Zo heeft Tom Holland de Uncharted franchise ontdekt

News
donderdag, 06 januari 2022 om 15:00
uncharted st 4 sd low copyr8ight 2020 ctmg inc all rights reservedf1702290210
Tom Holland is via de Spider-Man franchise goed doorgebroken in de filmindustrie. Al van jongs af aan speelt hij in allerlei films, maar er stond in ieder geval nog één film op zijn lijstje waar hij enorm graag aan mee wil doen: Uncharted. Nu deelt de ster hoe hij voor het eerst in aanraking is gekomen met de games.
Tom Hollands droom om mee te doen aan Uncharted is uitgekomen. Dat was al bekend na alle aankondigingen rondom de film, maar wat heeft Tom Holland nou weer met Uncharted? Tijdens een CES 2022 interview met Holland vertelt de jonge acteur hoe hij de Uncharted-games heeft ontdekt en hoe ontzettend leuk hij de game vindt.
In 2016 stuitte Holland voor het eerst op Uncharted. In dat jaar werd de film Spider-Man: Homecoming gemaakt, een film die geproduceerd is door Sony. Holland ontving in een PlayStation, een TV en een Uncharted game voor in zijn trailer en daar heeft de acteur voor het eerst de Uncharted franchise van Naughty Dog ontdekt. Hij vond het spel zo leuk, dat hij sommige dagen maar met moeite uit zijn trailer kwam voor de opnames.

Holland: "Niet weg te slaan van de game"

Holland: "Ik ben enorm fan van de games. Tijdens het maken van Spider-Man Homecoming zijn mijn beste vriend en ik begonnen met de Uncharted-reeks. Vanaf het moment dat we begonnen, waren we niet meer te stoppen. Ik herinner me dat ze me uit m'n trailer moesten trekken om weer naar de set te komen. Ik riep alleen maar 'Nee, nee, nee, we wilden net deze missie afmaken. Laat me met rust' maar dat hielp niet."
De quote van de filmster is opvallend en er kan zelfs een kanttekening bij geplaatst worden. De Uncharted-games hebben namelijk geen specifieke missies. Naughty Dog heeft de structuur van de game zo opgezet dat het verhaal als een natuurlijk verhaal loopt zonder missies, maar wat juist verdeeld is in hoofdstukken. Uiteraard kan Holland zich hebben vergist, maar het blijft een opvallende vergissing voor iemand die niet van de PlayStation weg te slaan was tijdens het spelen.

Hoe bereid Tom Holland zich voor?

De rol van Nathan Drake is niet gemakkelijk. Holland heeft zelfs een paar weken meegelopen achter een bar om alle kneepjes van het vak te leren. In de film moet Nathan namelijk wat cocktails schenken, en Holland wil dat dat er zo naturel mogelijk uitziet. De trailer van de film is in ieder geval veelbelovend, en onlangs is zelfs een korte scène van twee en een halve minuut getoond waarin Nathan uit een vrachtvliegtuig valt.