Zo kan je je PS5 koel en stil houden

News
woensdag, 29 mei 2024 om 11:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
De PlayStation 5 heeft veel kracht aan boord voor een console, maar dat genereert ook warmte. Met een handige accessoire kan je je PS5 alleen gemakkelijk lekker koel houden.
Het is altijd een lastig dilemma voor elektronica. Gebruikers willen vaak de meeste kracht tot hun beschikking hebben, helemaal als het gaat om gamers. Meer kracht betekent immers mooiere beelden en een hogere framerate. Maar al die kracht moet wel ergens vandaan komen.
Des de krachtiger de hardware, des te meer wattage er over het algemeen wordt gegenereerd. En meer wattage betekent meer warmte. En dat kan weer voor allerlei problemen zorgen. Gelukkig zorgt het tegenwoordig niet meer voor smeltende onderdelen, want fabrikanten maken al jarenlang gebruik van sensoren om dat soort dingen te voorkomen.
Bereikt de thermometer een bepaalde temperatuur, dan zal automatisch de performance worden teruggedraaid, totdat alles weer is afgekoeld tot veiligere temperaturen - het zogeheten thermal throttling. Het is een welkome ingreep, maar als gamer wil je natuurlijk niet dat je console of PC ineens zwakker wordt.

Een frisse wind door je PS5

Voor de PlayStation 5 is er gelukkig een oplossing om te voorkomen dat de console te heet wordt. Dat kan gebeuren als je te laat door aan het gamen bent of als hij door andere factoren te heet wordt - bijvoorbeeld door een te warme omgeving of stofopbouw in de ventilatoren.
Je kan het probleem voor zijn met de YONO Ventilator. Deze accessoire bestaat uit een drietal fans, die koele lucht blazen in de achterkant van de console. Hij is makkelijk te plaatsen en heeft alleen een USB-port nodig voor genoeg voeding. De fans zijn ook behoorlijk stil, helemaal als je PS5 in plaats staat te loeien doordat de interne koeling op volle toeren moet draaien.
YONO Ventilator geschikt voor Playstation 5 - USB Koelventilator PS5 Accessoires - Zwart Image
YONO Ventilator geschikt voor Playstation 5 - USB Koelventilator PS5 Accessoires - Zwart
EUR20.9927.95
Op voorraad
Koop op bol.
Let wel op, de ventilator is alleen geschikt voor de normale modellen van de PlayStation 5. Hij past niet op de Slim-modellen.

Populair Nieuws