Zo laat gaat de laatste F1 Grand Prix van het seizoen van start!

News
donderdag, 23 november 2023 om 15:30
max verstappen gp qatar 2021f1696231402
Nog maar één Grand Prix te gaan en dat zit het F1-seizoen van 2023 erop. Zo laat gaat de afsluiter in Abu Dhabi van start.
2023 had een historisch jaar moeten worden als het aankomt op de lengte van de kalender. Er stonden namelijk 24 races gepland voor het seizoen, waarmee het de 22 races in 2022 zijn overtreffen. Maar met 21 voltooide Grands Prix en nog één race te gaan, wordt het record dit jaar geëvenaard. De GP van China werd namelijk afgelast door de corona-maatregelen en de GP van Imola werd geannuleerd door overstromingen.
Toch is het een seizoen geweest vol records, die stuk voor stuk zijn verbroken door Max Verstappen. Zo heeft hij de langste reeks overwinningen ooit behaald, het meeste aantal overwinningen in één seizoen en het hoogste percentage overwinningen. En met nog de GP van Abu Dhabi te gaan, kan hij dat aantal en percentage zelfs nog eens verhogen. Tegelijkertijd zal hij dan ook voorbij gaan aan Sebastian Vettel op de lijst van meeste F1-overwinningen.

Tijdschema GP Abu Dhabi

Tijdens de GP van Abu Dhabi is er, net zoals de vorige races, niets meer te spelen voor het kampioenschap. Die hebben Verstappen en Red Bull Racing immers al een tijdje in the pocket. Toch zijn er nog wel een aantal belangrijke battles die uitgevochten worden tijdens de GP van Abu Dhabi.
Zo strijden Mercedes en Ferrari om de tweede plaats in het kampioenschap en de miljoenen die daarbij komen kijken. En ook onderaan de ranglijst kan er nog van alles gebeuren in het klassement. Wil je de laatste Grand Prix van het jaar niet missen, check dan hieronder het tijdschema voor het raceweekend.

Populair Nieuws