Ziggo: 'Wifi-versterker onveilig, pas je wachtwoord aan'

  Ziggo klanten hebben een mail gekregen met daarin de dringende vraag om het wachtwoord van de Wifi-versterker te veranderen. In de wifi-versterker Wifibooster C7 zouden kwetsbaarheden gezeten hebben. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuw wachtwoord in te stellen op het apparaat.

  Ziggo maakte dit bekend via een mail aan haar klanten, via een tweet en in een bericht op haar eigen forum. De wifi-versterker zou niet helemaal veilig zijn geweest de laatste tijd. Volgens Ziggo is dit inmiddels wel al verholpen, maar het bedrijf raadt klanten aan alsnog het wachtwoord te veranderen om misbruik te voorkomen. Volgens Ziggo is er geen teken van misbruik door hackers ontdekt, maar mochten hackers toegang tot de versterker krijgen, kunnen ze mogelijk in je netwerk rond speuren.

  De Wifibooster C7 wordt al een aantal jaren door Ziggo aan klanten verhuurd en verkocht. Het apparaat versterkt het wifisignaal zodat overal in huis draadloos internet beschikbaar is. Het apparaat kent een Ziggo-merk, maar is verder gelijk aan de Archer C7 van TP-Link. De software op het apparaat is door Ziggo aangepast zodat het makkelijk werkt met de modems van de provider.

  Wachtwoord van wifi-versterker veranderen

  Ziggo helpt klanten met het veranderen van het wachtwoord door online een stappenplan te publiceren. Dit kan door in te loggen in de wifi-versterker en door te gaan naar het kopje 'persoonlijke instellingen'. Daar kan het wachtwoord ingesteld worden. Ziggo raadt daarbij aan een zo lang mogelijk wachtwoord in te stellen, want daarbij is het moeilijker om deze te achterhalen. De provider haalt daarbij zelfs een aantal wachtzinnen als voorbeeld aan zoals 'WerdNederlandin1988kampioen?'

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.