Zoom introduceert real-time vertaalfunctie voor 12 talen

News
woensdag, 15 september 2021 om 16:30
pexels anna shvets 4226140f1631607080
Zoom is van plan om zijn functie voor live ondertiteling volgend jaar uit te breiden met ondersteuning voor meer talen. De functie krijgt ook een realtime vertaalfunctie. Dit werd bekendgemaakt tijdens Zoomtopia.
Zoom demonstreerde de functie maandag tijdens zijn jaarlijkse Zoomtopia-evenement dat de functie voor live ondertiteling 'voor het einde van 2022' ondersteuning krijgt voor dertig verschillende talen. In de demo spraken Zoom-medewerkers Engels en de app voor videoconferenties vertaalde de woorden in realtime met ondertiteleling in het Japans en vervolgens in het Chinees. Een andere medewerker sprak vervolgens Duits en de app vertaalde de woorden naar het Engels. De eerste versie van de vertaalfunctie verschijnt dit jaar nog voor alle gebruikers, maar ondersteunt bij release alleen Engels.
De realtime vertaalfunctie is afkomstig van een Duitse start-up genaamd Kites die Zoom in juni overnam. Zoom heeft niet gespecificeerd welke twaalf talen de functie zal ondersteunen, maar Portugees en Koreaans waren ook te zien in de demo. Zoom heeft niet gezegd of er kosten in rekening worden gebracht voor de vertaalfuncties.
De andere grote functie die naar Zoom komt, is een uitbreiding van de geautomatiseerde transcriptieservice van de app naar 30 verschillende talen. Momenteel ondersteunt de functie alleen realtime ondertiteling voor de Engelse taal, maar eenmaal geactiveerd, kan het een ondertitelingsservice bieden, waardoor het ideaal is voor gebruikers met een gehoorbeperking.
Gratis gebruikers moeten alleen wel toegang vragen tot realtime transcripties. Je hebt anders een betaald Zoom-account nodig met de cloudopnamefunctie gebundeld. Zoom vertelt dat ze van van plan zijn om begin volgend jaar te beginnen met het testen en vrijgeven van geautomatiseerde transcriptie en live vertaling.

Whiteboard-functie voor Zoom mogelijk uit te breiden

Daarnaast zou Zoom van plan zijn om zijn whiteboard-functie breder beschikbaar te maken. Met Zoom kunnen gebruikers whiteboards maken en delen. Hierdoor kunnen gebruikers samen aantekeningen maken. Dit kan alleen tijdens de meeting en het bedrijf hoopt deze feature nog lange tijd op 'een breed aantal apparaten’ buiten de Zoom meeting aan te bieden. Het bedrijf noemde ook de integratie met de Oculus Horizons Workrooms VR-functie van Facebook. Zoom zal later dit jaar een losstaande bètaversie van de whiteboard-functie uitbrengen.

Populair Nieuws