Zoom zet bestanden delen uit na ontdekken kwetsbaarheid

News
vrijdag, 10 april 2020 om 10:30
aboutzoomf1587110675
De vergaderdienst Zoom heeft het delen van bestanden tijdelijk uitgezet. Dit is gedaan omdat er een kwetsbaarheid ontdekt is die de veiligheid van gebruikers in gevaar brengt.
Dat maakte Zoom bekend op haar blog. Door het toegenomen gebruik van Zoom kwam een lek in de veiligheid naar voren. Dit lek kan worden gebruikt als er bestanden gedeeld worden via de dienst. Daarom is de functie nu tijdelijk geblokkeerd. Zoom treft daarbij nog een maatregel door unieke nummers van vergaderingen niet meer in de werkbalk weer te geven. Op die manier kan er niet meer zomaar een onbekende in de vergadering terecht komen als deze het nummer online gevonden heeft. Zo werd er bijvoorbeeld gepoogd in te breken bij een vergadering van het Britse parlement, maar gelukkig was deze beveiligd met een wachtwoord. In plaats van het nummer staat er nu Zoom in de werkbalk.

Zoom vaker in opspraak

De videodienst Zoom is de laatste tijd vaker in opspraak. Er zouden verschillende privacylekken in de dienst aanwezig zijn die inmiddels door Zoom aangepakt zijn. Om de dienst nog veiliger te maken heeft Zoom een heel team van experts aangenomen. Deze gaan de software onder de loep nemen en alle problemen oplossen.