Zlatan Ibrahimović is boos op EA Sports

News
dinsdag, 24 november 2020 om 12:00
zlatanf1606213601
EA Sports lijkt er weer een potje van te hebben gemaakt. Nadat de game eerder te weinig vernieuwend zou zijn en FIFA 21 voor de Nintendo Switch zelfs op XGN.nl eind oktober zwerd uitgeroepen tot ‘slechtste game van 2020 tot nu toe’, heeft EA Sports nu ruzie met stervoetballer Zlatan Ibrahimović.

Zlatan is boos

EA Sports gebruikt namelijk met enige regelmaat de naam en het gezicht van Ibrahimović als promotie. Zlatan geeft via Twitter aan hier nooit toestemming voor te hebben gegeven en vraagt zich openlijk af waarom FIFA dit doet:

“Wie heeft FIFA EA Sport toestemming gegeven om mijn naam en gezicht te gebruiken? Ik heb FIFA of FIFPro nooit toestemming gegeven geld te verdienen over mijn rug”.

Daarna liet Zlatan Ibrahimović in een andere Twee ook nog eens weten dat zijn zaakwaarneren Mino Raiola al langer van de kwestie afweet, maar dat hij nog steeds op antwoord wacht.

Ibracadabra

De voetballer Zlatan Ibrahimović is momenteel alweer 39 jaren jong, maar speelt nog steeds wekelijks op het hoogste niveau in Italië bij AC Milan. In de jaren daarvoor speelde Ibrahimović respectievelijk bij: LA Galaxy, Manchester United, PSG, FC Barcelona, Inter Milan, Juventus, Ajax en Malmö FF.
Los van zijn kwaliteiten wist Ibrahimović ook vaak in positieve zin op te vallen vanwege zijn karakter. Ibrahimović kwam op zijn eigen manier vaak voor dingen op en wist zichzelf met een knipoog vaak in de spotlights te zetten. Bekende uitspraken van Ibrahimović zijn bijvoorbeeld: “Dat weet alleen god, en daar spreek je nu mee”, “Een WK zonder mij is niet waard om bekeken te worden” en “Ik hoef de Gouden Bal niet te winnen om te weten dat ik de beste ben”.
Verder is hij een fervent gamer zoals te lezen is in zijn biografie, speelde hij veel Fortnite gedurende de lockdown én gaf hij een paar teamleden onlangs de PS5 cadeau.