Youtubers en KWF samen #TegenKK gescheld op internet

News
donderdag, 08 oktober 2020 om 15:00
kwff1602153244
Verschillen bekende YouTubers zijn donderdag samen met KWF Kankerbestrijding een campagne gestart tegen het schelden met kanker. De #TegenKK wordt onder andere door Rarko, Koen Weijland en Dani Hagebuik gesteund.

Youtubers worden persoonlijk geraakt

De professioneel gamers en YouTubers kwamen in filmpjes, maar vooral in de reacties vaak het woord kanker, of de afkorting kk tegen. Hoewel erg vaak geen slechte bedoeling achter het woord zit, maar het woord in de mond wordt genomen als bijvoeglijk naamwoord als synoniem van ‘ontzettend, wordt het woord ook gebruikt als kracht- of scheldwoord.
Hoe dan ook, de YouTubers geven aan zich er erg aan te irriteren. Weijland gaf in z’n video aan:

“Het raakt mij persoonlijk, doordat ik de ziekte nu in mijn gezin van heel dichtbij meemaak.”

De rem lijkt eraf bij jongeren

Met KWF geeft aan te merken dat online bij jongeren soms de rem eraf lijkt te zijn. Met de actie hopen ze dat mensen elkaar (online) meer aanspreken op elkaars gedrag. “Als er gescholden wordt met kanker kunnen mensen ook een 'tikkie terug' geven. Met zo'n betaalverzoek kan er als excuus een donatie worden gedaan. Een soort boetepot," aldus Stubenitsky.
Daarnaast valt op de website van #tegenkk ook te lezen dat alle YouTubers niet betaald krijgen voor de actie.

Iedereen maakt het mee

In Nederland wordt bij één op de drie Nederlanders vroeg of laat kanker geconstateerd. Vrijwel iedereen krijgt hier in zijn of haar omgeving mee te maken. Micha Stubenitsky geeft hierover tegen Radio 1 aan: "Zeker naarmate je ouder wordt is die kans veel groter dan wanneer je nog jong bent. Daarom is het zo dat jongeren er makkelijker mee schelden en is bewustwording over de impact daarvan zo belangrijk."

Populair Nieuws