Speciale PS5 TV's met extra game features onthuld

News
donderdag, 30 juli 2020 om 10:00
xh90f1596051721
Sony heeft vandaag aangekondigd met een speciale lijn aan TV's te komen die zijn gericht op de PlayStation 5. Deze PS5 TV's hebben extra integratie met de PlayStation 5 die later dit jaar op de markt verschijnt.
Met de slogan 'Ready for PlayStation 5' brengt Sony een nieuwe line-up aan televisies op de markt. Het betreft de XH90 4K HDR Full Array LED en ZH8 8K HDR Full Array LED modellen. Laatstgenoemde geeft spelers de mogelijkheid om alvast voorbereidingen voor 8K te treffen, terwijl de XH90 een 4K HDR-ervaring biedt.
Beide schermen zijn voorzien van de speciale Bravia Gaming Modus, waardoor de televisies automatisch naar hun low latency instelling overschakelen. Hiermee heb je minder vertraging tussen acties die je uitvoert op je controller en het televisiescherm. Ideaal voor bloedstollende online games. Tevens kan je met de DualSense-controller zowel je PS5 als TV opstarten. Andersom werkt de afstandsbediening van de televisie ook op je PS5, al raden we dat niet aan voor het spelen van games.

Hoge framerates op de PS5

Met de televisies kun je tevens een hoge framerate verwachten. Beide TV's hebben de mogelijkheid om games in 120 fps te draaien, mits de PS5 dit ook ondersteund natuurlijk. Voor de XH90 4K HDR Full Array LED geldt zelfs dat 120 fps gedraaid kan worden met een maximale input lag van 7.2 ms.
Op het moment is nog onduidelijk op welke schaal de PlayStation 5 gebruik zal maken van deze next-gen features. Van de Xbox Series X is bekend dat deze bijvoorbeeld Ori and the Will of the Wisps in 120 fps zal draaien. Ook 8K zal mogelijk zijn met die console. Sony zal over die feature in de komende maanden voor de release van de PS5 meer duidelijkheid over geven.
Dit artikel is bijgewerkt op 18 augustus 2020.