Zoon Dominic West krijgt koninklijke rol in The Crown

News
vrijdag, 19 november 2021 om 17:30
the crownf1637319882
Dominic West speelt prins Charles in The Crown, nu zal zijn zoon ook een rol gaan spelen in de serie. Eentje die goed past, namelijk prins William, de zoon van Charles.
The Crown heeft zijn prins William gevonden voor het vijfde seizoen. Dit zal door niemand minder worden gespeeld dan Senan West, de zoon van Dominic West. Volgens Variety zal Senan West de iets oudere versie spelen van prins William.
Senan West zal zijn debuut maken in de laatste afleveringen van het vijfde seizoen van The Crown. De auditie van de 13-jarige acteur trok de aandacht van de producers van de show, dit is de eerste rol ooit die Senan zal spelen.
Dominic West neemt in seizoen 5 de rol van prins Charles over, die eerst werd gespeeld door Josh O'Connor. Elizabeth Debicki zal zijn vrouw prinses Diana spelen, die eerst werd gespeeld door Emma Corrin.
Seizoen 4 volgt het drama van eind jaren ’80, seizoen 5 zal zich daardoor afspelen in het begin tot het midden van de jaren ’90. Het interview dat Diana in 1995 gaf aan Martin Bashir van de BCC, over haar relatie met Charles, zal aan bod komen in het nieuwe seizoen van The Crown.

Auto-ongeluk Diana in the Crown

Prins William was net 15 toen in 1997 prinses Diana om het leven kwam tijdens een auto-ongeluk in Parijs, samen met Dodi Al Fayed. Eerder werd al bekendgemaakt dat Al Fayed gespeeld zal worden door Khalid Abdalla. Er is nog niet aangegeven of de dood van Diana wordt afgebeeld in de serie, maar kijkers zullen wel de gebeurtenissen voor en na de crash te zien krijgen.
Het vijfde seizoen van The Crown komt in november 2022 op Netflix.