Gerucht: Nieuwe Apple koptelefoon krijgt magnetisch verwisselbare delen

  Apple werkt al enige tijd aan een koptelefoon. Anonieme bronnen melden nu aan Bloomberg dat deze enkele magnetische onderdelen zal krijgen. Zo kunnen gebruikers zelf bepalen wat ze prettig vinden.

  Volgens Bloomberg’s bronnen heeft de koptelefoon ovale cups en een hoofdband die met metalen armen vast zit. Die hoofdband en de oorkussens van de cups zouden de verwisselbare onderdelen zijn. Er wordt gedacht dat het geheel op deze manier om is te bouwen van een premium-model met leer-achtige materialen naar een sportiever model waarvan de hoofdband en oorkussens ademen.

  De Apple koptelefoon zou gebruikmaken van verschillende technologieën die al in de AirPods Pro te vinden zijn. Zo zouden hij op dezelfde manier draadloos aan apparaten te koppelen zijn en vergelijkbare noise-cancelling gebruiken. Daarnaast zou hij via Siri met stem te besturen zijn en enkele touch controls hebben.

  Apple zou deze koptelefoon al sinds 2018 in ontwikkeling hebben en hem al zeker twee keer hebben uitgesteld. Op dit moment is het volgens het gerucht de bedoeling om hem dit jaar te onthullen, al kan het coronavirus daar nog een stokje voor steken. Apple zelf heeft geweigerd de bovenstaande informatie tegenover Bloomberg te bevestigen of ontkennen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.