Zo controleer je of jouw Nintendo Network ID was gehackt

  Als je deze week geprobeerd hebt om in te loggen in jouw Nintendo Network ID dan heb je waarschijnlijk enkele problemen opgemerkt.

  Nintendo schakelt de mogelijkheid uit om op je Nintendo-account in te loggen via een Nintendo Network ID (NNID) nadat 160000 van de accounts bij een recente aanval zijn gehackt. Mogelijk heb je een NNID van de Wii U of 3DS.

  In een verklaring gaf Nintendo ook aan dat het de wachtwoorden zal resetten van alle NNID's of Nintendo-accounts waarvan Nintendo denkt dat deze door derden zijn benaderd. Nintendo meldt hierbij dat voor de accounts die gehackt zijn, hun creditcard of hun saldo wellicht illegaal zijn gebruikt in de Nintendo eShop.

  Wachtwoord resetten

  Als jouw account een van de gehackte accounts is, ontvang je een e-mail van Nintendo om je te laten weten dat je wachtwoord is gereset. Wanneer je dat wachtwoord opnieuw instelt, stelt Nintendo voor dat je een nieuw wachtwoord gebruikt, in plaats van een wachtwoord dat je ook voor een andere dienst gebruikt.

  Tot slot na het resetten van het wachtwoord is het ook handig om dan gelijk nu een tweestapsverificatie in te stellen.

  Voor in de toekomst suggereert Nintendo dat je verschillende wachtwoorden instelt voor je NNID en Nintendo-account. Als je hetzelfde wachtwoord op verschillende plaatsen gebruikt, is het misschien een goed moment om dit meteeen te veranderen, niet alleen met je Nintendo-account.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.