Zegt het iPhone 12 design gedag tegen knoppen?

  De iPhone 11 ligt nog niet zo lang heerlijk in je handpalm of er is al sprake van mogelijke iPhone 12 features. Het lijkt erop dat je vanaf de volgende iPhone geen knoppen meer krijgt. Althans, als we het opgedoken patent mogen geloven. De iPhone 12 lijkt namelijk door een enorm scherm knoploos te worden.

  Via de website van het Amerikaanse patentenbureau is een patent opgedoken waar Apple al vanaf vorig jaar mee bezig is. Het patent is nog maar net toegewezen en lijkt te gaan om een touch screen aan de zijkanten van het toestel.

  De afbeeldingen in het patent schetsen een iPhone die in plaats van de knoppen displays heeft. De term 'Mini Flexible Edge Displays' wordt in het patent genoemd voor gebruik van de schermen. Apple lijkt hiermee afscheid te nemen van fysieke knoppen voor bijvoorbeeld het volume. Hieronder een van de afbeeldingen uit het patent met dank aan Patently Apple.

  Virtuele knoppen niet alleen voor volume

  De schermen aan de zijkant moeten volgens het patent niet alleen maar de volumetoetsen gaan vervangen, maar ook andere dingen gaan herbergen. De displays zullen bijvoorbeeld informatie gaan tonen over de batterijlading van het toestel.

  Daarnaast zul je er ook knoppen voor apps op kunnen zetten. Denk aan de berichtenapp, je cameratoetsen en andere knoppen. Het lijkt een beetje te gaan werken zoals de macrotoetsen op een muis, maar dan op je scherm. Of het patent daadwerkelijk voor de iPhone 12 gebruikt gaat worden, is nog onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.