lees je in de onderstaande stappen:

    • Log in
    • Ga naar Facebook en vervolgens Instellingen
    • Selecteer Je Facebook-gegevens
    • Scrol in het venster naar onder
    • Selecteer "Bekijk" bij Deactiveren en verwijderen
    • Kies Bewerken en kies de optie Account deactiveren
    • Bevestig met Doorgaan naar account deactiveren

    Als je vervolgens het account definitief wilt verwijderen ga dan naar de Facebook verwijderpagina. Log in en kies vervolgens voor "Account verwijderen."

    Na de dertig dagen bedenktijd wordt het account definitief verwijderd van Facebook.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.