Nieuwe Samsung The Frame TV voor 2022 aangekondigd

News
donderdag, 06 januari 2022 om 14:30
samsung logof1581418651
Samsung ontwikkelt een verbeterde versie van The Frame TV. Deze lijkt op een kunstwerk wanneer hij uit staat. Binnenkort kan iedereen de nachtwacht dus gewoon in huis halen.
Samsung heeft een categorie TV’s genaamd The Frame. Deze TV’s lijken op een opgehangen kunstwerk of foto wanneer deze uitstaan. Zo lijkt het niet alsof er een TV in de kamer hangt, maar lijkt het eerder alsof je een echt kunstkenner bent. De TV’s bestaan al, maar in 2022 is Samsung van plan om haar model flink te verbeteren ten opzichte van oudere modellen. Zo krijgt de nieuwe versie bijvoorbeeld een anti-reflectieve display.
Het doel is om de kunst die te zien is wanneer de TV uit staat meer realistischer over te laten komen. Daarvoor zijn een paar aanpassingen nodig, zoals een matte anti-reflectieve display. Ook zal het nieuwste model een “lifelike texture” hebben, zodat de TV ook daadwerkelijk als papier of als een stuk canvas aanvoelt. De TV past zelf de brightness aan, aan de hand van hoe sensoren die bepalen hoe belicht een kamer is. Vorige TV’s hadden dit ook, maar omdat er nog een screen glare te zien was kon je de TV makkelijk van een schilderij onderscheiden. De anti-reflective display zal hier dus verandering in brengen.

Wat kunnen we van het nieuwe model verwachten?

Of het matte anti-reflectie paneel ook de kwaliteit van het beeld verslechterd wanneer je een tv-programma kijkt is nog niet duidelijk. Op het moment kunnen The Frame gebruikers uit 1600 verschillende kunstwerken kiezen, maar dit jaar is het bedrijf van plan om deze selectie uit te breiden. De minimale grote van het nieuwe model is 32 inches, en dat loopt op tot 85 inches. Voor de kwaliteit kunnen we een 4k HDR verwachten als het aankomt op de foto’s, en 120HZ en 4K tijdens het gamen. Hoeveel de TV gaat kosten en wanneer hij beschikbaar wordt voor de consument is nog niet duidelijk.