Zorgen over iPhone 12 launch later dit jaar

News
donderdag, 16 april 2020 om 18:00
apple logo zwartf1596807730
Het laatste winstrapport van TSMC suggereert dat Apple optimistisch is over de vraag naar de nieuwe iPhone SE. Ondanks de positieve resultaten voor de iPhone SE, is er toch veel onzekerheid over de iPhone 12, die later dit jaar uit zou moeten komen.
De chipmaker van iPhones versloeg de schattingen van analisten voor het eerste kwartaal, verdubbelde bijna de nettowinst en had een optimistische voorspelling voor het tweede kwartaal.

Winst

Het bedrijf rapporteerde een winst van $ 116,99 miljard (in Taiwanese dollars, wat ongeveer $3,9 miljard in Amerikaanse dollars is) op een omzet van $ 10,31 miljard in het kwartaal dat eindigde op 31 maart. Dit is hoger dan de winst van $ 105,8 miljard die analisten hadden voorspeld en een stijging van 90,8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
In tegenstelling tot TSMC zijn de verwachtingen van analisten voor het tweede kwartaal aanzienlijk verlaagd, wegens de invloed die het coronavirus op economisch gebied kan hebben.

Zorgen om vertraging

Er is enige bezorgdheid dat door het coronavirus de lancering van de iPhone 12-modellen kan worden vertraagd. Ook zijn er economische zorgen over duurdere smartphones. Men denkt dat de vraag naar dure smartphones zou kunnen afnemen.
TSMC geeft meer inzicht in de productieniveaus van iPhones en iPads, aangezien het bedrijf de enige leverancier is van A-serie chips. Naast Apple werkt de fabrikant ook voor andere merken zoals onder meer Huawei.

Populair Nieuws

Laatste Reacties